Lgs hakkında merak ettiklerim.

@TheDark

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,432
1-Lgs'den düşük puan alırsam ortalamalar ile liseye geçebilir miyim?
2-Mesala Antalya'nın,A ilçesinde yaşıyorum B ilçesindeki okula gitmek istiyorum.A ve B ilçesi arasında 1 saat var.Ortalamalar ile gidebilir miyim?

2-Mesala Antalya'nın,A ilçesinde yaşıyorum B ilçesindeki okula gitmek istiyorum.A ve B ilçesi arasında 1 saat var.Ortalamalar ile gidebilir miyim?
1:Evet niteliksiz anadolu liselerine girebilirsin.
2:Bilmiyorum

İlk sorunun cevabı ortalamalar ile gidebilirsin
ikinci sorunun cevabı ilk okula yakın olanlar ve ortalaması yüksek olanlar yerleşiyor. Ama şansın varsa gidebilirsin.

Evet, ortalama ile liseye geçebiliyorsun, 2. söylediğin için de evet.

Okulunuzda rehberlik öğretmeni yok mu hani onların işi bu sorsanız daha detaylı bilgiler alırsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adres değiştirirsek girebilir miyiz?
Evet.

Okulunuzda rehberlik öğretmeni yok mu hani onların işi bu sorsanız daha detaylı bilgiler alırsınız.

Evet.
Ama belli bir süre önce değiştirilmesi gerekiyor diye biliyorum.

1- Evet 6,7 ve 8. sınıfın dönem ortalamasıyla OBP ile öğrenci alan okullara girebilirsin.
2- Adrese yakınlıkla pek alakası yok aslında. Bazen çok mantıksız yerlerdeki okullar mavi renk (komşu kayıt alanında) olabiliyor. Seçim ekranı en kesin sonucu verir. Oradan anlarsın.

Evet.

Ama belli bir süre önce değiştirilmesi gerekiyor diye biliyorum.
Kesin mi?

Evet. Düşük alsan da geçiyorsun zaten. Her puana göre liseler mevcut.
Orası biraz karışık. Ben A ilçesinden B ilçesindeki bazı liselere gidebiliyorum, bazılarına gidemiyorum.
Sistem şöyle, kendi çevrendeki okul, komşu okul bir dal daha var onun adını unuttum. Bunlar sırasına göre, mantığını anlamışsındır umarım.
Adresi farklı gösterebilirsin bu arada.

Evet. Düşük alsan da geçiyorsun zaten. Her puana göre liseler mevcut.

Orası biraz karışık. Ben A ilçesinden B ilçesindeki bazı liselere gidebiliyorum, bazılarına gidemiyorum.
Sistem şöyle, kendi çevrendeki okul, komşu okul bir dal daha var onun adını unuttum. Bunlar sırasına göre, mantığını anlamışsındır umarım.
Yani sistem karar veriyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,373
Üyeler
192,700
Son üye
basismuren
Geri