PUBG Drop Sorunu

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
21,825
Ekran kartı sıcaklığı 73 dereceyi işlemci ise 70 dereceyi geçmiyor. Bileşenlerin ise sağlam olduğuna eminim. Oyunun başlarında değil ilerleyen zamanlarda drop yemeye başlıyorum. Drop bazen çok uzun sürüyor bazen ufak ufak hemen geçiyor. Özellikle PUBG oynarken oyun içerisinde drop yaşıyorum. Bunun M.2 SSD'min çok ısındığından kaynaklandığını düşünüyordum lakin 55 dereceyi geçmediğini gözlemledim. Sorunun kaynağı ne olabilir ?

Sistemim;

| Ekran Kartı: MSİ GTX 1660 Super | İşlemci: İntel i5-9400f | Anakart: Msi B365M Pro-vh | Ram: Kingston 1x16GB Ram | SSD: Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M2 SSD | Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB | Güç Kaynağı: Corsair 550W 80+ |

Son düzenleme:
HWInfo64 ile bakabilirsiniz ama sorunun SSD'den olduğunu düşünmüyorum.

Hocam sürücüler güncel mi? Muhtemelen zaten bakmışsınızdır. Onun dışında HWInfo64 adlı uygulama ile bakabiliyorsunuz.

HWInfo64 ile bakabilirsiniz ama sorunun SSD'den olduğunu düşünmüyorum.
Ama başka şüpheli yok. Her şey stabil çalışıyor. Aşırı ısınma gibi bir durum da gözlemedim.

Hocam sürücüler güncel mi? Muhtemelen zaten bakmışsınızdır. Onun dışında HWInfo64 adlı uygulama ile bakabiliyorsunuz.
Sürücüler güncel.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
ateş ölçer varsa evinde onunla dıştan ölçebilirsin ama sorun yazılımsal da olabilir

ateş ölçer varsa evinde onunla dıştan ölçebilirsin ama sorun yazılımsal da olabilir
Hayatımda gördüğüm en taktik yemin ederim :D
Yazılımsal olarak aklıma hiçbir şey gelmiyor. Driverlar güncel. Nvidia'nın yazılımlarında bu tarz bir sorun olacağını da sanmam.

Windows un son güncellemesi sorunlu deniyor bu drop ne zamandan beri oluyor

Windows un son güncellemesi sorunlu deniyor bu drop ne zamandan beri oluyor
1909 sürümü kullanıyorum. Oyun oynamaya yeni yeni başladım. Sorun ilk günden beri var. Ama ağır oyunlarda oluyor. Özellikle PUBG. CSGO'da vs. kesinlikle böyle bir sorun yok.

pubg de oluyor ise sorun ya ekran kartında yada ram de Rami çıkartıp ucunu silgi ile sil bastırmadan ram soketini de kontrol et

PUBG de oluyor ise sorun ya ekran kartında yada RAM de Rami çıkartıp ucunu silgi ile sil bastırmadan RAM soketini de kontrol et
Yaklaşık yarım saattir PUBG oynuyorum hala drop yemedim ısı değerleri bu şekilde;

GPU; Max 75 Avg; 72
CPU; Max 77 Avg; 71
SSD; Max 56 Avg; 51

Sanırım işlemciye iyi bir fan almak şart gibi. Ama ne olursa olsun anormal bir sonuç yok burada. Neyden kaynaklı olduğunu bulana kadar kafayı yiyeceğim sanırım.

Yaklaşık yarım saattir PUBG oynuyorum hala drop yemedim ısı değerleri bu şekilde;

GPU; Max 75 Avg; 72
CPU; Max 77 Avg; 71
SSD; Max 56 Avg; 51

Sanırım işlemciye iyi bir fan almak şart gibi. Ama ne olursa olsun anormal bir sonuç yok burada. Neyden kaynaklı olduğunu bulana kadar kafayı yiyeceğim sanırım.
dediğim gibi donanımsal bi hareket yapmadan bi temiz format at öyle dene yine devam ederse başka pc de kendi parçalarını dene sorunlu olanı bulursun bı diğeri de anakart olabilir diye düşünüyorum

dediğim gibi donanımsal bi hareket yapmadan bi temiz format at öyle dene yine devam ederse başka PC de kendi parçalarını dene sorunlu olanı bulursun bı diğeri de anakart olabilir diye düşünüyorum
Sistemi alalı 2 ay oldu knk. Hiç sökme fln uğraşmam. Veririm vatana garantiye. Formata da gerek var mı bilmiyorum. Dediğim gibi windows kurulalı daha 2 ay oldu.

Windows oyun modunu kapatmayı dener misiniz?

Geri