Çözüldü✓ R3 3100 ve Rx580 darboğaz

Venom35

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
848
R3 3100 ve Rx 58 darboğaz olur mu @mustafa418 ekran kartın iyi olduğu için işlemcin işlemlere yetişemiyor vs . diyordu

Olmaz

valorant gibi oyunlarda tabii ki yetisir ama öbür oyunlarda zorlanabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

online oyun oynuyorsanız valorant gibi cok gerekli degildir
Hocam bf 1 de falan bir sorun yoktu ama

Hocam genelde valorant oynuyorum valorantta 1300+ saatim var doğal olarak bırakamıyorum

Peki bu işlemcin işlemlere yetişemiyor vs. dediği doğru mu
Genel olarak Ryzen 3 3100 RX 580'i rahatlıkla besleyebilecek bir işlemci. Fakat sen Valorant gibi işlemciye yük bindiren bir oyunu 720p'de oynarsan ekran kartı zaten tam yükte çalışmaz. Ama bu işlemcini yükseltmen gerektiği anlamına gelmiyor. 1080p'de oynarsan böyle bir sorunla karşılaşmazsın.

%1 bottleneck gosteriyor bottleneck calculatorda ama genede yukseltmenizi oneririm ryzen 5 2600 alabilirsiniz
O tür sitelerin verdiği değerlerin doğruluk payı düşük. Matematiksel hesaplamalarla darboğaz hesaplıyorlar ama darboğaz oranı bilgisayarda yaptığın işe göre değişir. Ryzen 3 3100 RX 580 ile darboğaz olacak bir işlemci değil. İşlemci yükseltmeye gerek yok.

Genel olarak Ryzen 3 3100 RX 580'i rahatlıkla besleyebilecek bir işlemci. Fakat sen Valorant gibi işlemciye yük bindiren bir oyunu 720p'de oynarsan ekran kartı zaten tam yükte çalışmaz. Ama bu işlemcini yükseltmen gerektiği anlamına gelmiyor. 1080p'de oynarsan böyle bir sorunla karşılaşmazsın.

O tür sitelerin verdiği değerlerin doğruluk payı düşük. Matematiksel hesaplamalarla darboğaz hesaplıyorlar ama darboğaz oranı bilgisayarda yaptığın işe göre değişir. Ryzen 3 3100 R 580 ile darboğaz olacak bir işlemci değil. İşlemci yükseltmeye gerek yok.
Hocam monitör alacağım en yakın zamanda teşekkürler

Darboğaz yapmaz ayrıca tam tersi ağır oyunlarda daha az darboğaz olur

R3 3100 ve Rx 58 darboğaz olur mu @mustafa418 ekran kartın iyi olduğu için işlemcin işlemlere yetişemiyor vs . diyordu
Aynı işlemciyi 1650S ile kullanıyorum daha darboğazın d'sini görmedim. Aşağı yukarı RX 580 ile 1650S eşit olduğu için bence sizde de darboğaz yapmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,913
Üyeler
189,347
Son üye
kakashixg
Geri