Afterburner Maksimum Derece Ayarı

seaque

80+
Reaksiyon skoru
210
Kartım MSI RTX 2060 Ventus XS OC 6GB. Normalde 75° üstü görüyorum. Fakat Afterburner'da maksimum derece ayarını kurcalarsam kart ona göre davranıyor, mesela şu halde 70°'yi geçmiyor. İlk başta dereceyi düşürdükçe performans da düşer diye düşündüm ama aynı FPS alıyorum. Arkaplanda başka şeyler dönüyor sanırım bunu tam olarak bilen biri anlatabilir mi?

sdaw.png

Son düzenleme:
Kartım MSI RTX 2060 Ventus XS OC 6GB. Normalde 75° üstü görüyorum. Fakat Afterburner'da maksimum derece ayarını kurcalarsam kart ona göre davranıyor, mesela şu halde 70°'yi geçmiyor. İlk başta dereceyi düşürdükçe performans da düşer diye düşündüm ama aynı FPS alıyorum. Arkaplanda başka şeyler dönüyor diye düşünüyorum bunu tam olarak bilen biri anlatabilir mi?

Alıntıyı görüntüle

Fan hızı artıyor olabilir.

Artmıyor. Hatta %75 fanda aldığım sıcaklığa %65 fanlarla bile ulaşmıyor.

Ayarları sıfırlayın, izleme ayarlarından İşlemci Hızı ayarını açın.

Stok hâldeyken İşlemci Hızının kaç olduğuna bakın, sonra Temp Limit ayarını 68 yapın, Temp Limit ayarı 68'ken İşlemci Hızının kaç olduğuna bakın.

Ayarları sıfırlayın, izleme ayarlarından İşlemci Hızı ayarını açın.

Stok hâldeyken İşlemci Hızının kaç olduğuna bakın, sonra Temp Limit ayarını 68 yapın, Temp Limit ayarı 68'ken İşlemci Hızının kaç olduğuna bakın.
Stok ayarlar:

furmark_000000.jpg

Maksimum dereceyi ayarladıktan sonra:

furmark_000001.jpg

Kart 200 MHz yavaşlatmış kendini.

Daha az FPS verir oyunlarda.
bendede gtx970 var 4 gb zotac 256 bit core clock ve memory clock'u 100 arttırsam bile oyun veya banchmark açtığımda kitlenip kalıyor bende sadece power limiti arttırdım ne yapmam lazım daha fazla fps alabilmek için yardımcı olursan sevinirim şuan banchmarda 21fps alıyor

bendede gtx970 var 4 gb zotac 256 bit core clock ve memory clock'u 100 arttırsam bile oyun veya banchmark açtığımda kitlenip kalıyor bende sadece power limiti arttırdım ne yapmam lazım daha fazla fps alabilmek için yardımcı olursan sevinirim şuan banchmarda 21fps alıyor

+25 core voltage ver.

tahmin etmiştim. Fakat 10 derece uğruna 200MHz fedakarlık edebilirim zaten 75Hz monitör. 120 alacağıma 100 alırım kartın ömrü uzar. Zaten 200Mhz dediğin 5-6 FPS fark ettiriyor.

66 dereceye kadar denedim Max Payne 3'te. Clock hiç değişmedi FPS de düşmedi. Ama derece de 70° üstüne çıkmadı. Cidden anlamadım ben bu olayı. Furmark'ta böyle gözüküyor ama oyunda farklı durum söz konusu.

Geri