haktanugur3
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 4,571
Bilgisayarcı azizliği yaşamışım aslında bu olayla da İtopya'nın neden az çalışanı olduğunu anladım. Bilen bilir benim fanım ile işlemcim alçı ile yapışmış gibiydi. Onu sağlam ve bilgili bir bilgisayarcıya götürdüm. Adam biraz eski kafalı ve teknolojiyi 1 nesil geriden takip ediyor. Onun dışında sorun yok. Adamın söylediğine göre PC'yi toplayan adam bir şey (termal macun silikon vb. ama şuan tam bilmiyorum) sürmüş ve fanı aşırı sıkmış sonuç bu olmuş ve kısa devre yapabilecek bir şey de sorun varmış. Yani götürmesem anakart teknolojisinden yanmazdı ama PSU'ya zarar verirdi. Yada BIOS piline kadar gidebilecek bir sorun olurdu. Bu şekilde en azından ekran kartını kesin bir şekilde kurtardım. Son olarak ise ben işlemcinin fanı çıkarır iken(işlemci ile) içinde sanki tornavida unutmuşum gibi sallanma sesi geldi ama içi boştu ben de arka kapalı kapağın oradadır dedim ama çok takmadım. Herhalde bir şeyin vidası çıkmış ama benim aklıma SSD ve HDD dışında bir şey gelmiyor. İnşallah onlardan biri değildir ve adam son olarak Ulustan 80 TL'lik bir parça aldığını ve bunun işlemci ya da fan ile alakalı bir şeyini değiştirdiğini söyledi. Yani muhtemelen işlemcinin içine ittiğim silikon olabilir ya da AMD stok fanını çıkarırken kabloyu çok kavradım ve sanki kabloyu kopardığımı hissettim. Umarım odur. Çünkü işlemciden parça değişmesi işlemciyi etkileyebilir. Ben yarın yada çarşamba günü gidip PC'yi almayı düşünüyorum. Sıcaklık testi yaparım işlemciye bir şey olmasın diye. Olsa bile konuşsak adam düzeltirdi herhalde.
NOT :Adam işlemci ile fanı ayırabilmek için ayrı malzeme almış ve en çok ona uğraşmış yani istediğim kadar güçlü olayım onu elimle çıkarmam imkansızmış. Yada işlemciyi yere fırlatarak ayıra bilirmişim.
NOT :Adam işlemci ile fanı ayırabilmek için ayrı malzeme almış ve en çok ona uğraşmış yani istediğim kadar güçlü olayım onu elimle çıkarmam imkansızmış. Yada işlemciyi yere fırlatarak ayıra bilirmişim.