Neler Yeni

Yardım Son umut ( ekran kartı )

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Şu anakartı çıkartmadan önce her şey mükemmeldi. İslemci fan değişimi yaparken bir sıkıntıdan dolayı anakartı çıkarıp işlemciyle ilgili işi halledip taktık. her şeyin resmini çektik ( hangi kablo nereye diye ) tüm kabloları yerli yerine taktık ama ekran gelmedi daha sonra hdmi adaptörünü çıkarıp vga kabloyu anakarta taktık ve görüntü geldi yani işlemcide harddiskte ramde hiç sıkıntı yokdu. Ekran kartıyla ilgili resimlerini çekip atmıştım önceden, hdmi adaptöründe sıkıntı vardır demiştiniz. Değistik gene olmadı sorun sizce nerede lütfen yardım edin ,ekran kartının içinide çekip atayım mı ?
( fanlar çalışıyor )
Ekran kartı driverını sil düzelir demişlerdi o da olmadı 😞

Ekler

• 20201028_115220-1.jpg
    20201028_115220-1.jpg
    1.3 MB · Hit: 251
  • 20201028_115200-1.jpg
    20201028_115200-1.jpg
    1.2 MB · Hit: 204
  • 20201017_142636.jpg
    20201017_142636.jpg
    1.8 MB · Hit: 165
  • 20201017_142628.jpg
    20201017_142628.jpg
    1.9 MB · Hit: 163

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız

_____

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
-
Daha önce ekran kartını hiç çıkart tak yapmış mıydın ? (Anakartı hareket ettirmeden)

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Daha önce ekran kartını hiç çıkart tak yapmış mıydın ? (Anakartı hareket ettirmeden)
Anakartı çıkarmak icin önceden çıkarmıştık onun dışında hiç uğraşmadık ne olduysa anakartı takdıktan sonra oldu zaten hocam

_____

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
-
Anakartı çıkarmak icin önceden çıkarmıştık onun dışında hiç uğraşmadık ne olduysa anakartı takdıktan sonra oldu zaten hocam
Önceki bios ayarlarını biliyor iseniz şuanki ile karşılaştırır mısınız, değişen bir şey var mı diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve ayrıca bilgisayarın saat ve tarihinde sapma oldu mu?

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Önceki bios ayarlarını biliyor iseniz şuanki ile karşılaştırır mısınız, değişen bir şey var mı diye

Biosdan kaynaklıdır dediler 1503 gibi bir şeydi sürümü , 2000 küsüre güncelledik
( en günceliydi )

Tarih veya saatde sapma olmadı

_____

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
-
Biosdan kaynaklıdır dediler 1503 gibi bir şeydi sürümü , 2000 küsüre güncelledik
( en günceliydi )

Tarih veya saatde sapma olmadı
Tarih ve saatte sapma osla bios bilinden kaynaklı ayarlar gitmiştir diyecektim. Ancak size önerim bios ayarlarınızı kontrol edin.

_____

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
-
Bios hakkında neyi kontrol etmem gerekiyor
bütün ayarlarınızı kontrol etmenizi tercih ederim, ekran kartı için pek bi ayar yok zaten. muhtemelen kullandığımız bios ekranları farklı olduğundan tam bir şey söyleyemem. bios ekranınızın fotoğrafını atabilirseniz daha iyi bir yönlendirme yapılabilir

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
bütün ayarlarınızı kontrol etmenizi tercih ederim, ekran kartı için pek bi ayar yok zaten. muhtemelen kullandığımız bios ekranları farklı olduğundan tam bir şey söyleyemem. bios ekranınızın fotoğrafını atabilirseniz daha iyi bir yönlendirme yapılabilir
Vga kablosunu anakarta takıp bios kısmını açtım ekran kartını görmeyecek sanırım

:(

Hocam ben apu işlemci kullanıyorum , anakartı cıkar tak yaparken kendini resleyip kendi ekran kartınmı aktif ettiğinden görüntü gelmiyor olabilie mi ?

Ekler

• 20201028_132202.jpg
    20201028_132202.jpg
    2.7 MB · Hit: 38
Son düzenleme:

Chapin

80+ Silver
Şu anakartı çıkartmadan önce her şey mükemmeldi. İslemci fan değişimi yaparken bir sıkıntıdan dolayı anakartı çıkarıp işlemciyle ilgili işi halledip taktık. her şeyin resmini çektik ( hangi kablo nereye diye ) tüm kabloları yerli yerine taktık ama ekran gelmedi daha sonra hdmi adaptörünü çıkarıp vga kabloyu anakarta taktık ve görüntü geldi yani işlemcide harddiskte ramde hiç sıkıntı yokdu. Ekran kartıyla ilgili resimlerini çekip atmıştım önceden, hdmi adaptöründe sıkıntı vardır demiştiniz. Değistik gene olmadı sorun sizce nerede lütfen yardım edin ,ekran kartının içinide çekip atayım mı ?
( fanlar çalışıyor )
Ekran kartı driverını sil düzelir demişlerdi o da olmadı 😞
Adaptör her ekran kartı ve monitör için uyumlu değildir, adaptör olmadan kullanın.

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Adaptör her ekran kartı ve monitör için uyumlu değildir, adaptör olmadan kullanın.
Hocam biz anakartı çıkarmadan önce hdmi adaptörü ile görüntü alıyorduk. Güç kablosu takılıyken ekran kartını takmadan vs. sıkıntı oluşur mu ? Problemi çözmeye değil bulmaya çalışıyorum. Ne fanda sıkıntı var ne slotta sıkıntı var hdmi adaptörü bozulmuştur belki dedik yenisi geldi ondada çalışmadı garip....

Son düzenleme:

_____

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
-
Vga kablosunu anakarta takıp bios kısmını açtım ekran kartını görmeyecek sanırım

Hocam ben apu işlemci kullanıyorum , anakartı cıkar tak yaparken kendini resleyip kendi ekran kartınmı aktif ettiğinden görüntü gelmiyor olabilie mi ?
hocam oyundaydım, o nedenle yazamadım. siz şuanda ekran kartı takılıyken anakarttaki dvi çıkışından mı görüntü alıyorsunuz

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
hocam oyundaydım, o nedenle yazamadım. siz şuanda ekran kartı takılıyken anakarttaki dvi çıkışından mı görüntü alıyorsunuz
Ekran kartı takılıyken hdmi adaptörü ile alıyoduk ve alıyoduk yani 1-2 senedir problem yoktu daha sonra işlemci fanı kırıldı onu takmak için felan anakartı çıkardık sonra geri taktık o sırada artık ne olduysa oldu ama ne eğrilme var ne kırılma sorunu bulsam cözücem belki ama

Top Bottom