Aylık Ortalama İnternet Kullanımı Tahminleri

Reaper

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
308
Merhabalar dostlar 1-2 ay sonra iss ile taahhütüm bitecek ve binamızda altyapısı olan kablonete geçiş yapacağım. 100 mbps downloadlık bir tarife var ancak kotası 500 GB. Acaba bitirip aşım yapar mıyız bilemedim. 4 kişilik bir aileyiz ve annem durmadan bein connect'ten dizi film izler. Ben pc başındayken kardeşim youtube ya da netflix'te takılır. Ancak ona rağmen 500 GB bir hayli fazla geldi bana. Öyle durmadan bilgisayarıma oyun indiren birisi de değilim açıkçası. Sizce kotalı paketi seçmeli miyim? Yoksa kablonet'in akıllı sınırsız denilen bir paketi daha var, o da 00:00-19:00 arası 100 mbps, 19:00-24:00 arası 24 mbps hizmet veriyor. Şu an halihazırda 24 mbps'lik bir internet kullanıyorum ancak internetin en çok kullanıldığı saatlerde bu hıza düşüşü beni endişelendiriyor. Sizce ne yapmalıyım ve paket aşımı gibi durumda ek paketler alır mıyım?

16 mb internet kullanıyorum 5 kişiyiz aylık ortalama 480 gb kullanıyoruz

Bence eğer turk net alt yapısı varsa ona gecebılırsın ıyı dıyorlar kullananlar gıgber olması lazım adı paketın

Merhabalar dostlar 1-2 ay sonra iss ile taahhütüm bitecek ve binamızda altyapısı olan kablonete geçiş yapacağım. 100 mbps downloadlık bir tarife var ancak kotası 500 GB. Acaba bitirip aşım yapar mıyız bilemedim. 4 kişilik bir aileyiz ve annem durmadan bein connect'ten dizi film izler. Ben PC başındayken kardeşim youtube ya da netflix'te takılır. Ancak ona rağmen 500 GB bir hayli fazla geldi bana. Öyle durmadan bilgisayarıma oyun indiren birisi de değilim açıkçası. Sizce kotalı paketi seçmeli miyim? Yoksa kablonet'in akıllı sınırsız denilen bir paketi daha var, o da 00:00-19:00 arası 100 mbps, 19:00-24:00 arası 24 mbps hizmet veriyor. Şu an halihazırda 24 mbps'lik bir internet kullanıyorum ancak internetin en çok kullanıldığı saatlerde bu hıza düşüşü beni endişelendiriyor. Sizce ne yapmalıyım ve paket aşımı gibi durumda ek paketler alır mıyım?
Bizim evde aynı şekilde netflix youtube çok fazla kullanılıyor. Ben pcde o denli kullanıyorum oyun oynuyorum sürekli bir şeyler yükleyip upload ediyorum 500 gb'ı geçtiğimde oldu fazlasıyla hemde ama çok zor yani 500 gb'ı geçmen için sürekli birşeyler indiriyor olman lazım. Netflix ve youtube o kadar yiyemez sanmıyorum geçeceğinizi :)

Bence eğer turk net alt yapısı varsa ona gecebılırsın ıyı dıyorlar kullananlar gıgber olması lazım adı paketın
43 mbps'lık bir altyapım varmış ve 35 mbps öneriyorlar.. altyapım halihazırda 100 mbps olduğu için o daha mantıklı gibi

bu bilgiye ben de nereden ulaşabilirim. İSS arasam bu bilgiye ulaşabiliyor muyum?
Türknet kullanıyorum tüm bilgilerime türknet online işlemler menüsünden ulaşabiliyorum ne kadar kullandığımı vs. görebiliyorum hangi iss kullanıyorsanız online işlemler gibi bir desteği varsa o uygulamadan ya da adresinden görebilirsiniz :)

Bizim evde aynı şekilde netflix youtube çok fazla kullanılıyor. Ben pcde o denli kullanıyorum oyun oynuyorum sürekli bir şeyler yükleyip upload ediyorum 500 gb'ı geçtiğimde oldu fazlasıyla hemde ama çok zor yani 500 gb'ı geçmen için sürekli birşeyler indiriyor olman lazım. Netflix ve youtube o kadar yiyemez sanmıyorum geçeceğinizi :)
arayıp soracağım 2 3 aylık internet kullanımlarımı eğer gerçekten 400'de falan kalıyorsam direkt geçmeyi düşünüyorum.. biraz da dikkat edersek iyi olabilir tabii

Ben bilgisayarım olmadığı zaman telefondan 600 gb kullanıyordum :D

Ve cihazlardan veri kullanımından bakabilirsin

benim en düşük kullandığım ay 500 gb ondada kardeşim ve evdekiler bir şey izlemediler sadece pc de ben vardım youtube falan dizi falan kardeşim pc ye geçince önüne geleni indiriyor steam epic falan durum bu
1609245202247.png

Merhabalar dostlar 1-2 ay sonra iss ile taahhütüm bitecek ve binamızda altyapısı olan kablonete geçiş yapacağım. 100 mbps downloadlık bir tarife var ancak kotası 500 GB. Acaba bitirip aşım yapar mıyız bilemedim. 4 kişilik bir aileyiz ve annem durmadan bein connect'ten dizi film izler. Ben PC başındayken kardeşim youtube ya da netflix'te takılır. Ancak ona rağmen 500 GB bir hayli fazla geldi bana. Öyle durmadan bilgisayarıma oyun indiren birisi de değilim açıkçası. Sizce kotalı paketi seçmeli miyim? Yoksa kablonet'in akıllı sınırsız denilen bir paketi daha var, o da 00:00-19:00 arası 100 mbps, 19:00-24:00 arası 24 mbps hizmet veriyor. Şu an halihazırda 24 mbps'lik bir internet kullanıyorum ancak internetin en çok kullanıldığı saatlerde bu hıza düşüşü beni endişelendiriyor. Sizce ne yapmalıyım ve paket aşımı gibi durumda ek paketler alır mıyım?
500 gb bence yetmeyecektir çünkü hem internet hızlı hemde wifi sürekli açık olduğundan dolayı sen bir şey indirmesen bile güncellemeler vs kotayı aşabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim en düşük kullandığım ay 500 gb ondada kardeşim ve evdekiler bir şey izlemediler sadece PC de ben vardım youtube falan dizi falan kardeşim PC ye geçince önüne geleni indiriyor steam epic falan durum bu
Alıntıyı görüntüle
hocam hangi firma hızları neler ve ne kadar ödüyorsunuz ?

Bence yetersiz telefondan ben 4 gb mobil veri wifi olarak 4 kişi 220 gb harcadık ama bizim ailede genelde face insta girerler dizi daha fazla yer ona göre bir hesaplama yapabilirsin.

Türknet kullanıyorum tüm bilgilerime türknet online işlemler menüsünden ulaşabiliyorum ne kadar kullandığımı vs. görebiliyorum hangi iss kullanıyorsanız online işlemler gibi bir desteği varsa o uygulamadan ya da adresinden görebilirsiniz :)
Ben bilgisayarım olmadığı zaman telefondan 600 gb kullanıyordum :D

Ve cihazlardan veri kullanımından bakabilirsin
438 GB'lık bir kullanımımız olmuş. Bu tabii ki 24 mbps olduğu için az olabilir. Bunu 100 yapınca sizce ne kadarlık bir kullanımımız olur acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,158,377
Üyeler
183,986
Son üye
YoungYaso
Geri