Yardım Aliexpress gümrükte bekleyen kargo

Dün (14.04) IST Havalimanı PTT şubesiyle yüzyüze görüştüm. Herhangi bir kargo gelmediği yönünde bilgi verdiler. Bu demektir ki kargolar henüz ülkeye giriş yapmadı. Benim de 2 kargom var. Bekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Track & Trace Your Shipments (track24.net) Bu siteye takip numarasını yazın sonra en alttaki sonu TR ile biten numarayı
Sorgula - PTT Gönderi Takip Burada sorgulayın ne kadar vergi gelicek yazar.
Bilmiyorsanız işinize yarar.
Aliexpress kodunu oraya yazdığımda, TR ile başlayan farklı bir kod vermiyor. Göremedim.

Arkadaşlar merhaba, aliexpressten yakın zamanda ürün alan oldu mu acaba kargom 5 gündür İstanbula ulaştı diye bekliyor. Yanwen sanırım taşıyıcı firma. 5 günde çinden trye ürün geliyo 5 günde ptt insafına kalıyoruz ya :))) rezillik Alıntıyı görüntüle
Şimdi birilerini arayıp tekrar bilgi aldım. 300TL lik bir ürünümü sahte fiyatlandırmadan dolayı ceza kestikleri için ellerinde tutukları bilgisini aldım. Kendi değeri kadar vergi çıkartmışlar.

Son düzenleme:
Dün (14.04) IST Havalimanı PTT şubesiyle yüzyüze görüştüm. Herhangi bir kargo gelmediği yönünde bilgi verdiler. Bu demektir ki kargolar henüz ülkeye giriş yapmadı. Benim de 2 kargom var. Bekliyorum.

Aliexpress kodunu oraya yazdığımda, TR ile başlayan farklı bir kod vermiyor. Göremedim.

Şimdi birilerini arayıp tekrar bilgi aldım. 300TL lik bir ürünümü sahte fiyatlandırmadan dolayı ceza kestikleri için ellerinde tutukları bilgisini aldım. Kendi değeri kadar vergi çıkartmışlar.
Fiyatlandırmayı sen mi ödeyecekmişsin? Bu benim sorunum değil deseydin

Ve nereyi aradığını söyler misin bende yarın arayacağım

Bir yeri değil, birinden bilgi aldım. Tekrar vergi hesaplaması için CİMER'e başvuru bıraktım. Bu iş umarım herkese olduğu gibi bir ay sürmez.

Ürün ne Türkiye'de ne de sipariş ettiğim mağazada yer alıyor. Bu yüzden kafalarına göre bir fiyat biçmiş olabilirler. 350 liraya aldığım anakarta 273 TL vergi çıkartmışlar.

K
Bir yeri değil, birinden bilgi aldım. Tekrar vergi hesaplaması için CİMER'e başvuru bıraktım. Bu iş umarım herkese olduğu gibi bir ay sürmez.

Ürün ne Türkiye'de ne de sipariş ettiğim mağazada yer alıyor. Bu yüzden kafalarına göre bir fiyat biçmiş olabilirler. 350 liraya aldığım anakarta 273 TL vergi çıkartmışlar.
Kimden bilgi aldınız işte benimde bilgi alabileceğim biri mi ya da tanıdık mı

Siparişlerime gir sonra işaretlediğim yere tıkla.
Ekran AlıntısıCCC2.PNG

Üstü çizili olan numarayı kopyala
Ekran Alıntısıasd.PNG

Kopyaladığımız numarayı buraya yapıştır. Site: Track & Trace Your Shipments (track24.net)
Ekran AlıntısıN.PNG

Yeşil yere basdığında sonuç vericek. Sitenin en altına in oradaki sonu TR ile biten kodu kopyala.
Ekran Alıntısı DSA.PNG

Sonu TR ile biten kodu buraya yapıştır ve sorgulaya tıkla sonra bilgilere ulaşabilirsin. Site: Sorgula - PTT Gönderi Takip
Ekran AlıntısıŞKH.PNG

Siparişlerime gir sonra işaretlediğim yere tıkla.
Alıntıyı görüntüle
Üstü çizili olan numarayı kopyala
Alıntıyı görüntüle
Kopyaladığımız numarayı buraya yapıştır. Site: Track & Trace Your Shipments (track24.net)
Alıntıyı görüntüle
Yeşil yere basdığında sonuç vericek. Sitenin en altına in oradaki sonu TR ile biten kodu kopyala.
Alıntıyı görüntüle
Sonu TR ile biten kodu buraya yapıştır ve sorgulaya tıkla sonra bilgilere ulaşabilirsin. Site: Sorgula - PTT Gönderi Takip
Alıntıyı görüntüle
2 kargom var. Birinde çıktı diğerinde çıkmamıştı. Bugün yine denerim.

Teşekkürler.
Benim takip noyuda söylesem öğrenme şansınız var mı acaba :))
Maaleaef.

Daha vergisi çıkmamış ilerleyen zamanda gelir ben her gün kontrol ediyordum.
Ürün geldi, vergi ödemedim.

Çok vergi çıkana ise itirazda bulundum. Gelince itiraz ettiğimi belirtip, tekrar değerlendirmeye alınmasını sağlayacağım. Değerinin 2 katı bir değer biçilmiş ürüne çünkü ve dediğim gibi büyük ihtimalle fiyat aralığının bulunamaması yüzünden ortalama bir ürün fiyatı belirlemişler.

Arkadaşlar merhaba, aliexpressten yakın zamanda ürün alan oldu mu acaba kargom 5 gündür İstanbula ulaştı diye bekliyor. Yanwen sanırım taşıyıcı firma. 5 günde çinden trye ürün geliyo 5 günde ptt insafına kalıyoruz ya :))) rezillik
3 TL'YE vergiler dahil "Kes Onu" kampanyasından aldım Aras Kargo ile geldi full takipli şekilde ne bir gümrükte kaldı ne de bir şey oldu dağıtıma çıktığı zaman bile bana mesaj geldi.
Siz ne almıştınız?

PTT bana elden bile vermiyor kargoyu kendi adıma olan kargoyu almak için 18 yaşından büyük olmam gerekiyormuş.
Aga b senin o kargo ne oldu bu arada alabildin mi?

Bugün ptt den gelen mesaj :D ürün daha gelmemiş diyorlar ama İstanbulda gözüküyor ilginç
IMG_20210415_135248.jpg

3 TL'YE vergiler dahil "Kes Onu" kampanyasından aldım Aras Kargo ile geldi full takipli şekilde ne bir gümrükte kaldı ne de bir şey oldu dağıtıma çıktığı zaman bile bana mesaj geldi.
Siz ne almıştınız?

Aga b senin o kargo ne oldu bu arada alabildin mi?
Mouse aldım hiç sıkıntı yaşamadım aslında,ama 5 gündür item arrived to İstanbul yazısında kalmış takip noda, acaba satıcı indirimle aldığım için sahte numaramı yükledi sisteme diye düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,495
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri