Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

İttihatçıların korkusuna halite gemileri zincirleten ve adaların kaybedilmesinin sebebi olan şahıs.Tek zaferi olan yunan savaşından da masada çıkarları savunamaması,Osmanlı vatandaşlarına 20 yıl istibdad yaşatması ve kaybettiği vatan parçalarının haddi hesabı olmaması dışında benim için normal bir padişahdır.Enver Paşam da çok yaşasın,Abdülhamid de.
Mithat paşanın abdülhamidin uyarılarına rağmen ruslarla savaşa girmesi ve kaybetmesi rusların zor durdurulması BU TOPRAKLARI mithat paşa kaybetmiştir.

Hocam Almanlar türkleri savaşa dahil etmek ve cepheyi genişletmek üzere bombaladı zırhlılara türk bayrağı çekilerek.
ya işine! Bu emri verenler Harbiye Nazırı Enver Paşa ve Bahriye Nazırı Cemal Paşa’dır.
Bizzat İlber ortaylı'nın araştırması:

ya işine! Bu emri verenler Harbiye Nazırı Enver Paşa ve Bahriye Nazırı Cemal Paşa’dır.
Bizzat İlber ortaylı'nın araştırması:
Bu bilgi yalansa ortaokulda öğretilen bilgi yanlış demektir

Hocam Almanlar türkleri savaşa dahil etmek ve cepheyi genişletmek üzere bombaladı zırhlılara türk bayrağı çekilerek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kızıl sultan yazdın bari arkasında dur !
usta fikrin arkasında olsam arkasında dururum zaten ama değilim.

Sözde toprak kaybı yaşatmayan halbuki ondan sonra ülkenin iyice küçüldüğü beceriksiz bir yönetici. İlk 10 padişahdan sonrası beceriksizdir açık ve net.
Yazık kafana

Mithat paşanın abdülhamidin uyarılarına rağmen ruslarla savaşa girmesi ve kaybetmesi rusların zor durdurulması BU TOPRAKLARI mithat paşa kaybetmiştir.
Evet,bu olayı araştırdım ve biliyorum ancak kastım bu değildi,mesela yunan savaşı,bunu da mı Ziraat bankın kurucusuna atacaksınız.Darbe korkusuyla kendi gemilerini kullanılamaz hale getirdi.Eğer bu gemiler olsa ne yunanlar ne de italyanlar bizden adaları alabilirdi.

Ekler

• yoksay.JPG
    yoksay.JPG
    8.2 KB · Hit: 37
Geri