o attığım fotoğraf oyundaki fotoğraf oyunda olmayınca bendede böyle dereceler 45 falan max 50Sorununuz bence sıcaklıktan kaynaklanıyor. Bende aynı sorunu yaşıyordum. PKG Power 15 watt ı aştığında işlemci turboyu kapatıp kendini 2.2 Ghz sabitliyordu.
O attığınız " disable and Lock turbo power limits " kısmını denemiştim bende bir işe yaramamıştı.
Termal macunu değiştirdim ve vakumlu soğutuculardan aldım, şu an değerlerim bu şekilde;
(önceden anında 85-95 arası dereceleri görüyordu ve dediğiniz POWER uyarısı çıkıyordu)
Alıntıyı görüntüle
o disable turbo yu isaretledim power yazısı artık arada cıkıp gidiyo boyle 1 sn lik ama ghz dusuyo artıyo habire bi 2.3 oluyo bi 1.6Sorununuz bence sıcaklıktan kaynaklanıyor. Bende aynı sorunu yaşıyordum. PKG Power 15 watt ı aştığında işlemci turboyu kapatıp kendini 2.2 Ghz sabitliyordu.
O attığınız " disable and Lock turbo power limits " kısmını denemiştim bende bir işe yaramamıştı.
Termal macunu değiştirdim ve vakumlu soğutuculardan aldım, şu an değerlerim bu şekilde;
(önceden anında 85-95 arası dereceleri görüyordu ve dediğiniz POWER uyarısı çıkıyordu)
Alıntıyı görüntüle
disable turbo acık dursunmu yoksa kapatiyimmiSorununuz bence sıcaklıktan kaynaklanıyor. Bende aynı sorunu yaşıyordum. PKG Power 15 watt ı aştığında işlemci turboyu kapatıp kendini 2.2 Ghz sabitliyordu.
Alıntıyı görüntüle
sizin işlemcinizin base clock hızı 1.6 Ghz , turbo boost la 2.3 e çıkıyo. İşlemci fazla ısındığında turboyu kapatıyo bu sebeple 2.3 ten 1.6 ya düşüyor diye tahmin ediyorum çünkü bende de tamamen aynı durum vardı.o attığım fotoğraf oyundaki fotoğraf oyunda olmayınca bendede böyle dereceler 45 falan max 50
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
d
o disable turbo yu isaretledim power yazısı artık arada cıkıp gidiyo boyle 1 sn lik ama ghz dusuyo artıyo habire bi 2.3 oluyo bi 1.6
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
disable turbo acık dursunmu yoksa kapatiyimmi