Evrim Tam Olarak Nedir?

''En kısa tanımıyla evrim, popülasyon içi gen ve özellik dağılımlarının nesiller içerisindeki değişimidir.''

En basit tanımıyla bu şekilde. Detaylı bilgi okumak istiyorsan:

O zaman makaleleri oku. Eğer onlardan bir şey anlamadım diyorsan YouTube da Evrim ağacı var onu izle. Böyle şeylerin YouTube dan öğrenilmesine karşıyım ancak internette ki argümanlar dan bir şey anlamadığını söyledin o yüzden dedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tamam hocam kavga çıkmasın burda tartışılmayacak olmasının nedeni ünlü bilim insanlarının bile ayrıma düşmüş olmasıdır siz çok yanlış anladınız beni
Dünya da ki bilim insanlarin %99 una yakını evrimin bir doğa yasası olduğunu kabul eder.

O zaman makaleleri oku. Eğer onlardan bir şey anlamadım diyorsan YouTube da Evrim ağacı var onu izle. Böyle şeylerin YouTube dan öğrenilmesine karşıyım ancak internette ki argümanlar dan bir şey anlamadığını söyledin o yüzden dedim.

Dünya da ki bilim insanlarin %99 una yakını evrimin bir doğa yasası olduğunu kabul eder.
iyi tamam da sizin attığınız makaledeki evrim diğer hayvanların evrimleşmesini anlatıyor evrim teorisi dediğimiz şey ise insanların başka hayvanlardan geldiğini savunur ve bu da çoğu dine aykırıdır saygımdan siz diye hitap ediyorum ayrıca evrim teorisi ile ilgili birkaç makale okudum ve dediğiniz gibi bu tarz şeylerin youtubeden izlenmesine ben de karşıyım

Yani n eyden geldiklerini iddia ediyorlar/ediyorsun? (Mesajlarından evrime inandığını anladım o yüzden böyle yazdım.)
Dostum senin veya benim evrime inanıp inanmamız bir şey değiştirmeyecek bu kanıtlanmış ve kabul olan gerçek bilim. 4.5 milyar yıl süre boyunca gelişen bir şey. İspatlarla ortaya konuluyor zaten. Bir yerlerden puf diye çıkmıyoruz.

Zaten evrim bilim tarafından kabul edilen tartışmasız bir gerçek olarak geçiyor. Bir virüsün mutasyona uğraması bile en basitinden bir örnektir evrime.
evet işte temel ayrılık bu evrim çok sırdan bir gerçek ama burda insanların evriminden bahsediyoruz ve bu tartışılan bir şey

Bir şey sormak istiyorum kötü amaçlı değil, evrime inanan birisinin ayni zamanda dine inanmasi mümkün müdür yada dine inanan birisinin ayni zamanda evrime inanması mümkün müdür?

iyi tamam da sizin attığınız makaledeki evrim diğer hayvanların evrimleşmesini anlatıyor evrim teorisi dediğimiz şey ise insanların başka hayvanlardan geldiğini savunur ve bu da çoğu dine aykırıdır saygımdan siz diye hitap ediyorum ayrıca evrim teorisi ile ilgili birkaç makale okudum ve dediğiniz gibi bu tarz şeylerin youtubeden izlenmesine ben de karşıyım
Dostum sen niye günümüz de ki hayvanlara göre düşünüyorsun da. Bu milyonlarca yıllık olan bir süreç ve insanlar primatlardan evrildi. Orta Afrika da ki savanlar da düz alana çıkan primatlar iki ayağının üstünde durmayı ve alet yapmayı öğrendiler. Çok uzun bir süreç çok uzun bir konu. Konunun başını anlattım sadece kavraman için.

Bir şey sormak istiyorum kötü amaçlı değil, evrime inanan birisinin ayni zamanda dine inanmasi mümkün müdür yada dine inanan birisinin ayni zamanda evrime inanması mümkün müdür?
Kişinin kendisine kalmış.

Sonuçta dinler bütün her şeyin bir yaratıcı tarafından yaratıldığına inanıyor. Evrimde ise öyle değil. Din ve evrim birbirlerine ters düşüyor.

Geri