Youtube Vergi Mükellefi Olmak Lütfen Yardımcı Olun

donpoldo

80+
Reaksiyon skoru
16
İyi günler öncelikle Youtube kanalım bin aboneyi geçti ve para kazanma açılması onaylanma sürecinde fakat araştırdığım da şirket açılması gerekiyormuş aylık %18 vergi verip 300 TL Şirket Muhasebe Vergisi veriyor muşsun fakat Mükellef web sitesi senin için her şeyi online ye döküp senin adına karşılıyormuş. Lütfen bilen arkadaşlar beni detaylı şekilde aydınlatabilir mi Discord üzerinden de olur yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu olay yüzünden yanlış bir şey yapıp başıma kötü şeyler gelmesinden korkuyorum. İyi akşamlar.

aynı durum bana oldu kazandığın 1 tl nin vergisini vermek zorundaymışsın aylık 200 harçlık çıksın diye başını belaya sokma kanalı daha da büyütüp açmalısın.
vergi ödemem diye bir şey yok daha adsense hesabı açıp vergi formu vb dolduracaksın kimlik fotosu gibi bircok sey istiyolar kanalın izlenmiyorsa veya az izleniyorsa bulaşma derim şahsen kendim yasadim.

aynı durum bana oldu kazandığın 1 TL nin vergisini vermek zorundaymışsın aylık 200 harçlık çıksın diye başını belaya sokma kanalı daha da büyütüp açmalısın.
vergi ödemem diye bir şey yok daha adsense hesabı açıp vergi formu vb dolduracaksın kimlik fotosu gibi bircok sey istiyolar kanalın izlenmiyorsa veya az izleniyorsa bulaşma derim şahsen kendim yasadim.
Şöyle söyleyeyim aylık 8500 TL kazanabilecek bir durumum var gayet iyi izleniyorum aylık 400k civarı izlenmem var başlayalı 1 ay oldu peki adsense hesabı para çekme limitini 100 bin TL yapıp parayı içinde biriktirip ardından tüm giderleri ödersem nasıl olur kankam.

Şöyle söyleyeyim aylık 8500 TL kazanabilecek bir durumum var gayet iyi izleniyorum aylık 400k civarı izlenmem var başlayalı 1 ay oldu peki adsense hesabı para çekme limitini 100 bin TL yapıp parayı içinde biriktirip ardından tüm giderleri ödersem nasıl olur kankam.
400k ya o kadar veriyomuydu ya max 3k verir diye düşünüyorum herneyse
yaşın kaç dostum?
aylık 8500tl kazanabileceksen aç şirketini tut muhasebecini gir bu işe derim.
parayı biriktirip çekmenin bi anlamı yok bence hatta para birikip çoğalınca ödeyeceğin kdv vb şeyler de artar
en temizi aydan aya al paranı
hayırlı olsun 🙂

400k ya o kadar veriyomuydu ya max 3k verir diye düşünüyorum herneyse
yaşın kaç dostum?
aylık 8500tl kazanabileceksen aç şirketini tut muhasebecini gir bu işe derim.
parayı biriktirip çekmenin bi anlamı yok bence hatta para birikip çoğalınca ödeyeceğin kdv vb şeyler de artar
en temizi aydan aya al paranı
hayırlı olsun 🙂
Kankam önce çok teşekkür ederim yaşım 17 socialblade yanlış gösterecek bir uygulama değil herhalde ben yine de önce 1 ay biriktiririm gelen parayı minimum hesaplayıp girerim bu işe 8500 TL olarak gösteriyor yani senin şaşırdığın şey büyük ihtimaller 1200 Dolar'ın 8500 TL olmasıydı :D

Kankam önce çok teşekkür ederim yaşım 17 socialblade yanlış gösterecek bir uygulama değil herhalde ben yine de önce 1 ay biriktiririm gelen parayı minimum hesaplayıp girerim bu işe 8500 TL olarak gösteriyor yani senin şaşırdığın şey büyük ihtimaller 1200 Dolar'ın 8500 TL olmasıydı :D
aylık 490k izlenen arkadaşım ss attı 2.5k kazanmıştı 🤔

en sağlıklısı 1 aylık kazancı adsense de biriktirip son duruma bakmak olucak galiba :)
bana göre 2k üstü bir gelir oluyorsa gerekli vergiler verilip muhasebeciler tutulup işe girilmeli.

arkadaşınla tekrar konuşur musun benim için daha iyi aydınlanabiliriz.
çok konuştum acayip olan şey şu
kanal 100k abone ama vergi vermiyor ve her ay düzenli olarak para çekiyor çok garip

kanal 100k abone ama vergi vermiyor ve her ay düzenli olarak para çekiyor çok garip
O detayı söylememiş sana mesela şirketi üzerinden bir telefon alır yani telefon aldığında muhasebeden faturayı şirketi için gösterir ve o telefon 10 bin tl ise 3000 tl vergisi var diyelim işte o ay ki vergisini o telefon vergisinden alıyorlar yani telefon alarak aslında vermiş oluyor o aylık vergiyi.

O ilerde ceza yer haberin olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şoan anlaşılmıyor o ama vergi vermeye başlayınca anlaşılır bafır kanalında öyle olmuş

Merhaba sana özelden birkaç soru sorabilir miyim?

Geri