Çözüldü✓ Oyun oynarken ekran gidiyor

Baki

80+
Reaksiyon skoru
10
2. El bir kasa almıştım geçenlerde pcyi kurdum ve normal kullanmaya başladım. Surf yaparken falan sıkıntı olmuyor ama oyun oynayınca ekran renkleri birbirine giriyor ve ekran kartı fanları çok hızlı bir şekilde dönüyor. Sıcaklık dercelerine bakınca çok da yüksek olmadığını gördüm. Sorun ekran kartında mıdır? Eğer ekran kartındaysa değiştirmem mi lazım yoksa tamir edilebilir mi?

Donanım;
Gigabyte 970A-DS3P
AMD FX-4320 4.0GHZ
8GB 1333MHZ DDR3 RAM
AMD Radeon HD 7850 2GB GDDR5
Hadron 500WATT Psu

Ekler

• 20210303_191059.jpg
    20210303_191059.jpg
    4.4 MB · Hit: 69
Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Baki
Dediğinizi yaptım hocam ama maalesef sorun düzelmedi donanımsal sanırım bu konuda herhangi bi' bilginiz var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet var. DDU ile kaldır ve verdiğim linkteki sürücüyü kur. Ve bu tarz yazılımları kullanma.

2. El bir kasa almıştım geçenlerde pcyi kurdum ve normal kullanmaya başladım. Surf yaparken falan sıkıntı olmuyor ama oyun oynayınca ekran renkleri birbirine giriyor ve ekran kartı fanları çok hızlı bir şekilde dönüyor. Sıcaklık dercelerine bakınca çok da yüksek olmadığını gördüm. Sorun ekran kartında mıdır? Eğer ekran kartındaysa değiştirmem mi lazım yoksa tamir edilebilir mi?

Donanım;
Gigabyte 970A-DS3P
AMD FX-4320 4.0GHZ
8GB 1333MHZ DDR3 RAM
AMD Radeon HD 7850 2GB GDDR5
Hadron 500WATT Psu
Ekran kartını başka bir pc deneyin eğer sorun yok ise psudan kaynaklı bir sorun olabilir.
Eğer sorun devam ediyorsa ekran kartında donanımsal bir arıza var demektir.

10-15DK yeter. Sıcaklık max kaç olacak söyleyin. Crash verirse söyleyin.
Testleri yaptım hocam sonuçlar şu şekil;

15 Dakika VRAM Test: Max 56.4 derece ortalama 52 derece, 32 iterations, Hata/Crash yok.

15 Dakika 3D Test: Max 79.6 derece ortalama 78.5 derece, %100 kullanım, Hata/Crash yok.

Test sırasında anormal bir durum olmadı.

Testleri yaptım hocam sonuçlar şu şekil;

15 Dakika VRAM Test: Max 56.4 derece ortalama 52 derece, 32 iterations, Hata/Crash yok.

15 Dakika 3D Test: Max 79.6 derece ortalama 78.5 derece, %100 kullanım, Hata/Crash yok.

Test sırasında anormal bir durum olmadı.

Testlerde sorun yok. Kart sağlam. OCCT ile psunu test eder misin? İşlemciye OC yaptın mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Baki
Testlerde sorun yok. Kart sağlam. OCCT ile psunu test eder misin? İşlemciye OC yaptın mı?
Hayır hocam OC yapmadım. Test ediyorum şu an.

7 Saniye içinde crash verdi psu testi.

Cpu testi yaptım, cpu testinde de crash verdi ekran kartı hariç tüm parçalarda sıkıntı mı var anlamadım.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,495
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri