3600 satıp 5600X Almak ve 3600ile 3060 Tİ sorun

YURTSEVENGAMER

80+ Silver
Reaksiyon skoru
798
Arkadaşlar 3060 ti ve 3600 olan bir sistem aldım fakat youtubdaki benimkiyle aynı olan sistemlere bakıyorum cs deki fps lerim ona göre çok düşük. Bu sorun için çözümü olan varsa ve yardımcı olursa sevinirm. Bu arada anakrtım b450 m gigabyte. İşlemcimi değiştirmeyi de düşündüm çünkü performans baya farkediyo . 5600X alsam bu anakart ve stok fan yeter mi? Ve bu problem çözülür mü. Yardımcı olursanız seviniirim.

5600X o anakart ile kullanılmaz bence. Soğutucu kullanıyor musunuz?

Stok fanla o işlemcinin yanmadığına şükret. Satıp 5600X al derim ama anakartı da yenilemen gerekecek. TUF B550 en az tercih edilmeli. Bir süre stokla dayanır ama 5600x e bir soğutucu alman gerekir ilerde.
Peki sizce bu problemi nasıl çözerim çünkü yt deki sistemler aynı benim setup nerdeyse 200 fps var

5600x ısınan bir işlemci stok fan yeterli olmuyor sıvı soğutma daha iyi eğer anakartini değiştirecem diyorsan b550 alman daha iyi

Arkadaşlar 3060 ti ve 3600 olan bir sistem aldım fakat youtubdaki benimkiyle aynı olan sistemlere bakıyorum cs deki fps lerim ona göre çok düşük. Bu sorun için çözümü olan varsa ve yardımcı olursa sevinirm. Bu arada anakrtım b450 m gigabyte. İşlemcimi değiştirmeyi de düşündüm çünkü performans baya farkediyo . 5600X alsam bu anakart ve stok fan yeter mi? Ve bu problem çözülür mü. Yardımcı olursanız seviniirim.
Stok fan ne kadar yeter bilemem ama şuanlık elinde varsa b450 anakartın bios update için yeterli olur.

5600X o anakart ile kullanılmaz bence. Soğutucu kullanıyor musunuz?
Bal gibi kullanır yanlış bilgi vermeyin , en azından Mosfet soğutucusu felan var

Mosfet soğutucusu bile olmaya B450m Dragon İle 5600X kullanıyorjm

bu video

sistem bu:https://www.itopya.com/azunyan-game...-500gb-nvme-m2-ssd-geforce-rtx-raytracing-pc/
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kullandıkları işlemci soğutucu kaliteli. Ama o kadar fark oluşturması şaşırttı beni açıkçası. Bir de şöyle bir detay var; adamlar overclock yapmış. Kaliteli bir soğutucuyla overclock yapmayı deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bal gibi kullanır yanlış bilgi vermeyin , en azından Mosfet soğutucusu felan var

Kesinlikle kullanılmaz demedim. Kendi fikrimi söyledim. Ayrıca bal gibi de kullanılmaz. Daha önceki okuduğum konularda geçici süreli kullanılması daha iyi olur diyen görmüştüm. Yakın zamanda kaliteli bir b550'ye geçmesini öneririm.

Kullandıkları işlemci soğutucu kaliteli. Ama o kadar fark oluşturması şaşırttı beni açıkçası. Bir de şöyle bir detay var; adamlar overclock yapmış. Kaliteli bir soğutucuyla overclock yapmayı deneyin.
Açıkçası bende fpsler low da 250 civarı csde. Bence sorun var. Nasıl çözebilirim? Veya 5600x e geçsem hem sorun çözülüp hem de performans artar mı

Geri