Rehber 🐧🐧🐧Linux'a Davet: Gerçeği öğrenince Windows'tan vazgeçeksiniz! DAF Linux KULLAN!

@John Marston AndyOS varmış. Ama desteği kaldırmışlar. Ve alfa sürecinde. Bu iyiye işaret. Mümkün olan en kısa zamanda AndyOS kullanıma sunulur inşallah. Dual boot olarak kullanabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun olarak R6 yok sanırım. Linux kursam oynayamaz mıyım ?
Oynayamazsın. Ben R6S oynamak istediğim zaman Windows'a geçiyorum.
Dual boot olarak kolay şekilde kullanabilirsiniz.

@John Marston AndyOS varmış. Ama desteği kaldırmışlar. Ve alfa sürecinde. Bu iyiye işaret. Mümkün olan en kısa zamanda AndyOS kullanıma sunulur inşallah. Dual boot olarak kullanabilirsiniz.

Windows kullanıyorum ben.
Umarım sunulur hızlıca.
Linuxciler için güzel olur.

Windows Linux aynı sistemde kullanılabiliyor mu ?
Driver hesaplar falan sorun olmaz mı ?

Windows Linux aynı sistemde kullanılabiliyor mu ?
Driver hesaplar falan sorun olmaz mı ?
Bir bilgisayara depolama biriminin izin verdiği kadar işletim sistemi kurabilirsin. Sürücü çakışması, dosya çakışması olmaz. Çünkü sen diski ikiye bölüyorsun ve Linux'u ayrı bir yere kuruyorsun. İkisinin de birbiri ile (sistem dosyaları bakımından) ilişkisi olmaz.

• The Witcher serisi
@Rennes @Vesemir

@Stanker

Son düzenleme:
Güzel rehber ellerine sağlık hepsini baştan sona okudum 🤗
Yaklaşık 1 yıl önce Virtualbox üzerinden kısa bir süre Ubuntu kullanmıştım aşırı beğenmiştim fakat oyun konusunda kararsızım (Daha önceden sunucularla kısa bir işim olmuştu o sıralarda da biraz komutları öğrendim). Artık pek oyun oynamıyorum oynadığım oyunlarda da hepsine bakmadım ama Valorant hariç hepsi Linux destekliyor galiba. Geçecek olsam önce VirtualBox'da deneyip Dual Boot olarak kullanırım diye düşünüyorum. Sence hangi dağıtımı kullanmalıyım. Tabii herkese göre değişir fakat önerini almak istiyorum. Ubuntu'dan devam mı etmeliyim? Yoksa başka dağıtımlara mı bakmalıyım?

Sence hangi dağıtımı kullanmalıyım. Tabii herkese göre değişir fakat önerini almak istiyorum. Ubuntu'dan devam mı etmeliyim? Yoksa başka dağıtımlara mı bakmalıyım?
Hepsini okuyan biri ne önerdiğimi görmüş olmalı :)

• Hahaha
Reaksiyonlar: Siri
Hepsini okuyan biri ne önerdiğimi görmüş olmalı :)
Ubuntu ve Mint hariç diğerlerini daha önce neredeyse hiç duymadığım için sordum. Ubuntu ile aralarında ne gibi farklar var ve neden Ubuntu pek önerilmiyor merak ettim açıkçası.
caps.jpeg

Şuan sol alttaki amca gibiyim.

Mint hariç diğerlerini daha önce neredeyse hiç duymadığım için sordum. Ubuntu ile aralarında ne gibi farklar var ve neden Ubuntu pek önerilmiyor merak ettim açıkçası.
Ubuntu'nun son yayınlanan LTS sürümünde (ben kullanmadım) kullananlar birçok bug olduğunu belirtiyor. Ama bazı insanlar buguntu der onlar abartı.
Bunun yanında ubuntu bloatware(ben de yeni öğrendim) denen gereksiz yazılım ile donatılmış. Buna ek olarak ubuntu kişisel verileri amazon'a satıyor. Linux felsefesine aşırı ters.

Pop!_OS ubuntu tabanlı olmasına rağmen gereksiz şişkin yazılımlardan arınmış, bugı olmayan(ben görmedim) ve benim şu an kullandığım dağıtım.

Linux Mint'i menü pencere özellikleri yüzünden pek sevmedim. İyi dağıtım tabi. Pop'tan sonra dönüpte kullanacağım dağıtım Mint'dir.

MX ise distrowatch sitesinde 1.sırada olan Debian tabanlı bir dağıtım.

Pisi Pardus'tan 2011 yılında bayrağı aldı. Pisi'nin geliştirici sayısı az olmasına rağmen kullanıcı dostu ve cidden başarılı bir yerli dağıtım. 2.2 sürümü yakın zamanda çıkacak. Fotoğraflarına falan baktım. Güzel bir şey geleceğe benziyor.

Lubuntu zayıf bilgisayarlar için uygun bir dağıtım.

Yazı yazmaktan, Linux için, bilek kası yaptım.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Siri
linux'ta bir program kurarken istemsizce hacker havalarına giriyorum :D
sanal olarak linux kullanıyorum henüz tam ısınamadım
genel kesim gibi ilk wifi şifre kırma için kullanmaya başladım sonradan linux'un daha neleri yapabileceğinin farkına varıyor insan
tavsiye ederim
bu arada konuya cidden uğraşılmış eline emeğine sağlık.

Geri