KebanFiru
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 915
Virtual Box'ı İndirme
--İlk olarak bu siteden VirtualBox'ı edinmeniz gerekiyor. Biz Windows'a kuracağımız için Windows için olan versiyonu indireceğiz. "Windows host"a tıkladıktan sonra kurulum için gerekli olan indirmeye başlayacaktır.
--VirtualBox'ı kuruyoruz. Kurarken ekstra hizmetleri de yüklememizi isteyecek, onlara da yükle diyoruz.
--Kurulumu tamamladıktan sonra karşımıza böyle bir panel çıkmalı.
--Eğer buraya kadar gelmişseniz Windows 11'in ISO dosyasına ihtiyacımız olacak. Bunun için buradan size uyan indirme linkini kullanarak ISO dosyasını indirmelisiniz.
--İndirmeyi yaptıktan sonra VM(VirtualBox) üzerinden Windows 11 kurulumuna başlıyoruz. Öncelikle "Yeni" ibaresine tıklıyoruz.
--Seçtikten sonra aşağıdaki gibi bir panel çıkıyor. Bu panelde "Makine Kalsörü" bölümüne sistemi nereye kuracağımızı seçiyoruz. "Adı" bölümüne ise istediğiniz bir ismi yazabilirsiniz. "Türü"de "Windows 10(64 bit)" seçiyoruz.
--Ardından ileri diyoruz. Burada belli bir miktarda RAM vermemizi istiyor. Ben burada 4gb yani 4096mb bellek verdim.
--Sonra tekrar ileri diyoruz. Sonra gördüğünüz gibi "Şimdi sanal bir disk oluştur" diyoruz. Sonra oluştur diyoruz.
--Sonra ayarları değiştirmeden ileri diyoruz.
--Sonra "Sabitlenmiş boyut" diyoruz ve ileri diyoruz.
--Sonra kuracağımız işletim sistemi için kaç gb vereceğimizi seçiyoruz. Ardından oluştur diyoruz.
--Bu işlemlerden sonra böyle bir arayüze ulaşmanız gerekmekte.
--Bu panele ulaştıktan sonra "Depolama"nın altındaki "Optik Sürücü[Boş]" ibaresinin üzerine tıklıyoruz. Ardından "Disk kalıbı seç/oluştur.." diyoruz.
--Ardından "Ekle" ibaresine tıklıyoruz ve ISO dosyamızı seçip "seçin" diyoruz. Ardından "Başlat" ibaresine tıklıyoruz.
Artık Windows 11'i deneyimleyebilirsiniz. Başka bir rehberde görüşmek üzere.