ygit
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba arkadaşlar bu konuyu farklı forumlarda da açtım ama hala emin olmadığım şeyler var. Öncelikle 1 yıl kadar oluyor sanırsam rx 5700xt rog strix'li bir sistem kurdum ilk kendim topladığım sistem. şöyle bir sıkıntı varki ekran kartı kullandığım dan beri ısınıyormuş 85 derecelere kadar çıkıyordu bu böyle devam edince cooler master k500 kasamı mb511 ile değiştirmeye karar verdim ve sıcaklıklar 70-71 arasına düştü. Bu aylarda ise sıcaklık değerlerim 80 e kadar fırladı rdr 2 de (gpu junction ise ne olduğunu bilmiyorum ama 97-100-102 arası) fan hızım%65-66 arası memory temp değerlerim 84-88 (tam yükte control'de anlık 92 yi gördü) vram ler ise 73-75 derece arası. Bunun sebebi sıcak havalar mı her şey normalmi ? yoksa bir sıkıntı varmı ? bir çok inceleme videolarında Rog strix kartlar 65-70 arası seyrediyor tabi bu yapılan incelemeler ne tür hava sıcaklığında yapılıyor bilmiyorum, izmir'de yaşadığım'dan dolayı çok takmadım ilkbaşlarda 80'e çıkmasına ama bir yandanda içim,içimi yiyor bazı forumlarda açılan konular da bu ısınmanın psu' dan kaynaklı olabileceği söyleniyor. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Kartı Asus teknik servise göndermelimiyim ? yoksa bu ısınma psu dan falanmı kaynaklı ? kart 2020 model miş ama benim keriz kafam 2019 model olduğunu zannedip asus'tan 5700xt için vida talep ettim onlarda gönderdiler ve değiştirdim bende ,malum hiçbir etki etmedi. Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum garantiyemi versem yoksa böyle kullansammı bu derecelerde uzun vade de yavaşlama vs. ile karşılaşırmıyım ? Şimdiden iyi forumlar arkadaşlar.