SOĞUTUCUM YENİ AMA İŞLEMCİ ÇOK ISINIYOR

T-800

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
288
işlemcim 4.6Ghz'e overlocklu amd athlon x4 860k kullanıyorum. Soğutucu yeni, snowman t6 ultra termal macunu yeni ve bilgisayara yeni fanlar ekledim hava akışı da gayet iyi ama çok ısınıyor ve 4.6Ghz'den 1.6Ghz'e düşüyor hızı 55 - 60 derecede bu sıcaklıklarda düşmesi normal mi yoksa işlemcide mi bir sorun var ana kart mı desteklemıyor overlocku acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemcim 4.6Ghz'e overlocklu amd athlon x4 860k kullanıyorum. Soğutucu yeni, snowman t6 ultra termal macunu yeni ve bilgisayara yeni fanlar ekledim hava akışı da gayet iyi ama çok ısınıyor ve 4.6Ghz'den 1.6Ghz'e düşüyor hızı 55 - 60 derecede bu sıcaklıklarda düşmesi normal mi yoksa işlemcide mi bir sorun var ana kart mı desteklemıyor overlocku acaba
bu da boştaki sıcaklıgı ve voltaj değeri

Ekler

• aadfsdaf.PNG
    aadfsdaf.PNG
    16.9 KB · Hit: 56
  • aadfsdaf.PNG
    aadfsdaf.PNG
    14 KB · Hit: 51

Boşta normal hocam 4.6 GHz boru değil böyle eski bir işlemci için.

Boşta normal hocam 4.6 GHz boru değil böyle eski bir işlemci için.
boşta arada 40 - 45 dereceyi buluyor. 4.6Ghz'e çıkarttığım için mi hızı düşüyor acaba sizce ne yapayım?

boşta arada 40 - 45 dereceyi buluyor. 4.6Ghz'e çıkarttığım için mi hızı düşüyor acaba sizce ne yapayım?
Boşta neden 4.6 GHz çalışsın işlemci ?
Sürekli 4.6 GHz hız da çalışırsa boşta çok ısınır.
Oyun oynamazken işlemci gerektiği frekansta çalışır.

Boşta neden 4.6 GHz çalışsın işlemci ?
Sürekli 4.6 GHz hız da çalışırsa boşta çok ısınır.
Oyun oynamazken işlemci gerektiği frekansta çalışır.
amd turbo core teknolojisini kapattım. onu açıp turbo core ratio'yu 4.6 yapsam stock hızı da 3.7'ye getirsem boşta yükte değilken 3.7'de çalışır mı?

amd turbo core teknolojisini kapattım. onu açıp turbo core ratio'yu 4.6 yapsam stock hızı da 3.7'ye getirsem boşta yükte değilken 3.7'de çalışır mı?
Sanmam, neden boşta yüksek hızda çalışsın istiyorsunuz anlamadım.

Sanmam, neden boşta yüksek hızda çalışsın istiyorsunuz anlamadım.
boşta yüksek hızda çalışsın istemiyorum. Overlock yaptıktan sonra boşta da olsa sabit hızında çalışıyor düzeltemedim zaten biostan

boşta düşüyorsa gayet normal. bütün işlemciler boşta düşük frekansta çalışır. ne kadar frekansa ihtiyacı varsa o.
hayır boşta da aynı hızda çalışıyor ne kadar overlock yaptıysam o hızda. Cpu ratio 3.7 stock hızı yaptım Turbo core 4.6 yaptım fakat boşta yine de 4.6Ghz'de çalışmaya devam etti.

Bu işlemci "28 nm" böyle değerlerde ısınması normal.

sizce overclock'u kaça sabitlemeliyim 4.6Ghz çok mu fazla bu işlemci için? ana kartım MSIA68HM-E33 V2
Silikon kalitesine göre değişir. Ama 100mhz 100mhz indirin. İdeal sıcaklığa ideal voltaj ile ulaştığınızı düşündüğünüzde durun o frekanslarda kullanın.

Geri