Neler Yeni

Yardım Direkten gelen internet nasıl bağlanır ?

Sarpedon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Yılmaz
Merhaba arkadaşlar, taşındığım evde internet altyapısı yoktu bende talep oluşturdum geçen hafta ekipler geldi direk diktiler ve kablo çektiler gelen kablo sorduğuma göre fiber altyapıdan geliyormuş. Kablo çektiler ama binaya hangi bir bağlantı olmadı. Gelen kablo ethernet kablosu gibi içinde 8 tane ayrı renkli kablo var. Binanın Bodrumunda belli bir yere kadar getirilmiş bir turuncu kablo var sanırım o kablo ile bağlanmanız gerekiyor. Binada port veya internet ile alakalı bir kutu yok. İnterneti nasıl bağlayabiliriz bu iki kabloyu kendim bağlasam bir sıkıntı olur mu ne yapmam gerekiyor ?

Türk Telekom altyapı bağlanmamasına rağmen sizin oraya 4 Mbps verebiliriz diyor sizce bu doğrumu
Ve bunu kabul etmezsek tüm altyapı çalışmalarını iptal ederiz deniliyor.
Komşuların hızını sorgulayınca 70-80 Mbps hız veriyor

Yardımcı olursanız sevinirim

timury

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
502
İsim
timur yalçın
Merhaba arkadaşlar, taşındığım evde internet altyapısı yoktu bende talep oluşturdum geçen hafta ekipler geldi direk diktiler ve kablo çektiler gelen kablo sorduğuma göre fiber altyapıdan geliyormuş. Kablo çektiler ama binaya hangi bir bağlantı olmadı. Gelen kablo ethernet kablosu gibi içinde 8 tane ayrı renkli kablo var. Binanın Bodrumunda belli bir yere kadar getirilmiş bir turuncu kablo var sanırım o kablo ile bağlanmanız gerekiyor. Binada port veya internet ile alakalı bir kutu yok. İnterneti nasıl bağlayabiliriz bu iki kabloyu kendim bağlasam bir sıkıntı olur mu ne yapmam gerekiyor ?

Türk Telekom altyapı bağlanmamasına rağmen sizin oraya 4 Mbps verebiliriz diyor sizce bu doğrumu

kendin bağlama fiber ise adamlar tuhaf bir cihaz takıyorlar bence bekle adamlar yapsın

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
983
İsim
Hakan Can Yıldırım
Merhaba, fiber yerin altında olur direkte ise direğe kadar fiberdir. Oradan cat kablo ile evine geliyordur. Binanıza gelen kablo ince bir kablo mu yoksa 8 uçlu bir kablo mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mehmetcan Aydın
Kablo fiberse zaten kendin bağlayamazsın. Çünkü fiberin içinde kablo yok. Onların kullandığı aparatta sende olmadığına göre.

Sarpedon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, fiber yerin altında olur direkte ise direğe kadar fiberdir. Oradan cat kablo ile evine geliyordur. Binanıza gelen kablo ince bir kablo mu yoksa 8 uçlu bir kablo mu ?
Gelen kablo 8 uçlu bunu kendim direk modeme bağlayabilir miyim ve evde iç tesisatta Cat6 kablo kullanılmış bu arada

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
983
İsim
Hakan Can Yıldırım
Direkten daireye kadar cat6 çekin. Başvuru yapın.

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Ömer Faruk AYGUT

Fiber altyapıdan gelen internet olduğunu söylüyorlar ama 4 Mbps internet mi sağlıyorlar ?

Sarpedon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Buraya sormak yerine Türk Telekom'dan bilgi alabilirsiniz.
@alpolojix
Türk Telekom bana bekleyin diyor ama kimse gelmedi yapılacak iş büyük olmadığı için kendim yapabilirim diye düşündüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiber altyapıdan gelen internet olduğunu söylüyorlar ama 4 Mbps internet mi sağlıyorlar ?
Çağrı merkezi altyapı gözükmediği için hız göremiyoruz diyor. Bayi ise 4 Mbps demiş babama önceden telefon direği vardı onu söylüyor olabilirler diye düşünüyorum

Direkten daireye kadar cat6 çekin. Başvuru yapın.
Aslında dediğin gibi Cat6 zaten çekili ama gelen kablo ile bağlantı yapılmadı. Bu bağlantı işlemini benim yapmamda bir sakınca yoksa direk bağlayıp, başvuru yapmak istiyorum

Gelen ekipler 4'lük kablo çektiklerini söyledi, bu hıza etki eder mi peki. Bu kablo ile maksimum ne kadar hız alırım?

Son düzenleme:

Basrii

80+ Bronze
Türk Telekom bana bekleyin diyor ama kimse gelmedi yapılacak iş büyük olmadığı için kendim yapabilirim diye düşündüm.

Çağrı merkezi altyapı gözükmediği için hız göremiyoruz diyor. Bayi ise 4 Mbps demiş babama önceden telefon direği vardı onu söylüyor olabilirler diye düşünüyorum

Aslında dediğin gibi Cat6 zaten çekili ama gelen kablo ile bağlantı yapılmadı. Bu bağlantı işlemini benim yapmamda bir sakınca yoksa direk bağlayıp, başvuru yapmak istiyorum

Gelen ekipler 4'lük kablo çektiklerini söyledi, bu hıza etki eder mi peki. Bu kablo ile maksimum ne kadar hız alırım?
Dairenin içine kadar seni ilgilendirir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,700
Üyeler
172,723
Son üye
Darkline2
Top Bottom