trenboloneren
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 1,135
Laptoptan bu şekilde bir ses geliyor
Sizce sesin kaynagı nedir ve çözümü ne olabilir
Ses nerden geliyo hangi parçadsn geliyo onu bilmem ama kesinlikle bi parçanız hasar görmüş fandan geliyodur büyük ihtimal tamire götürmeniz gerek muhtemelen fanlardan biri hasar aldıLaptoptan bu şekilde bir ses geliyor
Peki kendim acip baksam yapabilirmiyim ve maliyeti ne kadar tutarSes nerden geliyo hangi parçadsn geliyo onu bilmem ama kesinlikle bi parçanız hasar görmüş fandan geliyodur büyük ihtimal tamire götürmeniz gerek muhtemelen fanlardan biri hasar aldı
ya fan hasar aldı arkadaşın dediği gibi ya da toz fanı engelliyor olabilir ya da daha önce açtıysan bir şey sürtüyordurLaptoptan bu şekilde bir ses geliyor
Nasil yaniSes fandan geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yeni fark ettim niye çoklu konu? Yasak çoklu konu açmak.
12 yıllık laptop yani garanti yok içini açıp baksam sorun cıkmaz demi statik elejtrik felan zarar vermem yaniFanın motorunda çıkıntı olabilir veya fan bir parçaya çarpıyor olabilir,eğer garntisi bitmişse içini açıp fana değen parça varmı bakın derim.
Daha önce tecrübeniz yoksa hiç bir bilgisayarın içini açmadıysanız ve bilmiyorsanız hiç açmayın.12 yıllık laptop yani garanti yok içini açıp baksam sorun cıkmaz demi statik elejtrik felan zarar vermem yani
Neden açarsam ne gibi hasar verebilirimFan'ın yağlanması gerekiyor etrafında ki fan çerçevesine çarpıyor. Yağlamak çözül olmassa fanın değişmesi gerekir. Kalibrasyonu bozulmuştur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Daha önce tecrübeniz yoksa hiç bir bilgisayarın içini açmadıysanız ve bilmiyorsanız hiç açmayın.
Bilmiyorsanız laptopların içi biraz karışıktır. Yanlış yere bir şey takabilirsiniz yada fanın yağlanması için çoğu laptoplarda fan bloğununda sökülmesi gerekir söktüğünüz zaman geri takarken vidaları fazla sıkabilirsiniz vb vb gibi şeyler. Eğer daha önce açmadıysanız hiç tecrübeniz olmadıysa bi bilen yapsın.Neden açarsam ne gibi hasar verebilirim
Eğer işi bilmiyosan yapmamanı tercih ederim çünki pc ye daha fazla hasar verebilirsin yanlişlikla git bi tane düzgün tamirciye yaptırPeki kendim acip baksam yapabilirmiyim ve maliyeti ne kadar tutar