2 tane dual kit taksam quad olur mu

Sakın alma o zaman o anakartı, o anakart sıfır olarak alınmaz kesinlikle.
Anakart için ayırdığın bütçeyi söyler misin bana?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinin 4 bellek kanalı yok, bu kadar.
anakarta bir bütçe ayırmadım ama benim için koşulları ATX olması ve 4 ram slotu olması

Quad Channel kadar hat genişliği yok standart Ryzen islemcilerde.

Basitçe anlatmak gerekirse iki şeritli bir yolda toplam 4 arabanın gitmesi gibi düşünebilirsin.

Quad Channel ise 4 şeritli bir yolda Maksimum 8 araba kapasiteli yol oluyor.
Anladım sanırım birisi de ryzen ve intel i serisinde quad channel desteği yok demişti. Ancak sanırım bir bench’de performans artışı söz konusuydu. Ona anlam veremedim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Blue
B450-E tam fiyatını bilmiyorum ama 1450 liralık B550 Gaming Plus bile onu tokat manyağı yapar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anladım sanırım birisi de ryzen ve intel i serisinde quad channel desteği yok demişti. Ancak sanırım bir bench’de performans artışı söz konusuydu. Ona anlam veremedim.
Eğer yeterli hat genişliği varsa Double Dual Channel ile %5'e kadar artış oluyor. Ama Ryzen serisinde IF'yi zorladığı için de pek tavsiye edilmiyor.

Yani performansı dual olarak kalır.
Hayır, tam olarak öyle değil.
Ryzen 5000 işlemcilerde de 2 bellek kanalı var ancak 4 modül taktığın zaman performans artışı yaşayabiliyorsun.
Bir video görmüştüm geçen gün ama bulamadım, onu atacaktım.
Bu durumda 2X16 olması daha mantıklı mı.
Kullanıcıya göre.
anakarta bir bütçe ayırmadım ama benim için koşulları ATX olması ve 4 ram slotu olması
Şu an en ucuz 1300 ₺'ya var, itopya'da ise 1600 ₺.
O kadar para verilmez, MAG B550 TOMAHAWK ile tokat manyağı yaparsın bu anakartı, MAG B550 TOMAHAWK'a bak.
Eğer olmazsa MPG B550 GAMING PLUS'a bak, onun da VRM'i gayet güzel.

Hayır, tam olarak öyle değil.
Ryzen 5000 işlemcilerde de 2 bellek kanalı var ancak 4 modül taktığın zaman performans artışı yaşayabiliyorsun.
Bir video görmüştüm geçen gün ama bulamadım, onu atacaktım.

Kullanıcıya göre.

Şu an en ucuz 1300 ₺'ya var, itopya'da ise 1600 ₺.
O kadar para verilmez, MAG B550 TOMAHAWK ile tokat manyağı yaparsın bu anakartı, MAG B550 TOMAHAWK'a bak.
Eğer olmazsa MPG B550 GAMING PLUS'a bak, onun da VRM'i gayet güzel.
şimdi bana dual kit ram mi önerirsin eğer yine 4 tane alırsam fps artışı olur mu

şimdi bana dual kit ram mi önerirsin eğer yine 4 tane alırsam fps artışı olur mu
İki modül de alabilirsin, dört modül de.
Ancak 3600 MHz olmasına gerek yok eğer quad-kit alacaksan çünkü bu sefer işlemcinin IF'ini zorluyor, zaten bir de 4 modül olduğu için de zorluyor, stabilite sorunları yaşayabiliyorsun.
Dual-kit iş görür, dahasına da pek gerek yok gibi :D.

İki modül de alabilirsin, dört modül de.
Ancak 3600 MHz olmasına gerek yok eğer quad-kit alacaksan çünkü bu sefer işlemcinin IF'ini zorluyor, zaten bir de 4 modül olduğu için de zorluyor, stabilite sorunları yaşayabiliyorsun.
Dual-kit iş görür, dahasına da pek gerek yok gibi :D.
biraz rgb hastasıyım da 4 tane ram'in o görüntüsü güzel oluyor bende corsair vengeance alırım kalan 2 slota da sahte ram takarım

biraz RGB hastasıyım da 4 tane ram'in o görüntüsü güzel oluyor bende corsair vengeance alırım kalan 2 slota da sahte ram takarım
Quad-kit olarak 3200 MHz CL16 bir RAM alınabilir gibi, pek sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Aorus RAM alabilirsin, iki adet RAM ve 2 adet RGB Demo var. Anakartı da B550 Aorus Elite ya da Aorus Pro yaptın mı miss gibi olur.

Bulabilirsen güzel olur yani.

Sinerji bilgisayara falan da bak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,416
Üyeler
190,747
Son üye
avsagram
Geri