stereohearts
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 16,601
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni çıkmış ekran kartı olunca atlıyonuz amaYeni Çıkmış Hiçbir Şeye Güvenmem Ne Olursa Olsun.
Yeni çıkmış ekran kartı olunca atlıyonuz amaYeni Çıkmış Hiçbir Şeye Güvenmem Ne Olursa Olsun.
Kim Yapmış Onu Ben bir şey Alıcak Olsan En Az 1 Yıl Beklerim Genelleme Yapma Ki Bu Vüducuma Giricek bir şey Olduğu İçin En Az 2-3 Yıl. Aşı Vurulanları 2-3 Yıl Gözlemledikten Sonra Ve Tam Olarak Aşı Bütün Fazları Geçip Tam Çıkış Yaptıktan Sonra Olabilirim Çünkü Şu An'Da Aşı Vurulanlar Tam Anlamıyla "Kobay Faresi" Misali Test Ediliyor. Ben Üzerim'de Daha Faz Aşamalarını Tamamlamamış Bir Aşıyı Deneticek Değilim Asıl Siz Yeni Çıkmış Birşeye Balıklama Atlıyorsunuz.Yeni çıkmış ekran kartı olunca atlıyonuz ama![]()
Hocam aşılar insanların rızası olmadan üzerlerinde test edilmez. Burada da gördüğünüz gibi öncelikle gönüllüler üzerinde denenip, yan etkileri belirleniyor ardından da belirti sıklıkları tespit edilip listeleniyor. Bilim bu virüsün yenilebilmesinin tek yolu, geri kafalılık demek 83 milyon insanın tekrardan virüs tehdidi ile karşı karşıya gelmesi demekKim Yapmış Onu Ben bir şey Alıcak Olsan En Az 1 Yıl Beklerim Genelleme Yapma Ki Bu Vüducuma Giricek bir şey Olduğu İçin En Az 2-3 Yıl. Aşı Vurulanları 2-3 Yıl Gözlemledikten Sonra Ve Tam Olarak Aşı Bütün Fazları Geçip Tam Çıkış Yaptıktan Sonra Olabilirim Çünkü Şu An'Da Aşı Vurulanlar Tam Anlamıyla "Kobay Faresi" Misali Test Ediliyor. Ben Üzerim'de Daha Faz Aşamalarını Tamamlamamış Bir Aşıyı Deneticek Değilim Asıl Siz Yeni Çıkmış Birşeye Balıklama Atlıyorsunuz.
Orayı imzaladığın zaman aşının senin üzerindeki kalıcı veya geçici her türlü yan etkiyi kabul edersin resim atmana gerek yok biliyoruz herhalde benim kobay faresi olmaya niyetim yok sizin gibiler olsun eksiklerini düzelttikleri zaman ben'de olurum.Hocam aşılar insanların rızası olmadan üzerlerinde test edilmez. Burada da gördüğünüz gibi öncelikle gönüllüler üzerinde denenip, yan etkileri belirleniyor ardından da belirti sıklıkları tespit edilip listeleniyor. Bilim bu virüsün yenilebilmesinin tek yolu, geri kafalılık demek 83 milyon insanın tekrardan virüs tehdidi ile karşı karşıya gelmesi demek
Fikrinize saygı duyarım hocam, en iyi siz bilirsinizOrayı imzaladığın zaman aşının senin üzerindeki kalıcı veya geçici her türlü yan etkiyi kabul edersin resim atmana gerek yok biliyoruz herhalde benim kobay faresi olmaya niyetim yok sizin gibiler olsun eksiklerini düzelttikleri zaman ben'de olurum.
Ben sadece kendim için dikkat ediyorum bu önlemlere ama dolaylı yoldan diğer insanlara'DA faydam oluyor tabii ki maske takıyorum dışarı çok az çıkıyorum insanlar'Dan virüs dönemin'Den önce'DE uzak dururdum şimdi'De değişen bir şey olmadı hijyen konusun'Da benim kadar dikkat eden türkiye'De çok azınlık bir kısım vardır yani ne yapıcağımı ben çok iyi biliyorum virüse 1 kez bile yakalanmadım bun'Dan sonrada yakalanmak gibi bir niyetim yok.Ama illaki de aşı olmam diyor iseniz saygı duyarım. O durumda da maske mesafe hijyen üçlemesi devreye giriyor. Aşıyı da bu üçlemeyi de sırf kendiniz için de yapmıyorsunuz zaten, toplum sağlığı için yapıyorsunuz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Fikrinize saygı duyarım hocam, en iyi siz bilirsiniz
Hocam binlerce bilim adamı 1 yıl araştırma yapıyor emek veriyor insanlara faydamız olsun diye gecesini gündüzüne katıp günlerce uykusuz kalıyor ve sonunda aşıyı buluyorlar. Sonra da;Aşı olmayacağım, kimsenin olmasını da önermem.
Yan etkilere lafım yok, ancak onlar da bu yan etkileri belirtiyor zaten. Aşı olup da aşı kaynaklı ölen 1 tane insan gösterin banaHocam binlerce bilim adamı 1 yıl araştırma yapıyor emek veriyor insanlara faydamız olsun diye gecesini gündüzüne katıp günlerce uykusuz kalıyor ve sonunda aşıyı buluyorlar. Sonra da;
Akın Taşkan: Aşı olmayın önermem
diyor.
Elinizde aşının insanlara olan zararları veya olmamamız için geçerli bilimsel bir veri var ise görmek isterim
Lafın Arasına Kaynıyorum Ama Ben Birçok Bilim İnsanını Böyle Görüyorum.Hocam binlerce bilim adamı 1 yıl araştırma yapıyor emek veriyor insanlara faydamız olsun diye gecesini gündüzüne katıp günlerce uykusuz kalıyor ve sonunda aşıyı buluyorlar. Sonra da;
diyor.
Elinizde aşının insanlara olan zararları veya olmamamız için geçerli bilimsel bir veri var ise görmek isterim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yan etkilere lafım yok, ancak onlar da bu yan etkileri belirtiyor zaten. Aşı olup da aşı kaynaklı ölen 1 tane insan gösterin bana
D-Dostum şakaydıGelipte Yapmayı Denesinler Bakim O İğneyi Onlara Geri Saplarım.
Hocam ben daha bir şey demek istemiyorum, herkes kendi fikrini savunabilir normal. Herkes istediğine inansın, saygım sonsuz. İyi günlerLafın Arasına Kaynıyorum Ama Ben Birçok Bilim İnsanını Böyle Görüyorum.
Alıntıyı görüntüle
Ne Dediğim Anlaşılmıştır Herhalde. "puppets"
Elbette bilimsel verilere dayanarak konuşuyorum. Covid-19 çıkalı daha 2 yıl olmadı. Hemen aşısı üretildi.Hocam binlerce bilim adamı 1 yıl araştırma yapıyor emek veriyor insanlara faydamız olsun diye gecesini gündüzüne katıp günlerce uykusuz kalıyor ve sonunda aşıyı buluyorlar. Sonra da;
diyor.
Elbette bilimsel verilere dayanarak konuşuyorum. Covid-19 çıkalı daha 2 yıl olmadı. Hemen aşısı üretildi.
Çeşitli aşıların geliştirilme sürelerine bakalım:
En kısası 4 yıl sürmüş. Siz de daha 1 yıllık aşılara güvenip aşı oldunuz
- Kuduz - 4 yıl, 1881-1885
- Kızamıkçık - 7 yıl, 1962-1969
- Boğmaca - 8 yıl, 1906-1914
- Kızamık - 9 yıl, 1954-1963
- Grip - 14 yıl, 1931-1945
- Japonensefaliti - 20 yıl, 1934-1954
- Çocuk felci - 20 yıl, 1935-1955
- Tüberküloz - 21 yıl, 1900-1921
- Kabakulak - 22 yıl, 1945-1967
- İnsan papilloma virüsü - 23 yıl, 1983-2006
- Hepatit A - 24 yıl, 1967-1991
- Rotavirüs - 26 yıl, 1980-2006
- Çiçek hastalığı - 26 yıl, 1770-1796
- Sarıhumma - 27 yıl, 1912-1939
- Kolera - 30 yıl, 1854-1884
- Su çiçeği hastalığı - 34 yıl, 1954-1988
- Hepatit B - 38 yıl, 1943-1981
- Keneyle geçen ensefalit - 39 yıl, 1937-1976
- Difteri - 40 yıl, 1883-1923
- Tetanos - 40 yıl, 1884-1924
- Hemofilus influenza - 44 yıl, 1933-1977
- Tifo - 58 yıl, 1838-1896
- Pnömokok - 66 yıl, 1911-1977
- Menenjit - 68 yıl, 1906-1974
Şimdi de kendinizi rahatlatmak için çeşitli bahaneler buluyorsunuz. AŞI olmayacağız.
Kaynak:
![]()
Tarihte aşılar ne kadar sürede geliştirildi?
Peki bugüne kadar geliştirilen aşılar ne kadar sürede piyasaya sürülebildi? Bu sorunun cevabını anlayabilmek için önce aşı üretim çalışmalarındaki evreleri tanımak gerekiyor.tr.euronews.com