Zirve | 10600K 5.1GHz OverClock

AirLife

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,016
Sistem;

Anakart: MSI B460M-A Pro
İşlemci: Intel i5 10600K ES 3.50 GHz
RAM: 8x2 Patriot Viper Steel 3200 MHz
Soğutucu: Snowman T6 Ultra
Kasa: Darkflash Aquaris

Daha önceki "kendi" rekorum buydu. Şu an 5.1 ama Cinebench R23 ile test ettiğimde kapanıyor sistem. Windows Store'dan indirdim. Sorun belki ondadır diye onda denemekten vaz geçtim. (Windows Store'dan indirdiğim bir kaç uygulamada sorun yaşamıştım. Belki bunda da ondan olabilir dedim.) CPU-Z ile test ettiğimde 5.1 sorunsuz test edebiliyor. Kapanma vs yaşanmadı.

RAM'e de overclock yaptım 4266 ile denedim sistem açılıyor ama tarayıcı da sorunlar yaşattı bana. Bende düşürmek zorunda kaldım. Şu an 4133 MHz'de stabil çalışıyor. Tabi CL değerleri uçuk.

Şu an bu değerler benim için zirve. :D

Aldığım sonuçlar ise;

Adsız.png
Adsız12.png

😳 tebrik ederim

Sistem;

Daha önceki "kendi" rekorum buydu. Şu an 5.1 ama Cinebench R23 ile test ettiğimde kapanıyor sistem. Windows Store'dan indirdim. Sorun belki ondadır diye onda denemekten vaz geçtim. (Windows Store'dan indirdiğim bir kaç uygulamada sorun yaşamıştım. Belki bunda da ondan olabilir dedim.) CPU-Z ile test ettiğimde 5.1 sorunsuz test edebiliyor. Kapanma vs yaşanmadı.

RAM'e de overclock yaptım 4266 ile denedim sistem açılıyor ama tarayıcı da sorunlar yaşattı bana. Bende düşürmek zorunda kaldım. Şu an 4133 MHz'de stabil çalışıyor. Tabi CL değerleri uçuk.

Aldığım sonuçlar ise;

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

CPU-Z testi zayıf olduğundan kapanmıyordur, cinebench de bile kapanıyor ise hiç stabil bir OC ayarı değil demektir.

5.1 çok da zirve sayılmaz ya :D
AIDA64 sadece FPU testi yapın derim.
Bu arada 4133 MHz olmuş ama gecikmeler çok yüksek.
CL 21 ve tRFC 724 :oops: :oops: :oops: :oops:

Şeytan diyor, git 10100f i sat 10600k es al.
Ama daha sisteme ekran kartı alamadım, içinde 7770 var.

CPU-Z testi zayıf olduğundan kapanmıyordur, cinebench de bile kapanıyor ise hiç stabil bir OC ayarı değil demektir.

İşlemcim normal bir işlemci değil, "mühendislik" versiyonu. Ben ise oyun oynayan birisiyim. Oyuna girdim bir sorun yaşamadım. Gayet yeterli bir sonuç benim için. :D

5.1 çok da zirve sayılmaz ya :D
AIDA64 sadece FPU testi yapın derim.
Bu arada 4133 MHz olmuş ama gecikmeler çok yüksek.
CL 21 ve tRFC 724 :oops: :oops: :oops: :oops:

ES modeli için zirve. :D Full 10600K değil. :D

CL'nin etkisi ben bir türlü göremedim. Nerede etkisi oluyor? Normal, sıradan bir kullanıcıyım. Düşükte de denedim, yüksekte de denedim bir fark göremedim.

İşlemcim normal bir işlemci değil, "mühendislik" versiyonu. Ben ise oyun oynayan birisiyim. Oyuna girdim bir sorun yaşamadım. Gayet yeterli bir sonuç benim için. :D

ES modeli için zirve. :D Full 10600K değil. :D

CL'nin etkisi ben bir türlü göremedim. Nerede etkisi oluyor? Normal, sıradan bir kullanıcıyım. Düşükte de denedim, yüksekte de denedim bir fark göremedim.

Oyunda keyifli saatler geçirirken PC nin restart atması hoş olmaz bence :), OC işlemlerini en stabil haline göre yapmalısınız burda OC rekortmenleri ile stantda yarışmıyorsunuz günlük PC nizi OC ediyorsunuz OCCT ve Aida64 gibi stress testlerinde patlamayan stabil OC lar yapmalısınız.

Sistem;

Aldığım sonuçlar ise;

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
B460 ile nasıl oc yaptın

Oyunda keyifli saatler geçirirken PC nin restart atması hoş olmaz bence :), OC işlemlerini en stabil haline göre yapmalısınız burda OC rekortmenleri ile stantda yarışmıyorsunuz günlük PC nizi OC ediyorsunuz OCCT ve Aida64 gibi stress testlerinde patlamayan stabil OC lar yapmalısınız.

Şu an öyle bir derdim yok, çünkü ekran kartım yok. :D :D :D Alamadık ki bir kart. Fiyatlar leş atıyor. Şu an zevk için yaptım bunu. Oyuna direkt etki etsin diye değil. :D

B460 ile nasıl oc yaptın

İşlemcinin kilitleri açık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,954
Üyeler
184,863
Son üye
VaseLine
Geri