makalede anakart xeon destekliyor

BeraT EymeN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
183
1613233302163.png
Gördüğünüz gibi Q57 yazan seri numaram diye biliyorum eğer seri numaram ise şu makaleye göre işlemci anakartıma tam uyuyor..

Bu Xeon’lar öncelikle 771 pin’den 775 pin’e modlanmış. Bu mod işlemcinin performansını %5’e kadar azalttığını söylüyorlar. Bu mod işlemcinin dahada çok ısınmasını sağlıyor. 2. Sorun ise bu sistemi toplamak isteyenler bu işlemcin inceliklerini bilmiyorlar. Mesela anakart seçimi,çoğu kişi sadece G41 anakarta takılacağını zannediyor. G31,P31,P35,G41,P43,P45 ve bazı 965 anakartlara 5xxx serisi LGA775 xeon takılabiliyor. Q ve X serisi anakartlara ise 3xxx serisi Xeon takılabiliyor. “Anakartı ve işlemciyi aldık tamam ee başka ne kaldı ki” diye soruyorsanız asıl önemli konu: Bios Modlamak,Bios modlanması çok önemli. Modlanmaz ise OC potansiyeli, W10 desteği, Stabil olmama vs. sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Asıl konu ise bu işlemcilerin iliğine kadar sömürüldüğü için stabil olmamaları. A kişisi CS den 150 fps alsa bile,aynı donanımlı B kişisi 75 fps yi zar zor alıyor. (örnek bol bulmak isteyene)

Siz siz olun gidin bi H61-H81 alın gidin en kötü şey işlemci olsun. Umarım bu yazı işinize yarar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Q ve X serisi ben de Q57 intel H55 1156 pinli bir anakart var

Alıntıyı görüntüleGördüğünüz gibi Q57 yazan seri numaram diye biliyorum eğer seri numaram ise şu makaleye göre işlemci anakartıma tam uyuyor..

Bu Xeon’lar öncelikle 771 pin’den 775 pin’e modlanmış. Bu mod işlemcinin performansını %5’e kadar azalttığını söylüyorlar. Bu mod işlemcinin dahada çok ısınmasını sağlıyor. 2. Sorun ise bu sistemi toplamak isteyenler bu işlemcin inceliklerini bilmiyorlar. Mesela anakart seçimi,çoğu kişi sadece G41 anakarta takılacağını zannediyor. G31,P31,P35,G41,P43,P45 ve bazı 965 anakartlara 5xxx serisi LGA775 xeon takılabiliyor. Q ve X serisi anakartlara ise 3xxx serisi Xeon takılabiliyor. “Anakartı ve işlemciyi aldık tamam ee başka ne kaldı ki” diye soruyorsanız asıl önemli konu: Bios Modlamak,Bios modlanması çok önemli. Modlanmaz ise OC potansiyeli, W10 desteği, Stabil olmama vs. sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Asıl konu ise bu işlemcilerin iliğine kadar sömürüldüğü için stabil olmamaları. A kişisi CS den 150 fps alsa bile,aynı donanımlı B kişisi 75 fps yi zar zor alıyor. (örnek bol bulmak isteyene)

Siz siz olun gidin bi H61-H81 alın gidin en kötü şey işlemci olsun. Umarım bu yazı işinize yarar.

Q ve X serisi ben de Q57 intel H55 1156 pinli bir anakart var
Bilgilendirme için çok teşekkürler bence onun yerine parayı ıkın sıkın gerekirse 100 tl lik psu alın ama 2400 e R3 2200g alın ileride değistirirsiniz ve de 3200 mhz ram de alabilirsiniz bu arada 2400 ün içinde monitör dahil değildir

Benim gibi H55 anakartı veya sistemi olanlar ne alsın ?
Mecburen X3440 kalıyor.
Uyumlu olan İ7 işlemciler gereğinden pahallı.

Benim gibi H55 anakartı veya sistemi olanlar ne alsın ?
Mecburen X3440 kalıyor.
Uyumlu olan İ7 işlemciler gereğinden pahallı.
kanka sende İntel H55 varsa CPU Z ie aynı anakart mı almak istiyorum X3440 ama bazıları bios mod lazım falan diyorlar garip oldum eğer benle anakart kullanıyorsan direk alıp takıcam

kanka sende İntel H55 varsa CPU Z ie aynı anakart mı almak istiyorum X3440 ama bazıları bios mod lazım falan diyorlar garip oldum eğer benle anakart kullanıyorsan direk alıp takıcam
Ben şu an ki işlemcim yettiği için değiştirmiyorum.
İşlemci modlu geldiğinden gerek yok diye biliyorum.

Ben şu an ki işlemcim yettiği için değiştirmiyorum.
İşlemci modlu geldiğinden gerek yok diye biliyorum.
ya reis 1156 uyuyor ama bana sağlam bir kaynak lazım ki alayım i5 760 var 150TL 4 core 4 thred ne anlamı var onu alırsak.Xeon X3440 olur olmasına bıos ekranı gelmez sıkıntı çıkar korkuyorum

ya reis 1156 uyuyor ama bana sağlam bir kaynak lazım ki alayım i5 760 var 150TL 4 core 4 thred ne anlamı var onu alırsak.Xeon X3440 olur olmasına bıos ekranı gelmez sıkıntı çıkar korkuyorum
Şu an ki sistemin ne ?
Eski işlemcin yok mu görüntü için.

Şu an ki sistemin ne ?
Eski işlemcin yok mu görüntü için.
kanka var görüntü sıkıntı değil yetmiyor anasını satayım birazcık eğlenme zamanımız var valoranta giriyorum 40FPS el sallıyor bana :D ekran kartı ram destekliyor ama işlemci 2 core 4 thred olunca olmuıyor

kanka var görüntü sıkıntı değil yetmiyor anasını satayım birazcık eğlenme zamanımız var valoranta giriyorum 40FPS el sallıyor bana :D ekran kartı ram destekliyor ama işlemci 2 core 4 thred olunca olmuıyor
Tamam işte X3440 için modlarsın anakartı eski işlemci ile neye takıldın anlamadım.

knk pin uyuyor yani işlemciye etiket takmaya gerek yok BIOS'tan korkuyorum.
Neyinden korkuyorsun ?
Modlama videosu açıp bakarsın ayarlar var mı diye.
Bu arada aynı BIOS'a sahibiz senle.

Tamam işte X3440 için modlarsın anakartı eski işlemci ile neye takıldın anlamadım.
SADASDASDASa olaya gel kanka 4K video açtım benim ekran kartı 2K destekliyor ama 50 FPS 4K video oynatıyor

Neyinden korkuyorsun ?
Modlama videosu açıp bakarsın ayarlar var mı diye.
Bu arada aynı BIOS'a sahibiz senle.
080015 demi kanka AMİ senin tarih ne

SADASDASDASa olaya gel kanka 4K video açtım benim ekran kartı 2K destekliyor ama 50 FPS 4K video oynatıyor

080015 demi kanka AMİ senin tarih ne
Tarih en son 2015 güncellemesi gelmiş.
O yüklü.
Modeli Quadro H55M-55G
American Megatrends v02.64 sürümü yazıyor BIOS da.

Geri