Lisede hangi alanı tercih etmeliyim?

Reaksiyon skoru
41
Bildiğiniz gibi lisede 10. sinifin sonunda alan tercihi yapılıyor (tm, sayısal, sözel, dil) Ben ingilizce ve 3. dil öğrenmek için dil alanınds devam etmek istiyorum ancak ailem buna karşı çıkıyor. Sayısal okuyamam çünkü ders çalışmayı sevmiyorum ve sayısal dersler baya yoğun. Eşit ağırlık ve dil bölümü arasında kaldım tavsiyesi olan var mı? Aklımda bir meslek yok. Ingilizce ortalamam 95 üzerinde. Matematik 80 edebiyat 80

Bildiğiniz gibi lisede 10. sinifin sonunda alan tercihi yapılıyor (tm, sayısal, sözel, dil) Ben ingilizce ve 3. dil öğrenmek için dil alanınds devam etmek istiyorum ancak ailem buna karşı çıkıyor. Sayısal okuyamam çünkü ders çalışmayı sevmiyorum ve sayısal dersler baya yoğun. Eşit ağırlık ve dil bölümü arasında kaldım tavsiyesi olan var mı? Aklımda bir meslek yok. Ingilizce ortalamam 95 üzerinde. Matematik 80 edebiyat 80
Bu yaşa geldiysen ve hala aklında bir meslek yoksa bu büyük sıkıntı. Tercihim sayısal olur.

eşit ağırlıkta ders çalışmayacagını mı dusunuyorsun?

Sayısalı yapabileceğine inanıyorsan seç.
Sayısalda mutlu olacaksan seç.

Aklında hala meslek olmaması çok kötü. İki yılı boşuna mı okudun.

ben sayısal seçicem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende 10. sınıfım

Sayısalı yapabileceksen sayısal seç.

Tabi ki kolay değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama herkes eşit agırlık yapabilir.
Herkes sayısal yapamaz.
Ben bu yaşıma kadar 1 kere adam gibi oturup ders çalışmadım. Ona rağmen her sene her dönem takdir aldım. Sayisaldaki tempoya ayak uyduramazsam diye korkuyorum

Ben bu yaşıma kadar 1 kere adam gibi oturup ders çalışmadım. Ona rağmen her sene her dönem takdir aldım. Sayisaldaki tempoya ayak uyduramazsam diye korkuyorum
o zaman eşit ağırlık seçmelisin sayısalda çalıştıgın saat kadar çalışmazsın

Aklında meslek yoksa bence sözel seç. Senin için daha kolay olur.

Geri