Bilgisayara Virüs girdi

harun5706

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhaba.
Sistemde bir trojan ortaya çıktı bende bu arada ASUS BIOS 2409 ekran kartı ve chipset güncellemesi yaptıktan sonra virüsü gördüm ve temizledim virüsü tabii virüs varken performans da düştü. Sisteme format attım ama performans ilk gün gibi değil. Sorun nedir? Çözüm yolları nedir? Garantiye mi vermem lazım?
ASUS Prime B450M-K anakart.
AMD Ryzen 5 2600.
ASUS ph GTX 1660 Ti.

Bilgisayarı sıfır haline getirmek için yapılması gerekenler:
1- Format at, tüm diskleri biçimlendir. SSD'e kurulum yap, SSD yoksa HDD mutlaka iki parça olsun.
2- Bilgisayarı kapat, BIOS pilini çıkar.
3- XMP varsa aç. Yoksa tüm sürücüleri kur ve hızlandırma adımlarına geç.

BIOS'u sıfırlayın, diske Low Level Format atın. Yerinizde olsam Kaspersky Rescue Disk ile tarama gerçekleştirirdim.

BIOS virüsleri mantıklı gelmiyor, Intel Management Engine ve AMD psp'ler var ve bunlar doğal olarak önlüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak, USB'i farklı bilgisayarda bootable yapıp öyle format atmanız daha sağlıklı çünkü diske bulaşıp format atınca tekrar diskten PC'e geçebilen türler var.

Merhaba.
Sistemde bir trojan ortaya çıktı bende bu arada ASUS BIOS 2409 ekran kartı ve chipset güncellemesi yaptıktan sonra virüsü gördüm ve temizledim virüsü tabii virüs varken performans da düştü. Sisteme format attım ama performans ilk gün gibi değil. Sorun nedir? Çözüm yolları nedir? Garantiye mi vermem lazım?
ASUS Prime B450M-K anakart.
AMD Ryzen 5 2600.
ASUS ph GTX 1660 Ti.
kaspersky ve malwarebytes ile taratın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,412
Üyeler
186,888
Son üye