İnceleme HP Omen Reactor İncelemesi

Rxnk

80+
Reaksiyon skoru
43
Merhabalar, bugün sizlere dün (03.05.2021) Amazon'dan 339TL'ye aldığım ve bugün (04.05.2021) tarihinde elime ulaşan HP Omen Reactor mouse hakkındaki ilk önizlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bunu Amazon üzerinden satın aldığımda 1-2 hafta bekler miyim diye düşündüm ama Prime kargo ya da Express kargo seçmedim, standart gönderim ile ertesi gün elime ulaştı. Bunu belirtmek istedim çünkü Amazon gerçekten Türkiye'de güzel bir sistem oluşturmuş takdir ettim. Daha uzun süreli kullanımda konuyu güncelleyeceğim. Forumda ve internette bu mouse için detaylı bir incelemeye pek denk gelmedim. Umarım bu ürünü almayı düşünüp internette ve forumda incelemesini bulamayanlara bu konu yardımcı olur.

10249334784050.jpg

Mouse Özellikleri:
16.000 DPI optik sensör
400 IPS / 50 g hızlanma
1.000 Hz tarama hızı
Optik-mekanik fare anahtarları
0.2ms tepki süresi
50 milyon tıklamalık kullanım ömrü
Yüksekliği ayarlanabilir avuç içi dayama desteği
Anında DPI ayarlama
16.8 Milyon renk RGB aydınlatma
2 m / 6,5 ft uzunluğunda metal kablo
Yaklaşık boyut: 122,5 mm/4,8 inç (Uzunluk) x 80mm/3,1 inç (Genişlik) x 41,6 mm/1,6 inç (Yükseklik)
Yaklaşık ağırlık: 160 g/0,35 lbs

Performans:

Sensör:
Öncelikle şunu belirtmek isterim, HP'nin kendi ürün sayfasında mouse sensör modeli yazmıyordu fakat özelliklerine bakarak bunun PixArt'ın PMW3389 sensörü olduğunu düşünüyorum ki bu da özelliklerinden de anlaşılabileceği gibi üst sınıf sensörlerden birisi. Oyun sırasında da önceden kullandığım mouse ile arasındaki fark çok belli oluyordu.

04_design_3_720x630_tcm180_2642741_tcm180_2642803_tcm180-2642741.jpg

Switchler:
Işık demeti algılaması teknolojisi sayesinde sıfır gecikmeli tepkiye sahip olan optik-mekanik switchler. Ayrıca tıklama hissiyatı ve sesi çok hoşuma gitti. 50 Milyon tıklama ömrüne sahipler. Ertesi gün sağ switchte nadiren de olsa tıklamama sorunu yaşamaya başladın.

image_2021-05-05_003808.png

DPI:

6 tane DPI profili var. Üzerindeki DPI butonu ile uygulamasından ayarladığınız profiller arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Dahili hafızası sayesinde sürekli tekrar ayarlamanıza gerek yok.

dpi.png

Makro:
Farenin sol tarafında 2 adet makro tuşu var. Bu tuşlara ve mouse tuşlarına uygulamasından makro atayabiliyorsunuz.

macro.png

Yazılım:
Uygulamasında DPI ayarlama, makro atama, RGB ayarlama, Hz ayarlama ve LOD ayarlama özellikleri var. Makro atama özellikleri çok hoşuma gitti, bu özelliklerin arasında bastığınız tuşları (klavye de dahil) kaydetme ve sizin tuşlara bastığınız ve tuşlardan elinizi çektiğiniz süreleri kaydederek aynı şekilde çalıştırma, uygulama ve program çalıştıma, aynı anda çoklu tuş kombinasyonu basma, metin yazma (mesela maç sonunda makro tuşuna basarak chatbox'a GGWP yazma veya EZ yazıp toxicleşme ya da sizin istediğiniz herhangi bir şeyi yazma) gibi özellikler var.

menü.png

Malzeme Kalitesi:
Malzeme kalitesi bakımından gerçekten ürünü beğendim. Zaten genel olarak HP'nin Omen ürünlerini kaliteli buluyorum bu üründe de beni şaşırtmadı. Fakat internetteki yorumların bazılarında 1 aydan itibaren Palm Rest bölümünün çatlama yaptığını söyleyenler olmuş. Mouse iade ettiğim için çatlıyor mu, ne kadar bir problem yaratıyor bilemiyorum. Belki Palm Rest sistemi yaylı bir sistem kullandığından ötürü yayın Palm Rest bölümüne yaptığı basınçtan zamanla çatlıyor olabilir.

malzeme.jpg

Ergonomi ve Tasarım:

Ergonomi:
Fotoğraflardan da anlaşılabileceği üzere sağ ele hitap eden bir mouse. 122,5 mm/4,8 inç (Uzunluk) x 80mm/3,1 inç (Genişlik) x 41,6 mm/1,6 inç (Yükseklik) boyutlara sahip. Daha küçük bir mousedan buna geçiş yapınca alışmam birkaç saatimi aldı. Uzun süreli oyun oynamada eli ağrıtmıyor veya acıtmıyor konfor bakımından gayet iyi. Elimin boyutları 18cm x 9cm ve claw-palm arası bir tutuş stilim var. Benim elimin boyutları için tam uygun fakat Omen Reactor alana kadar idareten kullandığım küçük ofis faresinden dolayı daha bi Claw-Fingertip tutuşa geçmişim. Ondan ötürü ertesi gün iade ettim. Eğer siz palm-claw bir tutuş stili kullanıyorsanız ve orta-büyük ele sahipseniz rahatlıkla tercih edebileceğiniz mouselardan birisi fakat dediğim gibi alışmak biraz zaman alıyor. Küçük el boyutlarına sahip insanlar için bu mouse büyük kalabilir. Orta-Büyük elli insanlara hitap eden bir mouse olmuş. Büyük elde claw grip daha rahat oluyor, orta boy elde palm grip daha rahat ama iki el boyutunda da palm ve claw grip kullanılabilir.

ergonomi.jpg

Thumb Rest & Ayarlanabilir Palm Rest:
Thumb Rest bölümü gerçekten konfor katmış ve ayarlanabilir Palm Rest efsane bir özellik olmuş. Farenin elinizin sağ tarafında kalan bir butonu çekip tutarak Palm Rest bölümünü kendi rahatınıza göre yukarı veya aşağı hareket ettirebiliyorsunuz.

palm.jpeg

Kablo:
Kablosunu metal örgü olarak yapmayı tercih etmişler. Böyle diyince "Böyle bir fareye metal kablo hiç yakışmamış, hareket kısıtlar." gibi düşüncelere kapılabilirsiniz. Fakat bu metal örgüyü esnek bir metal ve esnek bir şekilde yapmışlar. Bu sayede kablo dolanmıyor, kıvrılmıyor ve hareket kısıtlama sorunu yaşatmıyor.en azından ben yaşamadım ve gayet memnunum bu özelliğinden. Razer Speedflex gibi bir örgüsü olması güzel olur muydu? Olurdu tabi ki. Ama sizin de benim gibi kablo kemirmeyi seven bir evcil hayvanınız varsa bu özellik hayat kurtarıcı olabilir.

04_design_4_720x630_tcm180_2642742_tcm180_2642804_tcm180-2642742.jpg

RGB ve Işıklandırma:
Uygulaması üzerinden mouse tekerleği ve palm rest bölümlerinde bulunan RGB bölgelerini ayrı olarak kontrol edebiliyorsunuz. İsterseniz düz renk seçebiliyorsunuz ya da animsayonlu efektler seçebiliyorsunuz. 3 animasyon modu var "Color Cycle", "Breathing", "Blinking". "Color Cycle" modunun önceden tanımlanmış 4 animasyonlu teması var. "Breathing" ve "Blinking" modlarının önceden tanımlanmış 3 animasyonlu teması var. İsterseniz bu temaları kullanabilirsiniz veya kendi 4 renge kadar çıkan temanızı oluşturabiliyorsunuz. İsterseniz de DPI değiştikçe bu RGB bölgelerinin rengi değişecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Aynı şekilde animasyon döngü hızı ve parlaklık seçeneklerini de ayarlayabiliyorsunuz.

Artıları:
  • Bu bütçede üst düzey bir sensör
  • 0.2ms tepki süreli mikro switchler
  • Ergonomik stil
  • Malzeme kalitesi
  • Ayarlanabilir Palm Rest ve Thumb Rest
  • Çok fonksiyonlu makro
  • Orta-Büyük ele uygun
  • Palm grip için uygun, Claw grip büyük elde daha rahat
  • 2 yıl garantili
Eksileri:
  • Metal kablo yerine daha iyi bir örgü olabilirdi (Kişiden kişiye değişir, ben memnunum metal olmasından.)
  • RGB seçenekleri daha gelişmiş olabilirdi
  • Küçük ele uygun değil
  • Lightweight farelerin git gide yaygınlaştığı bir dönemde 160 gram bir mouse (Kişiden kişiye değişir, Viper Mini çok hafif gelmişti bu bana daha iyi oldu.)

Peki ben HP Omen Reactor'ü önerir miyim? Evet, orta-büyük ele, palm-claw grip tutuşa olan kişilere önerebilirim. Biraz ağır gelebilir, sensörü ve switchleri kaliteli, ergonomisi güzel ama bu bütçede daha iyi olan mouselar da var, ayarlanabilir palm rest olayını başka mouseda görmedim, thumb resti var, herhangi bir kronik sorunu araştırdığım kadarıyla yok. Eğer bu bütçedeki bir fare için 10 üzerinden puan vermem gerekirse muhtemelen 8.7/10 gibi bir puan veririm. Ayrıca bu hazırladığım ilk inceleme konusu, konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim ve merak ettiğiniz bir soru olursa lütfen çekinmeden sorun.

Ekler

• image_2021-05-04_232134.png
    image_2021-05-04_232134.png
    56.1 KB · Hit: 88
  • rgb.png
    rgb.png
    224.4 KB · Hit: 147
Son düzenleme:
Metal kablosunun masaya ve etrafa çarparak çat çat ses yaptığını okumuştum Reddit'te. Sizi rahatsız etti mi?
İnceleme için teşekkürler.

Metal kablosunun masaya ve etrafa çarparak çat çat ses yaptığını okumuştum Reddit'te. Sizi rahatsız etti mi?
İnceleme için teşekkürler.
Kablo etrafa çarptığı zaman biraz rahatsız edici bir ses olabiliyor ama düzgün bir kablo yolu kolay ayarlanabiliyor, etrafa çok çarpmıyor ve hızlı bir şekilde çarpmadığı sürece pek fazla ses çıkarmıyor.

Son düzenleme:
ürünün birkaç yorumunda kendi kendine çatladığı söylenmiş siz böyle bir şey ile karşılkaştınız mı?

Elinize sağlık hocam. Benim zevkime göre bir mouse değil :/

ürünün birkaç yorumunda kendi kendine çatladığı söylenmiş siz böyle bir şey ile karşılkaştınız mı?
O yorumları ben de gördüm genelde 1 aydan itibaren çatlamaya başladığı söylenmiş. Fakat ben mouse geldikten ertesi gün iade ettim. Çatlak yapar mı diye emin olamadım, tutuş stilim mouse ile tam uyumlu değildi, yeni mouse alana kadar eski logitech küçük ofis mouse kullandığım için claw-fingertip arası bir tutuşa geçmişim ve sağ tık bazen tıklamıyordu. Yerine G305 aldım ve şu ana kadar kullandığım mouselar arasından en beğendiğim o oldu. Tutuş stilime çok uyumlu oldu, boyut ve hissiyat olarak da hoşuma gitti fakat dış yapısı bana biraz el terletebilir türden gibi geldi onun dışında çok beğendim.

Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,006
Üyeler
184,092
Son üye
Trezzy
Geri