HDD Okuma Yazma Hızı Nasıl?

Reaksiyon skoru
29
Bilgisayar sistemim : ryzen 5 2600 msi armor rx 570 4GB msi a320m-a pro 8GB 3000mhz ram 500w power. Bilgisayarımda 2TB Toshiba dt01aca200 HDD var sürümüne bakınca 2006 yazıyor test ettiğimde ise aldığım sonuç bu resimde: https://prntscr.com/rm7ojm sisteme yetiyor mu sizce? çünkü system sysmain gibi saçma şeyler oyunlarda veya masaüstünde bazen %100 kullanıma kadar çıkıyor ve donmalar yaşıyorum.

Değerleriniz normal. Sürücü tarihinde 2006 yazmasının nedeni disklerin sürücüsü olmamasıdır. Diskin %100 dolması her sistem diski harddisk olan PC'lerde yaşanan bir sorun. Tek çözümü sistemi SSD'ye taşımak.

HDD sağlınız ve performansınız iyi durumda.Bilgisayar boşta olduğu halde HDD %100 kullanılıyorsa bunun tek sebebi SSD olmamasıdır. 2TB HDD alacağınıza 1TB HDD + 240/480GB SSD alsaydınız daha iyi olacaktı.Size önerim SSD almanız çünkü bir tek sorunu çözecek olan o parçadır.
Ekstra öneri olarak günümüzde artık 8GB RAM yetersiz, RAM tavsiyesi yapın.

HDD sağlınız ve performansınız iyi durumda.Bilgisayar boşta olduğu halde HDD %100 kullanılıyorsa bunun tek sebebi SSD olmamasıdır. 2TB HDD alacağınıza 1TB HDD + 240/480GB SSD alsaydınız daha iyi olacaktı.Size önerim SSD almanız çünkü bir tek sorunu çözecek olan o parçadır.
Ekstra öneri olarak günümüzde artık 8GB RAM yetersiz, RAM tavsiyesi yapın.
bilgisayarı alalı 10 gün oldu eski bilgisayarımdan kalan hdd'i kullanıyorum yaklaşık 3 yıllık. Dün ssd siparişi verdim 240GB oyunlar hdd de kalsa windows'u ssd'ye kursam sorun düzelir mi?

Değerleriniz normal. Sürücü tarihinde 2006 yazmasının nedeni disklerin sürücüsü olmamasıdır. Diskin %100 dolması her sistem diski harddisk olan PC'lerde yaşanan bir sorun. Tek çözümü sistemi SSD'ye taşımak.
windows'u ssd'ye kursam oyunlar hdd'de kalsa sorun olur mu?

Merhaba windows 10 a geçerken ssd ile geçmemizi öneriyorlardı doğru söylemişler harddiskler ssd kadar iyi olmasada bi nebze götürüyor ama ssdye geçmek bizim için daha iyi olacaktır

Merhaba windows 10 a geçerken ssd ile geçmemizi öneriyorlardı doğru söylemişler harddiskler ssd kadar iyi olmasada bi nebze götürüyor ama ssdye geçmek bizim için daha iyi olacaktır
SSD siparişini verdim dün windows'u ssd'ye oyunlar ise hdd de kalsa sıkıntı çıkar mı

windows'u ssd'ye kursam oyunlar hdd'de kalsa sorun olur mu?
Merhaba windowsu ssdye kurman için format atman gerekir günümüzde 240 gblik bir ssd ile refah bir seviyede hız sağlayacaktır

Sana bir sorun yaşatmayacak hıza sahipler. Konuya cevap yazan bir çok arkadaşım gibi ssd alman mantıklı olacaktır. Ssd alınca en favori oyununu ve windows u ona kur :)

teşekkür ederim. Yani system sysmain %100 kullanıma çıkmaz değil mi bir daha
Çıkmaz. Ama maalesef sistemi taşımak için format atmak zorunda kalacaksınız, eğer sisteminiz SSD'nize sığacak boyutta ise klonlayıp sonradan oyunları HDD'ye taşıyabilirsiniz.

Geri