Çözüldü✓ Bilgisayar kapandı

Aperius

80+
Reaksiyon skoru
142
Arkadaşlar çok egzotik bir sorunla karşı karşıyayım. Uzun bir süredir oyun oynarken birden bire ekran, fare, klavye ne varsa kapandı. Yalnız kasa çalışıyordu fakat fanlar bir garip dönüyordu. Sanki güç çok sık aralıklarla gidip geliyor gibi. Bir anda tam güç çalışıp bir anda duruyordu. Kapatıp tekrar açtım, aynı sorun. Söktüm kasayı yine açtım düzeldi, sıkıntı yok. 80 derece sıcaklıklarda aynı süre oyun oynadım, bu seferki sıcaklıklar 70 dereceyi bile görmüyordu. Sizce sorun ne, kartı garantiye göndermeli miyim?

SORUNUN KAYNAĞINI ÇOK UZUN BİR SÜRENİN ARDINDAN TESADÜFEN KEŞFETTİM ARKADAŞLAR. CPU VOLTAJI YETMEDİĞİNDEN DOLAYI OLUYORMUŞ. HERKESİN DİKKATİNE. CPU VOLTAJINI 0.05-0.1 YÜKSELTMEK İŞE YARIYOR.

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok egzotik bir sorunla karşı karşıyayım. Uzun bir süredir oyun oynarken birden bire ekran, fare, klavye ne varsa kapandı. Yalnız kasa çalışıyordu fakat fanlar bir garip dönüyordu. Sanki güç çok sık aralıklarla gidip geliyor gibi. Bir anda tam güç çalışıp bir anda duruyordu. Kapatıp tekrar açtım, aynı sorun. Söktüm kasayı yine açtım düzeldi, sıkıntı yok. 80 derece sıcaklıklarda aynı süre oyun oynadım, bu seferki sıcaklıklar 70 dereceyi bile görmüyordu. Sizce sorun ne, kartı garantiye göndermeli miyim?
PSU da bir sıkıntı olabilir

bilgisayarı zorladın mı ? yani 2k falan mı oynadın ? bilgisayarı çok zorladıysan ram, ekran kartı fazla ısınabliiyor

Donanımlar nedir?
PSU Marka model nedir?

bilgisayarı zorladın mı ? yani 2k falan mı oynadın ? bilgisayarı çok zorladıysan RAM, ekran kartı fazla ısınabliiyor
Yani ahım şahım zorlamadım 1660 Ti ile Gta 5 oynuyordum. 1080P Yüksek ayarlarda. Sadece şundan şüpheleniyorum, kasanın hemen üzerinde çekmece var ve hava akışını engelliyor olabilir biraz

Benim ısınma sorunundan kapanıyordu işlemciye yeni soğutucu aldım sorun ortadan kalktı, muhtemelen sendede öyle bir sorun vardır.

PSU ile alakalı sıkıntı olabilir. Marka model nedir psunun

Gtx1660 Ti
Ryzen 5 1600AF
A320 Pro VH Plus
Gskill 2600 MHz 2x8GB
7.2K Rpm HDD
600 Watt Rampage PSU
farklı PSU deneyin rampage psunun böyle sıkıntı yaşatması normal. fakat ondan önce oyundayken sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz ss alip

Geri