leroxy
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 24
- Reaksiyon skoru
- 17,943
23.11.2020:
Evet dostlar.
23.11.2020 Saat 19.01'i gösterdiğinde beni bir numara aradı. Abimiz keşif için gelmiş. Beni aradı sonra aşağı indim işte konuştuk fotoğraflar çekti.
O kişi sadece altyapının binaya kadar getirilmesinden sorumluymuş. Daha önce de keşif yapmışlar zaten. Şimdi bir daha geldiler. Yüz yüze görüştük tabii maskemiz de vardı.
Her şeyi anlattım. Buraların fotoğraflarını çekti ve bizim buradaki 6 bina için çalışmaları başlatacağını söyledi.
Önce işte bir kuruma mı ne bildirecekmiş sonra belediyeden izin alınınca da bizim arka mahalleden (30-40MT falan) fiberi getirecekler miş.
Şimdilik fotoğrafları vb. çektiler. Yarın süreç başlayacak. O abimizin numarası da var. Umarım Superonline fiber gelir.
Ki bizim belediye izin veriyor genelde. Umarım buna da izin verir.
Yani hemen arka taraftan fiberin geleceğini söylediler. Ben caddeden yeni çekilen kapaktan bahsetmiştim ama orası da doluymuş başka geçiremezlermiş.
O yüzden arkadan gelecek dediler.
24.11.2020:
dün akşam bizim buraya gelen gelen abiyi aradım. Kendisi yapacağı tüm işlemleri yapmış, projeleri açtırmış, ruhsat işlemleri için göndermiş.
Daha anlaşılır bir dil kullanırsam;
Proje onaylandı (yanılmıyorsam onay işi o gelen çalışandaydı), belediyeden kazı izni bekleniyor.
Ruhsat işlemleriyle ilgilenen kişiye belgeler E-Posta aracılığıyla gönderilmiş. O kişi de ruhsat için belediyeye yapılacak gerekli başvuruyu ya bugün ya da yarın yapar diye düşünüyorum.
Eğer ki belediye onayı verirse bütçe çıkartılıp kazıya başlanacakmış.
Bugün:
Bugün de saat 11.09'da yine aynı abi beni aradı ama yanlışlıkla aramış o da.
Ben de geri aradığımda durumu sordum ve şöyle cevap verdi.
"Senin olay yukarıda. Üst mertebede görüşüyorlar. Ruhsat çıkınca direkt gireceğiz oraya tamam mı dostum. Ama zamanını bilmiyorum. Bana buranın ruhsatı çıktı dedikleri an ben bir hafta içerisinde senin orayı tamamlamış olacağım."
Durum bu dostlar. Superonline Fiber'e olan uzaklığım zaten 40 Metre birşeydi. Umarım ruhsat çıkar ve fiber getirilir.
Şimdilik durum şöyle:
1-Projenin onaylanması / Tamamlandı
2-Ruhsat için başvuruda bulunulması / Tamamlandı
3-Belediyenin kazı için izin vermesi / Beklemede
4-Kazı çalışmalarının başlaması ve tamamlanması / Beklemede
5-İki bina arasındaki hatta fiber eklenmesi / Beklemede
Diğer Ekip:
1-Ana hattın binaya getirilmesi / Beklemede
2-Kutuların yerleştirilmesi / Beklemede
Bir diğer ekip:
1-Kablo kanallarına fiber kablonun yerleştirilmesi / Beklemede
Kurulum ekibi:
1-Kanaldan fiber kablonun daire içerisine çekilmesi / Beklemede
2-Bağlantıların yapılması / Beklemede
3-Fiber'e Kavuşmak / Hala beklemede...
Böyle yazınca çok uzun bir süreçmiş gibi gözüküyor ama kısa sürede tamamlanır umarım.
Peki Superonline Gelirse Taahhüt İşini Nasıl Yapacağım ?
Çok basit. Dayımın evinde TT Fiber var ama yaz/kış orada olmadıkları için internet almıyorlar. 40TL Devir ücreti ödeyip hattı Dayımın üzerine geçireceğim. Tivibu ile birlikte kullansınlar işte mis gibi.
Hem onların olduğu yerde mutfakta 4.5G 15Mbps internet alınırken Oturma odasına gelince H+ Oluyor ve internet aşırı yavaşlıyor. Telefonlar da düzgün çekmiyor.
En azından güzel internetleri olmuş olur.
Ana konu yapma amacım, forumdaki bu konuyla alakasız kişileri rahatsız etmemek.
Evet dostlar.
23.11.2020 Saat 19.01'i gösterdiğinde beni bir numara aradı. Abimiz keşif için gelmiş. Beni aradı sonra aşağı indim işte konuştuk fotoğraflar çekti.
O kişi sadece altyapının binaya kadar getirilmesinden sorumluymuş. Daha önce de keşif yapmışlar zaten. Şimdi bir daha geldiler. Yüz yüze görüştük tabii maskemiz de vardı.
Her şeyi anlattım. Buraların fotoğraflarını çekti ve bizim buradaki 6 bina için çalışmaları başlatacağını söyledi.
Önce işte bir kuruma mı ne bildirecekmiş sonra belediyeden izin alınınca da bizim arka mahalleden (30-40MT falan) fiberi getirecekler miş.
Şimdilik fotoğrafları vb. çektiler. Yarın süreç başlayacak. O abimizin numarası da var. Umarım Superonline fiber gelir.
Ki bizim belediye izin veriyor genelde. Umarım buna da izin verir.
Yani hemen arka taraftan fiberin geleceğini söylediler. Ben caddeden yeni çekilen kapaktan bahsetmiştim ama orası da doluymuş başka geçiremezlermiş.
O yüzden arkadan gelecek dediler.
24.11.2020:
dün akşam bizim buraya gelen gelen abiyi aradım. Kendisi yapacağı tüm işlemleri yapmış, projeleri açtırmış, ruhsat işlemleri için göndermiş.
Daha anlaşılır bir dil kullanırsam;
Proje onaylandı (yanılmıyorsam onay işi o gelen çalışandaydı), belediyeden kazı izni bekleniyor.
Ruhsat işlemleriyle ilgilenen kişiye belgeler E-Posta aracılığıyla gönderilmiş. O kişi de ruhsat için belediyeye yapılacak gerekli başvuruyu ya bugün ya da yarın yapar diye düşünüyorum.
Eğer ki belediye onayı verirse bütçe çıkartılıp kazıya başlanacakmış.
Bugün:
Bugün de saat 11.09'da yine aynı abi beni aradı ama yanlışlıkla aramış o da.
Ben de geri aradığımda durumu sordum ve şöyle cevap verdi.
"Senin olay yukarıda. Üst mertebede görüşüyorlar. Ruhsat çıkınca direkt gireceğiz oraya tamam mı dostum. Ama zamanını bilmiyorum. Bana buranın ruhsatı çıktı dedikleri an ben bir hafta içerisinde senin orayı tamamlamış olacağım."
Durum bu dostlar. Superonline Fiber'e olan uzaklığım zaten 40 Metre birşeydi. Umarım ruhsat çıkar ve fiber getirilir.
Şimdilik durum şöyle:
1-Projenin onaylanması / Tamamlandı
2-Ruhsat için başvuruda bulunulması / Tamamlandı
3-Belediyenin kazı için izin vermesi / Beklemede
4-Kazı çalışmalarının başlaması ve tamamlanması / Beklemede
5-İki bina arasındaki hatta fiber eklenmesi / Beklemede
Diğer Ekip:
1-Ana hattın binaya getirilmesi / Beklemede
2-Kutuların yerleştirilmesi / Beklemede
Bir diğer ekip:
1-Kablo kanallarına fiber kablonun yerleştirilmesi / Beklemede
Kurulum ekibi:
1-Kanaldan fiber kablonun daire içerisine çekilmesi / Beklemede
2-Bağlantıların yapılması / Beklemede
3-Fiber'e Kavuşmak / Hala beklemede...
Böyle yazınca çok uzun bir süreçmiş gibi gözüküyor ama kısa sürede tamamlanır umarım.
Peki Superonline Gelirse Taahhüt İşini Nasıl Yapacağım ?
Çok basit. Dayımın evinde TT Fiber var ama yaz/kış orada olmadıkları için internet almıyorlar. 40TL Devir ücreti ödeyip hattı Dayımın üzerine geçireceğim. Tivibu ile birlikte kullansınlar işte mis gibi.
Hem onların olduğu yerde mutfakta 4.5G 15Mbps internet alınırken Oturma odasına gelince H+ Oluyor ve internet aşırı yavaşlıyor. Telefonlar da düzgün çekmiyor.
En azından güzel internetleri olmuş olur.
Ana konu yapma amacım, forumdaki bu konuyla alakasız kişileri rahatsız etmemek.
Son düzenleme: