sürekli fps drop yiyorum

Hayır windows orjinal değil onunla ilgisi olabilir mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcim Ryzen 5 1600 ekran kartına yeten bir işlemci darboğaz yapacağını sanmıyorum başka bi sorun var ama çözemedim
Emin olmamakla birlikte etkisinin olacağını düşünüyorum . Çünkü korsan windowslarda virüsler kendisini windows dosyası diye gösterebilir . Umarım windowsu KMSpico gibi şeylerden etkinleştirmemişssinizdir . Eskiden bende kullanırdım ve bilgisayarda yavaşlamaya sebep oluyordu .

Sorun her türlü ramden dolayı bence. 8 gb tek slot ramse birde ondan drop yiyorsun

Emin olmamakla birlikte etkisinin olacağını düşünüyorum . Çünkü korsan windowslarda virüsler kendisini windows dosyası diye gösterebilir . Umarım windowsu KMSpico gibi şeylerden etkinleştirmemişssinizdir . Eskiden bende kullanırdım ve bilgisayarda yavaşlamaya sebep oluyordu .
Hayır etkinleştirme yapmadım windows 7 falan yüklesem aynı sorun devam eder mi ?

Sorun her türlü ramden dolayı bence. 8 gb tek slot ramse birde ondan drop yiyorsun
Evet 8 gb tek slot ama youtubeden baktığımda 8 gb ile adamlar takır takır oynuyor aynı oyunu ben onu anlamıyorum keşke ram az olduğundan olsa ilerde bir ram daha alırım sorun düzelir aman ekran kartında sıkıntı olmasın da :)

Hayır etkinleştirme yapmadım windows 7 falan yüklesem aynı sorun devam eder mi ?

Evet 8 gb tek slot ama youtubeden baktığımda 8 gb ile adamlar takır takır oynuyor aynı oyunu ben onu anlamıyorum keşke RAM az olduğundan olsa ilerde bir RAM daha alırım sorun düzelir aman ekran kartında sıkıntı olmasın da :)

KArdeşim imzamdaki sistemle lol vs csgo gibi oyunlarda bile 20 30 fpslere düşüp durmadan drop yiyordum. Taki ram alana kadar. Ram aldım 8+8 duall channel yapınca hiç bir sorunum kalmadı. Bence seninkide öyle olacak. Bizzat bunu forumda test edip yaşayan benim yani.. Her fps drop konu açanlarada aynısını yazıyorum. Ram al pişman olmayacaksın

İsterseniz format atmayı düşünebilirsiniz . Sorunun bu yol ile çözüleceğinden emin değilim . Eğer format atacaksanız işinize yarayan dosyaları yedekleyiniz (Harici harddisk , flashbellek vs.) .Windows 7 veya 8 yüklemesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum . Format atarsanız en güncel ekran kartı sürücülerini kullanınız .

Format fikrinden önce internetten biraz daha araştırma yapınız probleminizle alakalı . Belki çözümü bulabilirsiniz .

Evet 8 gb tek slot ama youtubeden baktığımda 8 gb ile adamlar takır takır oynuyor aynı oyunu ben onu anlamıyorum keşke RAM az olduğundan olsa ilerde bir RAM daha alırım sorun düzelir aman ekran kartında sıkıntı olmasın da :)

KArdeşim imzamdaki sistemle lol vs csgo gibi oyunlarda bile 20 30 fpslere düşüp durmadan drop yiyordum. Taki RAM alana kadar. RAM aldım 8+8 duall channel yapınca hiç bir sorunum kalmadı. Bence seninkide öyle olacak. Bizzat bunu forumda test edip yaşayan benim yani.. Her fps drop konu açanlarada aynısını yazıyorum. RAM al pişman olmayacaksın
Ya sistemi toplarken bilseydim 16 alırdım RAM ama heryerde 8 gb ram yeter de artar falan diye görünce vazgeçip 8 gb aldım ancak şuan bu sorun var :D dediğiniz gibi ramdan olabilir apex legend oynuyodum dün ayarları yükseltince memory hatası verip oyundan atıyodu oyunun ana ekranında 5-6 fps alıyodum gölgeleri falan kapatınca şuan sabit 70-80 fps veriyor muhtemelen RAM yetmiyor dediğiniz gibi

İsterseniz format atmayı düşünebilirsiniz . Sorunun bu yol ile çözüleceğinden emin değilim . Eğer format atacaksanız işinize yarayan dosyaları yedekleyiniz (Harici harddisk , flashbellek vs.) .Windows 7 veya 8 yüklemesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum . Format atarsanız en güncel ekran kartı sürücülerini kullanınız .

Format fikrinden önce internetten biraz daha araştırma yapınız probleminizle alakalı . Belki çözümü bulabilirsiniz .
Ekran kartımı sürekli olarak güncelliyorum 2 ay oldu alalı herhangi bir şey yüklemedim bir kaç oyun dışında windows ile alakalı olabilceğini pek sanmıyorum arkadaşın dediği gibi RAM yüzünden olabilir çünkü oyuna girmeden bile ram %40 civarında kullanıyor oyunda baktığımda 7500mb ram kullandığı gözüküyo ram yetmiyo olabilir

Merhabalar yaklaşık olarak 2 ay önce almış olduğum bilgisayarımda oyunların çoğunda yaşamış olduğum bi sorun var ekran kartı kullanımım anlık 0 a düşüp 80 90 seviyelerine tekrar çıkıyor ve fps 5-6 ya düşüyor 5-10 dakikada bir olsa sıkıntı yapmam ancak atacağım videoda izlerseniz anlarsınız her saniye drop yiyorum ve sebebini bir türlü çözemedim bilenler var ise yardım ederlerse sevinirim.

Video link =
Merhaba,

Bellekte sorun olduğu kesin :) Ya anakartla uyumsuz ya da farklı bir sorun var. Ekran kartına gelecek olursak; ekran kartının kullanım oranı %0 olduğunda takılmalar yaşıyorsan bu bellekten, sürücüden, diskten veya benzeri diğer donanımlardan kaynaklanabileceği gibi ekran kartından da kaynaklanıyor olabilir.

Sağlıklı bir sistemde bu tip takılmalar yaşamaman gerekir. Belleği sökup takmayı dene.Baktın çözülmüyor sıfırdan Windows kurmayı dene, yine olmaz ise diğer sistem bileşenlerinde sorun olup olmadığını araştır derim.

Merhaba,

Bellekte sorun olduğu kesin :) Ya anakartla uyumsuz ya da farklı bir sorun var. Ekran kartına gelecek olursak; ekran kartının kullanım oranı %0 olduğunda takılmalar yaşıyorsan bu bellekten, sürücüden, diskten veya benzeri diğer donanımlardan kaynaklanabileceği gibi ekran kartından da kaynaklanıyor olabilir.

Sağlıklı bir sistemde bu tip takılmalar yaşamaman gerekir. Belleği sökup takmayı dene.Baktın çözülmüyor sıfırdan Windows kurmayı dene, yine olmaz ise diğer sistem bileşenlerinde sorun olup olmadığını araştır derim.
Aldığım ram 3000 MHZ yaklaşık olarak bir ay önce biosdan baktığımda 2100 MHZ civarında çalıştığını gördüm seçeneklerde 2933 MHZ vardı onu seçmiştim onunla bir ilgisi olabilir mi acaba ? ramı çıkarıp takmayı deneyeceğim inşallar bi sonuç verir

Aldığım RAM 3000 MHZ yaklaşık olarak bir ay önce biosdan baktığımda 2100 MHZ civarında çalıştığını gördüm seçeneklerde 2933 MHZ vardı onu seçmiştim onunla bir ilgisi olabilir mi acaba ? ramı çıkarıp takmayı deneyeceğim inşallar bi sonuç verir
Biostan tekrar ram MHz sini dusurmeni tavsiye ederim. Sen neredeyse Max. Değere kadar çekmişsin bazen ram mhzsini yükseltmek anakartlarla uyumsuzluk sorunu doğuruyor.

Aldığım RAM 3000 MHZ yaklaşık olarak bir ay önce biosdan baktığımda 2100 MHZ civarında çalıştığını gördüm seçeneklerde 2933 MHZ vardı onu seçmiştim onunla bir ilgisi olabilir mi acaba ? ramı çıkarıp takmayı deneyeceğim inşallar bi sonuç verir

Sanmıyorum bir sonuç vereceğini. Apex pubg warzone gibi oyunlara 8 gb zor yetiyor zaten ondan dolayı fps drop yersin ama 8 gb ramin rahat yettiği oyunlarda csgo lol benzeri oyunlardaki fps drop sebebide ramların dualchannel olmayışı. Fazla vakit kaybetme imkanın varsa 8 gb ram sipariş et

Sanmıyorum bir sonuç vereceğini. Apex PUBG warzone gibi oyunlara 8 gb zor yetiyor zaten ondan dolayı fps drop yersin ama 8 gb ramin rahat yettiği oyunlarda csgo lol benzeri oyunlardaki fps drop sebebide ramların dualchannel olmayışı. Fazla vakit kaybetme imkanın varsa 8 gb RAM sipariş et
Csgo falan oynadığımda onlarda hiçbir sıkıntım yok ultra ayarlarda 180 200 fps arası veriyor sadece fortnite-apex-warzone gibi oyunlarda 6-7 fps e düşüyor sürekli olarak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,138
Üyeler
189,973
Son üye
boribori
Geri