sistemim imzamda ekran kartı kullanımı sureklı 100 den 0 oluyor saniyelik ama fps dususu yok programla alakalı buyuk ihtimalleEkran kartı kullanımı nasıl ? Sistemini yazarmısın?
55 derece geziyorçok ısınmıyorsa sıkıntı olmazda %80-90 baya fazla kullanım vsync aç bence
Valorant işlemci ağırlıklı diye biliyorum.Arkadaşlar genelde valorant oynuyorum msi afterburnerde işlemci %80-90 arası geziyor ve ben valorantı saatlerce oynuyorum sıkıntı yaparmı bu kadar kullanması
o zaman sıkıntı olmaz fakat arka planda farklı porgramlar açarsan sıkıntı olabilir discord,spotify,google vs dediğim gibi vsync aç fps sabitlensin hem daha az ısınır hemde kullanım azalırsistemim imzamda ekran kartı kullanımı sureklı 100 den 0 oluyor saniyelik ama fps dususu yok programla alakalı buyuk ihtimalle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
55 derece geziyor
Vsync açmak istemiyorum arkadada full dc açık zaten ısınmıyor gerek yok vsync e 55 derecede geziyoro zaman sıkıntı olmaz fakat arka planda farklı porgramlar açarsan sıkıntı olabilir discord,spotify,google vs dediğim gibi vsync aç fps sabitlensin hem daha az ısınır hemde kullanım azalır
Zaten her oyunda böyle degil sadece valorantta böleOnline oyunlar genelde işlemci kullanır. Lakin oyunda kasma, donma, takılma yoksa sıkıntı yoktur.
hocam zaten monitörün tazeleme hızından fazla fps alsan ne olacak hissetmeyeceksin o fps i en azından işlemci kullanımı ve sıcaklığı azalır ama sen bilirsinVsync açmak istemiyorum arkadada full dc açık zaten ısınmıyor gerek yok vsync e 55 derecede geziyor
Benim monitör sıkıntılı 60 e sabitleyince takılmalar oluyor 10 yıllık monitör yenisini alınca sabitlicem 144 ehocam zaten monitörün tazeleme hızından fazla fps alsan ne olacak hissetmeyeceksin o fps i en azından işlemci kullanımı ve sıcaklığı azalır ama sen bilirsin
100 den anlık 0 a dusuyor fakat her oyunda böyle bana herkes programla alakalı dedi darboğaz olcagınıda dusunmuyorum ryzen 5 3500x le rx 580 yapmazEğer işlemci %95 gibi bir kullanımda iken, ekran kartı %60'larda ise darboğaz vardır. Eğer ikisi birlikte %60'larda dolanıyorsa, ikisi birlikte %90'larda dolanıyorsa (%100'den 0'a düşüp geri %100 olması da dahil), ve ekran kartı %90'larda iken işlemci %50'lerde gibi bir kullanımda ise darboğaz yoktur. Yani bir sıkıntı yoktur.