Yardım 5900x için 3000 ₺ Anakart önerisi

Closter

80+
Reaksiyon skoru
55
Bütçe
3000
Ryzen 9 5900x için rog logolu ve aura syncli sistem diziyorum vrmleri fazları bu işlemciyi kaldırabilecek iyi bir anakart önerebilir misiniz? Aklımda Crosshair VIII Dark hero vardı fakat hiçbir yerde stok bulamadım bu nedenden ötürü Strix X570-E almayı düşünüyorum ama emin olamadım sizce kaldırır mı? Yeterli bir anakart mıdır?. Bütçem 3100 lira fakat çok zorunluysa yani kaldırmaz ise 4000-4500 liraya kadar çıkabilirim. 2 tane PCIE 4.0 M.2 SSD kullanmayı düşünüyorum ilk 1 tane 980 pro 500gb aldım programlar ve windows için diğerini de gelecekte 1 tane daha eklerim fiyatları düştükçe ve yaygınlaştıkça. Ayrıca B550-E ve F modellerindeki LAN'da sıkıntılar oluyormuş redditte okumuştum o yüzden fazla yaklaşmak istemedim o piyasaya. X570-E biraz eski bir model Bluetooth 5.0 kullanıyor mesela bu eskiliği onu arka planda bırakmaz değil mi? Yani atıyorum bios güncellemesi 1 yıl sonra dark heroya geliyorken bana gelmemezlik gibi bir durum olmaz değil mi? Eşit seviyede güncellenir her kart umarım.

ROG STRIX X570-E GAMING alabilirsin, Ryzen 9 5900X ile hiçbir sıkıntı olmaz gayet sağlam VRM'e sahip bir anakart.
Aklımda Crosshair VIII Dark hero vardı fakat hiçbir yerde stok bulamadım
Stokta olsa da bütçenin çooook üstünde olurdu o.
X570-E biraz eski bir model Bluetooth 5.0 kullanıyor mesela bu eskiliği onu arka planda bırakmaz değil mi?
Sanmam.
Yani atıyorum bios güncellemesi 1 yıl sonra dark heroya geliyorken bana gelmemezlik gibi bir durum olmaz değil mi? Eşit seviyede güncellenir her kart umarım.
Anakarta özel optimize güncellemeler haricinde yeni AGESA mikrokod sürümlerini içeren BIOS güncellemeleri her iki anakart için de çıkar, ona çok kafan takılmasın.

ROG STRIX X570-E GAMING alabilirsin, Ryzen 9 5900X ile hiçbir sıkıntı olmaz gayet sağlam VRM'e sahip bir anakart.

Stokta olsa da bütçenin çooook üstünde olurdu o.

Sanmam.

Anakarta özel optimize güncellemeler haricinde yeni AGESA mikrokod sürümlerini içeren BIOS güncellemeleri her iki anakart için de çıkar, ona çok kafan takılmasın.

Tamamdır çok teşekkür ederim alıp geçiyorum X570-E modelini o zaman. Sistem kenarda 1 aydır bekliyor hem taşınmayı bekliyordum hem de anakartı şuan taşındım daha anakart çıkamadı.

X570 şart değilse B550 aorus master.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,350
Üyeler
183,788
Son üye
hadespre
Geri