Çiğköfte nerenindir ?

KirliKill

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,276
Adıyamanın mı

Şanlıurfanın mı ?

edit: urfalıyım

Adıyamanın mı

Şanlıurfanın mı ?

edit: urfalıyım
benim urfalı bi arkadaşım vardı okulda annesi yapmıştı bir tane çiğköfte. O yediklerimin en iyisiydi bence urfalılar yapıyor bu işi :D

Urfa bence

Çiğköfte lanetli bişi. Acı sevmiyorum hatta dilimi bile değdirmem ama eve çiğköfte alınınca 1'er ısırık alıyorum.

Çiğköfte lanetli bişi. Acı sevmiyorum hatta dilimi bile değdirmem ama eve çiğköfte alınınca 1'er ısırık alıyorum.
zevk renk meselesi kral ama ben acı yiyince mutlu oluyorum yani acı çekmeyi seviyorum denebilir oyyy bak ağzıma tadı geldi :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim urfalı bi arkadaşım vardı okulda annesi yapmıştı bir tane çiğköfte. O yediklerimin en iyisiydi bence urfalılar yapıyor bu işi :D
sen bide benim anneminkisini gör :d

net adıyaman sen hiç urfa çiğköftesi diye tabela gördün mü ?

net adıyaman sen hiç urfa çiğköftesi diye tabela gördün mü ?
Patent adıyamanda olsa bile bence urfa bu yemeği çıkaran ve çiğköfteyi sanata çevirendir benim annem mercimekli yumurtalı ve etli köfte yapıyor ( favorim etli ) o ne öyle çiğköfte hem hiç fiyat performans değil adıyaman çiğköftesi giderim tavuk döner yerim daha ii

Patent adıyamanda olsa bile bence urfa bu yemeği çıkaran ve çiğköfteyi sanata çevirendir benim annem mercimekli yumurtalı ve etli köfte yapıyor ( favorim etli ) o ne öyle çiğköfte hem hiç fiyat performans değil adıyaman çiğköftesi giderim tavuk döner yerim daha ii
ya kanka damak tadıda bence dışarda yediğimiz (adıyaman çiğköftecisi) daha iyi ama damak ve zevk meselesi

Farketmez.

Angara!
Angaralı eniştem çok iyi yapıyor, cevabı bilmiyorum.

Bildiğim kadarıyla kökeni Hz. İbrahim dönemlerine, ateşin yasaklandığı zamanlara dayanıyor. Ateş yakamayan halk çiğ ceylan etini ezip yoğurarak, acı ve baharatlarla birleştirerek bu yemeği icat ediyor.
Ateşi yasaklayan kim? Nemrut. Nemrut dağı nerede? Adıyaman'da. Çiğköfte Adıyaman'ındır :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,155
Üyeler
188,377
Son üye
YooEmoli
Geri