Ekonomideki sorun ne?

1-Ülkenin az üretim yapması.
2-Dışa dönük yaşıyoruz yani herşeyimizi başka ülkelerden alıyoruz ve buna patates soğan dahil.
3-Sadece tüketiyoruz.
4-Ülkedeki insanların herhalde %60-70'i asgari ücretle yaşayacağını düşünüyor bu yüzden fazla çaba sarfetmiyor çalışmak için.
Devam ediyimmi ?

1-Ülkenin az üretim yapması.
2-Dışa dönük yaşıyoruz yani herşeyimizi başka ülkelerden alıyoruz ve buna patates soğan dahil.
3-Sadece tüketiyoruz.
4-Ülkedeki insanların herhalde %60-70'i asgari ücretle yaşayacağını düşünüyor bu yüzden fazla çaba sarfetmiyor çalışmak için.
Devam ediyimmi ?
et

Liyakat yok. Yanlış politikalar var.

Bunlara bir de sorunlar ve dış ülkelerin baskıları eklenince çöktük.

5-Ülkeyi yanlış kişiler yönetiyor.
6-Devleti yöneten kişiler arkalarında kimseyi bırakmıyor yani kimseye fırsat vermiyor (Bu gelecektede ekoomi kötü olacak demek.)
7-Ülkenin oyun oynar gibi yönetilmesi.
8-Ülkenin düzeltilmesi için pek çaba sarfedilmiyor.
Normalde say say bitmez ama şimdilik bu kadar aklıma geliyor.

yaşım ekonomiyi anlamaya yetmiyo ama okulda bana sorulmadan zorunlu olarak resim dersi verilip resim çizemiyorum diye resimden düşük not alıp üstüne birde kalmak cidden hiç hoş değildi sanki böyle olmaması gerekiyo gibi

yaşım ekonomiyi anlamaya yetmiyo ama okulda bana sorulmadan zorunlu olarak resim dersi verilip resim çizemiyorum diye resimden düşük not alıp üstüne birde kalmak cidden hiç hoş değildi sanki böyle olmaması gerekiyo gibi
Benim de resim yeteneğim yoktu ve 8. Sınıfta resimci ÖDEV veriyordu o hoca ve eğitim sistemi yüzünden taktiri kaçırmıştım

En basitinden çiftçiye destek vermek yerine daha fazla para ödeyip dışarıdan buğday ithal etmesi.Üretemiyoruz abi devletten destek yok köstek var afrikaya doğru gidiyoruz.

Geri