Faiz haram mıdır sizce?

PROZ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
847
Arkadaşlar bu konu çok tartışılıyor sizce haram mıdır? Tanıdıklarımın bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor ondan soruyorum.

Açık açık faiz haramdır yazıyor zaten.

Haramdır.

• Beğen
Reaksiyonlar: PROZ
Arkadaşlar bu konu çok tartışılıyor sizce haram mıdır? Tanıdıklarımın bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor ondan soruyorum.
Ben bir soru sorayım o zaman size. Bizim bu konuyu burada tartışmamız ne gibi bir katkı sağlayacak :)
İnsanlar bankanın aldığı faize haram diyor. Bankada vadeli hesap açıp onların para eklemesine haram demiyorlar.
Bu işin içinden çıkılmaz o yüzden hiç girme.

• Beğen
Çok bariz bir şekilde haram.

• Beğen
Böyle aklına takılan soruları Diyanetin internet sitesinden baksan daha iyi olur. Bizler farklı şeyler söyleyebilliriz.

• Beğen
Ben bir soru sorayım o zaman size. Bizim bu konuyu burada tartışmamız ne gibi bir katkı sağlayacak :)
İnsanlar bankanın aldığı faize haram diyor. Bankada vadeli hesap açıp onların para eklemesine haram demiyorlar.
Bu işin içinden çıkılmaz o yüzden hiç girme.

Girmek istiyorum çünkü bıktım. Diyanet gibi bir yerin yalan yanlış bilgi açıklaması ayrı bir şey zaten. Ben de haramdır diyorum. Allah yasaklamıştı galiba.

• Beğen
Faiz tabii ki haramdır. Bu kesin ve net bir şey.

• Beğen
Bunun sence bencesi yok ki aç Kuran'a bak

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,179
Üyeler
186,854