Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Osmanlıca dilin adı pek sevgili kardeşim. Alfabenin adı değil.
Osmanlıca'nın kendine özgü alfabesi de mevcut bildiğim kadarıyla. Arapçaya benzer. Küçükken ilkokulda el yazısını öğrendiğimiz gibi bir iki birşeyler denemiştim kendimce. Oradan anımsıyorum biraz. (Düzenlemeliyim biraz araştırdığımda arap alfabesi kullandıklarını öğrendim. Size de bilmediğiniz şeyleri araştırmanızı öneririm ;) )

"Osmanlıca". Şuanda da Latin alfabesi kullanıyoruz bu alfabeyi de kullanan onlarca devlet millet kabile var yani bu alfabemiz de kendimize özgü değil kopyala yapıştır haberin olsun.
Alfabemiz Latin.Dilimiz Türkçe.

@Mehmet Yılmaz burası dini kullanarak Atamı karalamaya çalışan iktidar partisi fanlarıyla doldu. Konuyu kitleyin lütfen.
Bun söz kadar gereksiz ve aptalca bir şey duymadım(siyasi tarafım yok) iktidar partisini sevenler Atatürkü neden sevmesin neden böyle düşünce var kimse dini kullanarak atatürkü kirletmeye çalışmıyor çalışırsa zaten söyleyeceğimizi söyleriz ama sen de boş yapma

Ayrıca Türkiye Cumhuriyetindeki ilk yargısız infazı gerçekleştiren kişi Atatürk'tür. O dönemin şartlarına göre yapılması gereken bir şeydi. Fakat daha basit ve mantıklı bir çözümün bulabilirdi diye düşünüyorum.

Bun söz kadar gereksiz ve aptalca bir şey duymadım(siyasi tarafım yok) iktidar partisini sevenler Atatürkü neden sevmesin neden böyle düşünce var kimse dini kullanarak atatürkü kirletmeye çalışmıyor çalışırsa zaten söyleyeceğimizi söyleriz ama sen de boş yapma
Daha soy isimleri büyük yazması gerektiğini bilmeyen çocuğun ben Atatürk'ü eleştirmesine kızarım. Konu kilitlensin lütfen @Mehmet Yılmaz.

Konu amacından çok sapdı ve kimse birbirini anlamıyor , sadece anlamak istediğini alıp karşı atağa geçiyor.

Daha soy isimleri büyük yazması gerektiğini bilmeyen çocuğun ben Atatürk'ü eleştirmesine kızarım. Konu kilitlensin lütfen @Mehmet Yılmaz.
Atatürk'ü mantıklı ve kaynak öne sürerek eleştiren bir iki kişi var zaten. Diğerlerini göz önüne almazsanız sorun olmaz aslında..

Ayrıca Türkiye Cumhuriyetindeki ilk yargısız infazı gerçekleştiren kişi Atatürk'tür. O dönemin şartlarına göre yapılması gereken bir şeydi. Fakat daha basit ve mantıklı bir çözümün bulabilirdi diye düşünüyorum.
İnfaz edilen kişi kimdi? Merak ettimde.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri