Throttle Stop Power Yazısıyla İşlemci GHz'inin %50 Düşmesi

Bartuu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,194
1623677888767.png
bunu nasıl önleyebilirim (oyunda oluyor benchmarkda böyle bişey yok)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

böyle bi seçenek var redditte sorunun ortadan kaldırdığını yazmışlar ama güvenemedim
1623679038780.png

Son düzenleme:
Sorununuz bence sıcaklıktan kaynaklanıyor. Bende aynı sorunu yaşıyordum. PKG Power 15 watt ı aştığında işlemci turboyu kapatıp kendini 2.2 Ghz sabitliyordu.

O attığınız " disable and Lock turbo power limits " kısmını denemiştim bende bir işe yaramamıştı.

Termal macunu değiştirdim ve vakumlu soğutuculardan aldım, şu an değerlerim bu şekilde;
(önceden anında 85-95 arası dereceleri görüyordu ve dediğiniz POWER uyarısı çıkıyordu)

Screenshot_1.png

Sorununuz bence sıcaklıktan kaynaklanıyor. Bende aynı sorunu yaşıyordum. PKG Power 15 watt ı aştığında işlemci turboyu kapatıp kendini 2.2 Ghz sabitliyordu.

O attığınız " disable and Lock turbo power limits " kısmını denemiştim bende bir işe yaramamıştı.

Termal macunu değiştirdim ve vakumlu soğutuculardan aldım, şu an değerlerim bu şekilde;
(önceden anında 85-95 arası dereceleri görüyordu ve dediğiniz POWER uyarısı çıkıyordu)

Alıntıyı görüntüle
o attığım fotoğraf oyundaki fotoğraf oyunda olmayınca bendede böyle dereceler 45 falan max 50

d

Alıntıyı görüntüle
o disable turbo yu isaretledim power yazısı artık arada cıkıp gidiyo boyle 1 sn lik ama ghz dusuyo artıyo habire bi 2.3 oluyo bi 1.6

Alıntıyı görüntüle
disable turbo acık dursunmu yoksa kapatiyimmi

Son düzenleme:
o attığım fotoğraf oyundaki fotoğraf oyunda olmayınca bendede böyle dereceler 45 falan max 50

d

o disable turbo yu isaretledim power yazısı artık arada cıkıp gidiyo boyle 1 sn lik ama ghz dusuyo artıyo habire bi 2.3 oluyo bi 1.6

disable turbo acık dursunmu yoksa kapatiyimmi
sizin işlemcinizin base clock hızı 1.6 Ghz , turbo boost la 2.3 e çıkıyo. İşlemci fazla ısındığında turboyu kapatıyo bu sebeple 2.3 ten 1.6 ya düşüyor diye tahmin ediyorum çünkü bende de tamamen aynı durum vardı.

Laptopunuzu daha 1-2 yıl daha kullanacaksanız fan temizliği ve termal macun değişimi yapın.Sıcaklığı düşürürseniz işlemciniz stabil 2.3 ghz çalışacaktır.

O denedeğiniz "disable turbo power limits" tarzı ayarlar benimki,sizinki gibi eski laptoplarda çokta bir işe yaramıyor bence .

Geri