Zirve | 10600K 5.1GHz OverClock

Sistem;

Anakart: MSI B460M-A Pro
İşlemci: Intel i5 10600K ES 3.50 GHz
RAM: 8x2 Patriot Viper Steel 3200 MHz
Soğutucu: Snowman T6 Ultra
Kasa: Darkflash Aquaris

Daha önceki "kendi" rekorum buydu. Şu an 5.1 ama Cinebench R23 ile test ettiğimde kapanıyor sistem. Windows Store'dan indirdim. Sorun belki ondadır diye onda denemekten vaz geçtim. (Windows Store'dan indirdiğim bir kaç uygulamada sorun yaşamıştım. Belki bunda da ondan olabilir dedim.) CPU-Z ile test ettiğimde 5.1 sorunsuz test edebiliyor. Kapanma vs yaşanmadı.

RAM'e de overclock yaptım 4266 ile denedim sistem açılıyor ama tarayıcı da sorunlar yaşattı bana. Bende düşürmek zorunda kaldım. Şu an 4133 MHz'de stabil çalışıyor. Tabi CL değerleri uçuk.

Şu an bu değerler benim için zirve. :D

Aldığım sonuçlar ise;

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Dostum 10600k 1.285v ile 5.0Ghz Ramler 4000mhz cl14-16-16-28 olarka kullanıyorum okadar zirve sayılmaz. :)
Testin kapanması V yetmediğinden
Chroma tarayıcının donması Stabil olmadıgından kaynaklı.
Sistem komple sorunlu şuanda.
sdada.PNG

1616362208088.png

Sistem;

Anakart: MSI B460M-A Pro
İşlemci: Intel i5 10600K ES 3.50 GHz
RAM: 8x2 Patriot Viper Steel 3200 MHz
Soğutucu: Snowman T6 Ultra
Kasa: Darkflash Aquaris

Daha önceki "kendi" rekorum buydu. Şu an 5.1 ama Cinebench R23 ile test ettiğimde kapanıyor sistem. Windows Store'dan indirdim. Sorun belki ondadır diye onda denemekten vaz geçtim. (Windows Store'dan indirdiğim bir kaç uygulamada sorun yaşamıştım. Belki bunda da ondan olabilir dedim.) CPU-Z ile test ettiğimde 5.1 sorunsuz test edebiliyor. Kapanma vs yaşanmadı.

RAM'e de overclock yaptım 4266 ile denedim sistem açılıyor ama tarayıcı da sorunlar yaşattı bana. Bende düşürmek zorunda kaldım. Şu an 4133 MHz'de stabil çalışıyor. Tabi CL değerleri uçuk.

Şu an bu değerler benim için zirve. :D

Aldığım sonuçlar ise;

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Helal olsun.

Dostum 10600k 1.285v ile 5.0Ghz Ramler 4000mhz cl14-16-16-28 olarka kullanıyorum okadar zirve sayılmaz. :)
Testin kapanması V yetmediğinden
Chroma tarayıcının donması Stabil olmadıgından kaynaklı.
Sistem komple sorunlu şuanda.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Hocam anakartım B460M-A Pro. Overclock'a izin bile yok normalde. :D

İşlemcim ise tam sürüm 10600K değil. 10600K "ES" modeli. :D

1400 TL'ye alınan işlemci, 580 TL'ye alınan anakart ile bu kadar. :D Ek olarak "kendi" rekorum diye belirttim, yanlış anlaşılmasın.

10600k 5.3 GHz 1.395 v benim rekorum :D

Hocam anakartım B460M-A Pro. Overclock'a izin bile yok normalde. :D

İşlemcim ise tam sürüm 10600K değil. 10600K "ES" modeli. :D

1400 TL'ye alınan işlemci, 580 TL'ye alınan anakart ile bu kadar. :D Ek olarak "kendi" rekorum diye belirttim, yanlış anlaşılmasın.

Sorun yok şuanda r20 r23 de kapanan sistemle prime95 at desem baslatmayı bırak klasör içinde programı açsan çöker :d
Ramler masallah ona dicek laf bile yok :D

Sa
Onu yeni keşfettim aslında, o da aklımda. :D

Test gördüm mü kaçıyorum. :D
na bir tavsiye işlemciye Allcore 4.9 ver bulabildiğin en düşük voltaj aralıgını bul kaydet çık. 4.9 ile 5.1 arasında fazla fark yok ürkütmüyor attıgın tas anlıcagın.

Sa

na bir tavsiye işlemciye Allcore 4.9 ver bulabildiğin en düşük voltaj aralıgını bul kaydet çık. 4.9 ile 5.1 arasında fazla fark yok ürkütmüyor attıgın tas anlıcagın.

Zaten sorunsuz, stabil 5.0 yaptım. Cinebench ve başka testlerde yaptım sorunsuzca, kapanmadan. Benim amacım daha yüksek hız alabilmek. Stabilite için 5.0 yapmam yeterli.

Burada stabil.

RAM'e B460 ile değerler düşürülebilir mi acaba? Deniyorum "memory overclock fail" deyip ayarları sıfırlıyor.

Bunu yapabildim şu an yüksek MHz düşük gecikme için.

1.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,018
Üyeler
184,872
Son üye
Ofluiso
Geri