Windows SSD de, ben nasıl Manjaro'yu HDD'ye kurarım?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,571
Windows SSD de.
100 MB EFI dosyası SSD de haliyle.
Ben Manjaro'yu HDD'ye kurmak istiyorum.
Şöyle bir sıkıntı var. Ben Manjaro'yu kurduğumda 100 MB'lık Windows EFI ile ortak kurdum. Kendim ayrı 512 MB'lık boot/efi oluşturduğum zaman sistem Manjaro'yu görmüyordu. Disk bölümlendirmesini açık ve detaylı şekilde anlatırsanız sevinirim.

Windows SSD de, ben nasıl Manjaro'yu HDD'ye kurarım?

Nasıl görmüyor? Hata mı alıyorsunuz? Grub'ta mı gözükmüyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: kyoi
Secure Boot devre dışı mı? UEFI kurulum mu yapıyorsunuz?

• Beğen
Secure Boot devre dışı mı? UEFI kurulum mu yapıyorsunuz?
HDD ye kurcam. Bilmiyom uefi mı bios mu?
Normalde Uefı kurulum yapıyordum. Ssd olduğu için. Ama HDD MBR diye geçiyor. MBR olması farkeder mi? Ssd gpt am hdd ye kurcam. Bildiğim kadarıyla depolama birimi ile uefi ya da bios olması ilgili değil..

Secure boot kapalı.

• Beğen
Kurulum ekranındaki terminalde.
Kurulum ekranı derken disk bölümleme ekranı mı ondan önceki Grub benzeri ekran mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@neofetch_ @EMA?R @Sude'
Manjaro KDE mi XFCE mi?
Xfce yi beğendim ama internette KDE ye göre daha çok çöküyormuş bilgisine rastladım.

Son düzenleme:
Xfce yi beğendim ama internette KDE ye göre daha çok çöküyormuş bilgisine rastladım.
Masaüstünün çökmeye bir ilgisi olacağını sanmıyorum. İstediğinizi kullanabilirsiniz. Masaüstü olarak Xfce tercih ederdim fakat Manjaro Community'de güzel WM'lar var. Oradan i3 veya awesome kurardım ben olsam.

• Hahaha
Bana karşı konuşurken anladığım dili konuşsanız. 😝😜
Window Manager = Pencere yöneticisi. Masaüstü ortamlarından daha farklı ve daha rahat bir kullanım sunuyor bana kalırsa. Ayrıca özelleştirmeye daha açıklar.

Kurulum ekranı derken disk bölümleme ekranı mı ondan önceki Grub benzeri ekran mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@neofetch_ @EMA?R @Sude'
Manjaro KDE mi XFCE mi?
xfce bence. Genelde eski sistemimde linux kullandığım için çoğunlukla xfce kullandım ama KDE'de güzel.

Geri