i7 10700 CPU-Z Testi Ortaya Çıktı!

300w 14 nm ile oc yapmak için kasada bol bol fan bulunmalı,360mm sıvı soğutma kullanılmalı,delid yapılmalı,anakart vrm iyi olmalı ve termal macun kaliteli olmalı.

Bu böyle gider. 4900X'te 10900K'yı geçer sonra 10900KS cıkar o da 4900X ile aynı olur sonra 11900K çıkar 4900X i geçer bu böyle gider. Intelin yapması gereken tek şey artık 7nm ya da 10nm teknolojisine geçmek. Çünkü O.C. yapınca TDP değeri çok fazla artıyor. Yani 9900K bile 230W kadar güç çekebiliyorsa 14nm yi artık salmaları gerek.
11. nesilde 10nm olacak ama şu 7nm geçmek için bir yöntem vardı adını HİÇ hatırlmaıyorum. :D işte bir ışın mı ne onun ile alakalı önceden biliyordum adını şimdilik unuttum intel o yöntemi yapan firmanın müşterisiymiş işlemcide 2021'de geliştirir ama 5nm çipleri ekran kartı için kullanacak ama 14nm de bir sıkıntı vs yaşatmıyorsa ve fiyatı uygun oluyorsa sıkıntı değil bence.

11. nesilde 10nm olacak ama şu 7nm geçmek için bir yöntem vardı adını HİÇ hatırlmaıyorum. :D işte bir ışın mı ne onun ile alakalı önceden biliyordum adını şimdilik unuttum Intel o yöntemi yapan firmanın müşterisiymiş işlemcide 2021'de geliştirir ama 5nm çipleri ekran kartı için kullanacak ama 14nm de bir sıkıntı vs yaşatmıyorsa ve fiyatı uygun oluyorsa sıkıntı değil bence.
14nm rakibi karşısında büyük bir dezavantaj. Kesinlikle çozmesi gerek bu durumu. Yoksa hali yavan.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Bir de şu ara RTX 3070 çıksa güzel olur.
Bence AMD rakip cıkartmadan hemen 3000 serisi kartlar çıkmaz. Önce AMD nin mesela 2080 Super rakibi mesela 5800XT çıkartması gerek ki Nvidia hemen 3000 serisini sürsün piyasaya. BENCE

• Beğen
Bence AMD rakip cıkartmadan hemen 3000 serisi kartlar çıkmaz. Önce AMD nin mesela 2080 Super rakibi mesela 5800XT çıkartması gerek ki Nvidia hemen 3000 serisini sürsün piyasaya. BENCE
Yeni belleklerle DGX A100 adlı bir sunucu çıkardılar, bence çok yakında gelecek.

TEknolojide tekel nvıdıa ve yayıncıların da tek tercihi bir nevi NVIDIA şuan ekran kartında tekel demek mantıklı

Yeni belleklerle DGX A100 adlı bir sunucu çıkardılar, bence çok yakında gelecek.
Belki surpriz yapabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TEknolojide tekel nvıdıa ve yayıncıların da tek tercihi bir nevi Nvidia şuan ekran kartında tekel demek mantıklı
1650 Super ve 1660Super ile AMD'ye orta bütcede de şans vermedi o da akıllanıyor sanki :).

• Muhteşem
Geri