ubeyeyeyeyeyeyeyeye
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 567
Bizim ekonomimizin sorunu ne? Neden düzeltilemiyor?
sebebi: Dünyanın önde gelen üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun aynı anda Türkiye’yi ‘yatırım yapılamaz’ bir not seviyesine indirmesi ve görünümünü de ‘negatif’ olarak açıklaması son derecede düşündürücü. Doğrudan-kalıcı yabancı yatırım sermayesi de, kısa vadeli spekülatif sermaye girişleri de bıçak gibi kesildi neredeyse.Bizim ekonomimizin sorunu ne? Neden düzeltilemiyor?
Eğitimden önceki önceliğin hukuk sistemi olduğunu düşünüyorum . Bence hukuk sistemi değiimediği sürece eğitimde o kadar köklü bir değişiklik yapamayız.Eğitim çok önemli. Eğer ezber üzerine eğitim yaparsan büyük ihtimal mezun olduktan sonra aldığın eğitim boşa gider çünkü ezber sadece baştakileri tatmin eder ve senin sadece sınav notuna bakılır eğer eğitimimiz öğrenmeye dayalı olsa insanlar kendi yeteneklerine göre yol alsa yanlış kişiler başa geçmez ve halkın da eğitimi yüksek olduğundan hızlıca yükseliriz
Evet eğitim ve hukuk sistemi çok komik bir durumdaEğitimden önceki önceliğin hukuk sistemi olduğunu düşünüyorum . Bence hukuk sistemi değiimediği sürece eğitimde o kadar köklü bir değişiklik yapamayız.
hep aynılar kaliteli malzeme almak yerine yandaşlardan alıyorlar ve daha fazla ödüyorlar sonra 3-4 yıl geçmeden o yol bozuluyor halkın parasıyla onarılıyor yine yandaşlardan alıyorlar bizim burda her 3-4 senede bir yollar bozulur büyük ihtimal kalitesiz mal kullanmalarındandırBilinçli hatalı harcamak. Mesela Belediye yol yapacak şimdi bu malzeme alacak gidiyor pahalı ve tanıdığından alıyor bu sadece basit örnek bunu herkes yapıyor. Ne de olsa ekmek elden su gölden. Halk köpek gibi çalışsın devlet parayı çar çur etsin.
Bunlar heb ameriga ameriga dyendiye geziniyo bu ecnebi severler ama bunlar o sevdigleri ameriganın oyunları yeenvataan haani egonomimiz cok eyi!!!