Mavi Ekran Hataları - Windows 10

1624113331630.png

arşive ekleme seçeneği bende gözükmüyor bunu nasıl yapacağım ve size attığım linkteki dosyalar da bunlar neden paylaştığımda eski dosyaları paylaşıyor onu da bilmiyorum

@ufuk arslan
İlk minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:03 te çökmüş ve ram kaynaklı bir hata olarak gözüküyor
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana verifier yaz
Create standard settings seçeneğini seçip sonrakine tıkla. Gelen ekranda Automatically select unsigned drivers seçeneğini seçip sonraki de.
No unsigned drivers were found yazısı gelirse uygulamayı kapatabilirsin. Ama eğer unsigned driver found gibi bir seçenek gelirse windowsun otomatik silip tekrar kurmasına izin ver.

İkinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:15 te çökmüş disk ve ramden ötürü bir arıza meydana gelmiş
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana chkdsk /r yaz. Bir soru veya onay isteme ekranı gibi bir şey gelir ise Y yazıp entera bas. Bilgisayara reset attığında diskini kontrol edecektir.

Üçüncü minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:06 da çökmüş ve yine ram kaynaklı
Çözümü: Windows bas ardından cmd yazıp cmd yi yönetici olarak çalıştır. Gelen siyah ekrana sırasıyla
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
dism.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
komutlarını gir.

Dördüncü minidump dosyasına göre;
Dün saat 10:22 de çökmüş ve ram kaynaklı bir sorun olarak gözüküyor.
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa mdsched.exe yazıp enter tuşuna tıkla
Sorunları, bilgisayarı sonraki başlatmamda denetle de.

Beşinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 11:48 de çökmüş ve sorun üçüncü ve ikinciyle aynı
Çözümü: Diğer adımları yapınca bu sorunun da çözülmesi gerek

Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp sonucunu buraya yazar mısın? Umarım sorunun çözülür..

Yanlış bilgi değil. Ramde fiziksel bir sorun varsa ama çalışmasını etkilemiyorken XMP açmak bunu tetikleyebilir.
Farklı çözüm yolları var. Neden XMP Kapatıp performansı düşsün? Neyse bakarım bi arada minidumpa.

Farklı çözüm yolları var. Neden XMP Kapatıp performansı düşsün? Neyse bakarım bi arada minidumpa.
Performansı düşmesi mi daha mantıklı yoksa sürekli bsod yemesi mi ? Minidumpa bakıp sen de yorumlarsan sevinirim ben de yanlış yorumlamış olabilirim

Performansı düşmesi mi daha mantıklı yoksa sürekli bsod yemesi mi ? Minidumpa bakıp sen de yorumlarsan sevinirim ben de yanlış yorumlamış olabilirim
Performansı düşürmeden de hatalar çözülebiliyor.

@ufuk arslan
İlk minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:03 te çökmüş ve ram kaynaklı bir hata olarak gözüküyor
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana verifier yaz
Create standard settings seçeneğini seçip sonrakine tıkla. Gelen ekranda Automatically select unsigned drivers seçeneğini seçip sonraki de.
No unsigned drivers were found yazısı gelirse uygulamayı kapatabilirsin. Ama eğer unsigned driver found gibi bir seçenek gelirse windowsun otomatik silip tekrar kurmasına izin ver.

İkinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:15 te çökmüş disk ve ramden ötürü bir arıza meydana gelmiş
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana chkdsk /r yaz. Bir soru veya onay isteme ekranı gibi bir şey gelir ise Y yazıp entera bas. Bilgisayara reset attığında diskini kontrol edecektir.

Üçüncü minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:06 da çökmüş ve yine ram kaynaklı
Çözümü: Windows bas ardından cmd yazıp cmd yi yönetici olarak çalıştır. Gelen siyah ekrana sırasıyla
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
dism.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
komutlarını gir.

Dördüncü minidump dosyasına göre;
Dün saat 10:22 de çökmüş ve ram kaynaklı bir sorun olarak gözüküyor.
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa mdsched.exe yazıp enter tuşuna tıkla
Sorunları, bilgisayarı sonraki başlatmamda denetle de.

Beşinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 11:48 de çökmüş ve sorun üçüncü ve ikinciyle aynı
Çözümü: Diğer adımları yapınca bu sorunun da çözülmesi gerek

Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp sonucunu buraya yazar mısın? Umarım sorunun çözülür..
dostum eğer çökme dediğin şey bilgisayarımın mavi ekran vermesi ise, ben bu gün bilgisayarı 14.43 te sınavıma girmek için ilk defa açtım. ondan önce açık değildi.

dostum eğer çökme dediğin şey bilgisayarımın mavi ekran vermesi ise, ben bu gün bilgisayarı 14.43 te sınavıma girmek için ilk defa açtım. ondan önce açık değildi.
Dump dosyasına göre çökme tarihleri onlardı, çökme tarihi yanlış olsa bile çöküş sebebi doğru

Geri