Xbox ithalatçı vs microsoft garantili farkı ?

Reaksiyon skoru
42
Merhabalar xbox 9.nesil almayı düşünüyorum ıthalatçı garantili ve microsoft garantili var şimdi microsoft garantili cihazlar 800-900 tl fiyatı var ıthalatçı garantili 550-600 arası fiyat var ıthalatçı garantili garantili almayı düşünüyorum ıthalatçı garantili olursa ne fark olur ?

Merhabalar xbox 9.nesil almayı düşünüyorum ıthalatçı garantili ve microsoft garantili var şimdi microsoft garantili cihazlar 800-900 TL fiyatı var ıthalatçı garantili 550-600 arası fiyat var ıthalatçı garantili garantili almayı düşünüyorum ıthalatçı garantili olursa ne fark olur ?
tam doğru bilgi olmayabilir dediğim bende tam emin değilim fakat benim bildiğime göre microsoft garantili cihazlar microsoftun kendisine gönderiyorsun bozulunca kutu felan ama ithalatçı olunca ona gönderebiliyorsun sadece yurtdışından gelen mallar oluyor bu ithalatçı garantili aletler sadece benim bildiğim bu yanlışsa kusuruma bakmayın

Merhabalar xbox 9.nesil almayı düşünüyorum ıthalatçı garantili ve microsoft garantili var şimdi microsoft garantili cihazlar 800-900 TL fiyatı var ıthalatçı garantili 550-600 arası fiyat var ıthalatçı garantili garantili almayı düşünüyorum ıthalatçı garantili olursa ne fark olur ?
ithalatçı garantili olursa bozulursa kullanıcı hatası olur. microsoft garantili olursa incelenir ve kendiliğinden bozulduysa(darbe, kırık, çatlak yoksa) yenisi ile değişir. 9. nesil ile 8. nesil arasında sadece 1 tuş farkı var. daha ucuza bulursan 8. nesil de alabilirsin.

Microsoft garantili olan Xbox'u seçin kesinlikle.
İthalatçı garantisi ile uğraşmayın hiç.

Xboxlarda global garanti vardı yurtdışından garantisiz alsan da burada 1 yıl garantili oluyordu. Oyun kollarında da global garanti varsa ithalatçı garantili olanı al bence.

İthalatçı Garantisi : Satıcının sana sunduğu garantidir. Ben ürünü ithal etmişim (Yurtdışından getirttim) ve sana satıyorum. Garantiyi ben sana sunuyorum. bir şey olursa getir gibi.
Örnek olarak kardeşler telekomdan aldığın konsolda yaşayacağın problem ile Microsoft değil, kardeşler telekom ilgilenir. "Hiç bir sorunu yok kardeşim gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. bir şey olursa hemen getir, bakarız." diye kalıp ve genellikle söylenen bir cümle de cabasıdır.
Genelde yenilenmiş ve orijinal olmayan yazılımlar ile satılır. İçinde bilmem kaç oyun vs diyerek alıcının gözü boyanmaya çalışılır. Teşhir ürünü olması fiyatını ucuzlatır. Alıcıya cazip gelmesinin bir nedenide budur. Genelde teknik sorunlar ile sözlü olarak düzeltilmeye çalışılır. Bence teknolojik sıfır ürün alırken uzak durulması gerekilen bir garanti biçimi.

Normal garantilerde ise (XBox için Microsoft ya da Microsoft yetkili servis noktaları) üretici firma ile iletişime geçilir. Bazı firmalar gerektiğinde ürünü tamamen alıp yenisi ile değiştirmektedirler. Normal üretici satış noktaları daha güvenilirdir. Muhatabınız var ve her şey yasalara göre hareket ettiği için sorun yaşama olasılığınız çok azdır fakat asla sıfır değildir. Ürünlerin her zaman sıfır olarak ilk kullanıcısı olursunuz.

Geri