İkinci El Ekran Kartı Konusunda Ne Yapabilirim?

Skynel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
9,240
Dostlar biraz detaylı anlatacağım beni anlayabilmeniz için

Bir kaç gün öncelerde konu açtım konu ekran kartımın sıcaklığının 102 derece olmasıyla ilgiliydi memory sıcaklığı 97 derece oluyordu bu da tehlikeli sanırım beni tedirgin eden şey bu konuyu açmadan bir gün önce bilgisayarım RDR2 oynarken kapanmıştı ve yeniden açılmıştı aniden ben de ekran kartları bu fiyatteyken satıp yeni bir ekran kartı alma fikrine düştüm bu ekran kartı sıfırsa 3060 olabilir o da 5500TL civarına çıkarsa ki hiç zannetmiyorum belki de çıkabilir belli olmaz ama eğer sıfır değilse ikinci else 6000TL'ye RTX 2070 Super satan gördüm onu indirsek 5500TL yapsak ben de benim ekran kartını o fiyata yakın şekilde satsam çünkü RX5700 Mech GP OC modelini 6300TL'ye satan var ama o kadar etmeyeceğini düşünüyorum RTX 2070 Super almak mantıklı geldi

Ama babamla bugün konuştuğumda bilgisayarı bu kadar açık tutarsan tabi ki ısınır kim bu kadar açık tutuyor bilgisayarı bilgisayarı her gördüğümde açık görüyorum diyor ama bilmiyor ki ekran kartının ısınma sorunu var anlatsam da anlamadı ne yapsam bilemedim istersen sat ama bir şey olursa ben karışmam dedi o yüzden sizce sıfır olarak 3060'ın çıkmasını beklesem mi yoksa ikinci elden sizin tavsiyelerinizle güvenilir bir şekilde almayı mı denesem.

Açık tutma ile alakası yok.
Eğer Furmark veya minning açıp gece gündüz çalıştırırsan olabilir fakat öyle bir şey yaptığını düşünmüyorum.

Şubat ayında stoklar düzelecek sanırım.
Şubat ayını bekleyin.

Açık tutma ile alakası yok.
Eğer Furmark veya minning açıp gece gündüz çalıştırırsan olabilir fakat öyle bir şey yaptığını düşünmüyorum.

Şubat ayında stoklar düzelecek sanırım.
Şubat ayını bekleyin.
Dostum biliyorum açık tutma ile alakası olmadığını ama ona anlat işte bunu
Furmark ve mining açıp gece gündüz yapmıyorum tabi ki :D

Sizce bunu satıp sıfır olarak güvenli bir şekilde ne alabilirim ki

Bilgisayarının ekran kartının ısınıp kapanması bu kadar yeni nesil sistemde mümkün değil. Bir yerde hata yapmış olabilirisn, ekran kartının kurulumuna, oc yayıp yapmadığına işlemcine kasanın fanlarını hangi yöne kurduğuna bak.

RX 5700 vardı sanırım sende. Onu 3500-4000 liraya satmayı becerirsen 1080 Ti almanı öneririm

Bilgisayarının ekran kartının ısınıp kapanması bu kadar yeni nesil sistemde mümkün değil. Bir yerde hata yapmış olabilirisn, ekran kartının kurulumuna, oc yayıp yapmadığına işlemcine kasanın fanlarını hangi yöne kurduğuna bak.
Dostum sistem hazır olarak geldi önceden böyle bir sıkıntı yoktu zaten ekran kartım boşta 37 derece de çalışırken artık 47 derece de çalışıyor ki bu sorunlu bir model diye biliyorum
Ve hayır OC yapmadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RX 5700 vardı sanırım sende. Onu 3500-4000 liraya satmayı becerirsen 1080 Ti almanı öneririm
Aynen RX5700 var bu kart şuan ikinci elden 6300TL'ye satılıyor dostum 3500 4000 az olmaz mı.

Hayır mümkün. Kullandığı modelin ısınma sorunu var.

Dostum sistem hazır olarak geldi önceden böyle bir sıkıntı yoktu zaten ekran kartım boşta 37 derece de çalışırken artık 47 derece de çalışıyor ki bu sorunlu bir model diye biliyorum
Ve hayır OC yapmadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen RX5700 var bu kart şuan ikinci elden 6300TL'ye satılıyor dostum 3500 4000 az olmaz mı.
Piyasasını bilmiyorum normalde olması gereken fiyatını söyledim 2.el’de. Güzel bir fiyata satıp 1080 Ti almanını öneririm işte. Hem çok fazla para kalır cebinde hemde ekran kartsız kalmamış olursun hemde daha iyi bir karta geçmiş olursun.

Piyasasını bilmiyorum işte. Güzel bir fiyata satıp 1080 Ti almanını öneririm işte. Hem çok fazla para kalır cebinde hemde ekran kartsız kalmamış olursun hemde daha iyi bir karta geçmiş olursun.
5500TL civarına satıp 3060 beklesem alabilir miyim sence

5500TL civarına satıp 3060 beklesem alabilir miyim sence
Beklemeye değmez bence. Şu an ekran kartları fiyatları çok uçuk. Hemen çıkar elinden RX 5700’ü. Tabi ekran kartsız kalacaksın onu satarsan. O yüzden 1080 Ti al geç 4000 liraya falan ama elden al ve testlerni yap.

Dostum biliyorum açık tutma ile alakası olmadığını ama ona anlat işte bunu
Furmark ve mining açıp gece gündüz yapmıyorum tabi ki :D

Sizce bunu satıp sıfır olarak güvenli bir şekilde ne alabilirim ki
Ekran kartını belirtmemişsiniz fakat Rx 5700xt sanırım.
6k'ya okutabilirsen okut direk piyasa karışık.

Ekran kartını belirtmemişsiniz fakat Rx 5700xt sanırım.
6k'ya okutabilirsen okut direk piyasa karışık.
RX5700 XT değil dostum sadece RX 5700 model olarak ise: RX5700 Mech GP OC imzamda diye yazmadım
Beklemeye değmez bence. Şu an ekran kartları fiyatları çok uçuk. Hemen çıkar elinden RX 5700’ü. Tabi ekran kartsız kalacaksın onu satarsan. O yüzden 1080 Ti al geç 4000 liraya falan ama elden al ve testlerni yap.
RTX2070 Super ikinci elden 5500TL'ye bulunuyor onu almak daha mantıklı olmaz mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,396
Üyeler
183,275
Son üye
hwas
Geri