Msı Mag Forge 101m Vs Dark Guardian

Bu konuyu geçen hafta bugün açmıştın.
Ben de sebeplerini sıralamıştım.
Sebepler hala geçerli.
Tek fark Dark Guardian artık 469 TL'den satılıyor. ( Link )
--
Alıntıyı görüntüle
peki saol birişey sormak istiyorum msı almam durumunda bildigin gibi 160mm destegi var arctic freezer ise 157mm bana bi sorun yasatırmı

Arkadaşlar bu 2 kasadan birini alcam gönlüm msı da :D ama özellik olarak dark guardian daha iyi ne gibi derseniz önündede toz filtresi var msı da yok ve msı da PSU yeri biraz sıkışık ama dark guardianda daha rahat ve geniş onun dışında arctic freezer 34 duo 157 mm msı 160mm dark ise 165mm destekliyo şimdi bir kaç sorum olcak cevaplayanlar için şimdiden saolun
1)Sizce hangisini almalıyım? Neden?
2)Mesela Msı alsam arctic fan içine sığarmı bi sorun yaşatırmı çünkü 3mm boşluk kalıyo
3)Malzeme Kalitesi olarak hangisi daha iyi
4)Hangisinin Hava sirkulasyonu daha iyi
Hocam öncelikle şunu belirteyim birazdan söyleyeceğim görüşler kendi görüşlerimdir. Öncelikle MSI ın bilinen bir marka olmasının sebebi kasaları değildir. Dark markasının ise marka olarak önceliği, amacı kasa ve fandır yani işi maksimum hava sirkülasyonudur. Nasıl işlemci soğutucuda Arctic, coolmaster, corsair gibi markalar başı çekiyor ise bence kasa konusunda da DARK markası çok başarılı seriler çıkartıyor. Dark Guardian da bunlardan birisi. Dahili 4 fanının olması, ön tarafının toz filtreli ve full mesh yapılı olması büyük artılar. Fakat MSI Mag Forge 101m de çok başarılı gözüküyor. Öyle bir karşılaştırma istemişsin ikisinin de hava sirkülasyonu bence çok başarılı :D net msi veya net dark çünkü şu sebeplerden dolayı dicek bir sebep bulamadım :D . Konu bence burda fiyatlara bakıyor. Açıkcası şu çünkü bu sebeplerden dolayı diyececek arkadaşları şimdiden ben de merak ve tebrik ediyorum :D . iyi forumlar

Hocam öncelikle şunu belirteyim birazdan söyleyeceğim görüşler kendi görüşlerimdir. Öncelikle MSI ın bilinen bir marka olmasının sebebi kasaları değildir. Dark markasının ise marka olarak önceliği, amacı kasa ve fandır yani işi maksimum hava sirkülasyonudur. Nasıl işlemci soğutucuda Arctic, coolmaster, Corsair gibi markalar başı çekiyor ise bence kasa konusunda da DARK markası çok başarılı seriler çıkartıyor. Dark Guardian da bunlardan birisi. Dahili 4 fanının olması, ön tarafının toz filtreli ve full mesh yapılı olması büyük artılar. Fakat MSI Mag Forge 101m de çok başarılı gözüküyor. Öyle bir karşılaştırma istemişsin ikisinin de hava sirkülasyonu bence çok başarılı :D net MSI veya net dark çünkü şu sebeplerden dolayı dicek bir sebep bulamadım :D . Konu bence burda fiyatlara bakıyor. Açıkcası şu çünkü bu sebeplerden dolayı diyececek arkadaşları şimdiden ben de merak ve tebrik ediyorum :D . iyi forumlar
peki saol birişey sormak istiyorum msı almam durumunda bildigin gibi 160mm destegi var arctic freezer ise 157mm bana bi sorun yasatırmı

Yani soğutucunun üst kısmı hiç bir anlam ifade etmiyor.
2-3 mm boşluk kalsa bile, zaten o aradan bir şey sokman gerekmiyor.
Kasanın camına da oraya denk gelecek şekilde bir şey vurmazsan, sorun yaşamazsın.
Zaten MSI stoklarda yok, geldiğinde de kaç TL'den satılır belli değil.
MSI şu an 1 yerde bulabildim, orada da 620 TL'den satılıyor.
Yani DARK kasaya göre 150/160 TL daha pahalıya geliyor.
O 150 TL illa harcanacaksa, o parayı soğutucuya ekleyerek daha etkili soğutucu almak daha mantıklı.
Kasaların yapısı zaten aynı, özünde de işlemciyi soğutacak olan alacağın kasa değil, soğutucu.
Arctic Freezer 400 TL civarında satılıyor.
550/600 TL civarına çıkınca CoolerMaster MasterAir seviyesinde hava soğutma alabiliyorsun.
Benim şahsi fikrimdir, sen istiyorsan yine de MSI beklersin.

Cooler Master MasterAir MA610P RGB
s-l600.webp

Hocam ben de gamepower crimson guard kullanıyorum. GP CG 159mm ye kadar işlemci soğutucu destekliyor ve Arctic freezer 34 esports DUO kullanıyorum. Aradaki boşluk gözle görülücek kadar. O konuda destekliyoruz diyorlarsa içiniz rahat olsun. Herhangi bir temperli cama sürtme, çizme veya sığamama durumu olmaz. Ayrıca benim dilim yandı aynısı sizin başınıza gelmesin diye söylemekte fayda var. Kullandığım anakart modelinde işlemci soğutucusu montajı ''Levha'' şeklindeymiş. Ben bunu ilk defa termal macunu bakır boruya bir güzel sürdükten sonra öğrendim- deneyimledim :D . Levha tipi işlemci soğutucu montajı çok zor olabiliyor. Özellikle hazır sistem aldıysanız. Anakartınızı iyi araştırmakta fayda var. İsterseniz yardım edebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın camına da oraya denk gelecek şekilde bir şey vurmazsan, sorun yaşamazsın.
O 150 TL illa harcanacaksa, o parayı soğutucuya ekleyerek daha etkili soğutucu almak daha mantıklı.
Kasaların yapısı zaten aynı, özünde de işlemciyi soğutacak olan alacağın kasa değil, soğutucu.
550/600 TL civarına çıkınca CoolerMaster MasterAir seviyesinde hava soğutma alabiliyorsun.

Alıntıyı görüntüle
Hocam söylemesi gereken her şeyi söylemiş.

Hocam ben de gamepower crimson guard kullanıyorum. GP CG 159mm ye kadar işlemci soğutucu destekliyor ve Arctic freezer 34 esports DUO kullanıyorum. Aradaki boşluk gözle görülücek kadar. O konuda destekliyoruz diyorlarsa içiniz rahat olsun. Herhangi bir temperli cama sürtme, çizme veya sığamama durumu olmaz. Ayrıca benim dilim yandı aynısı sizin başınıza gelmesin diye söylemekte fayda var. Kullandığım anakart modelinde işlemci soğutucusu montajı ''Levha'' şeklindeymiş. Ben bunu ilk defa termal macunu bakır boruya bir güzel sürdükten sonra öğrendim- deneyimledim :D . Levha tipi işlemci soğutucu montajı çok zor olabiliyor. Özellikle hazır sistem aldıysanız. Anakartınızı iyi araştırmakta fayda var. İsterseniz yardım edebilirim.

anakartım asus b450m k arctic 34 duo alcam bi sorun yaşarmıyım hocam bu levha olayını falan hiç bilmiyorum

Alıntıyı görüntüle
dediklerin çok mantıklı geldi saol sanırsam dark guardian alcam

anakartım Asus b450m k arctic 34 duo alcam bi sorun yaşarmıyım hocam bu levha olayını falan hiç bilmiyorum

Kağıt üzerinde dark ama msi daha güvenli.

Geri