Inno3d GTX1660 Ti Twin X2 Yüksek Isı Sorunu

erayss6

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba arkadaşlar kullandığım ekran kartımda yüksek ısı sorunundan şikayetçiydim. Otomatik modda 81 dereceye ulaştığı için termal macunu yenileme kararı aldım. İçini açığımda içinde bulunan termal macun tamamen kurumuştu. Güzelce temizledikten sonra bir de baktım ki evde MX-4 termal macun kalmamış. Öyle olunca idareten 1.5 w/mk yazan dandik bir macun kullandım ve hemen Teknobiyotik üstünden MX-4 siparişi verdim. Yarın elime ulaşacak. Şuan baktığımda sıcaklıklar düşeceği yere daha da arttı 85 84 dereceyi bulmaya başladı sentetik testlerde. Termal macunu düzgün bir şekilde sürdüm uygulama hatası mı diyerek 2 defa sürdüm ancak fayda etmedi. Donanım arşivi videolarını incelediğimde 68 dereceyi geçmeyen kartın bende bu kadar sıcak çalışması çok garibime gidiyor. Macunu MX-4 ile değiştirsem düzelir mi acaba ? Kartı kasa kapağı açık nerdeyse uzay montaj denecek şekilde test ettiğimde bu sonuçları aldım bu arada.

1627580332448.png
1627580628752.png

İçinde olan macun daha iyi olduğundan dolayı sıcaklık arttı.

MX-4 sürün düşer herhalde.

İçinde olan macun daha iyi olduğundan dolayı sıcaklık arttı.

MX-4 sürün düşer herhalde.
Ben de öyle sanıyorum boşta sıcaklıklarda değişim olmadı ama yük binince deli gibi sıcaklığı artıyor sanki ısı transfer hızı yetersiz gibi. Bu arada Donanım arşivinin videosunda kullandığı kartın üstündeki ısı borularında nikel kaplama yok direkt bakır benim kartta nikel kaplama bulunuyor. Bu etkiliyor olabilir mi dersiniz ?

Daha iyi olduğundan? :d
Stok macun sürdüğünden daha iyi ya kötü olanı sürünce sıcaklık arttı.

Ben strix 960'ın macunu değiştim mx-4 ile 65'ten 70'e çıktı. 🥴

Az sürdüğümdendir herhalde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de öyle sanıyorum boşta sıcaklıklarda değişim olmadı ama yük binince deli gibi sıcaklığı artıyor sanki ısı transfer hızı yetersiz gibi. Bu arada Donanım arşivinin videosunda kullandığı kartın üstündeki ısı borularında nikel kaplama yok direkt bakır benim kartta nikel kaplama bulunuyor. Bu etkiliyor olabilir mi dersiniz ?
Isı borusunun kaplı olup olmaması ile alakalı olduğu sanmıyorum:

Yanlış okudum kb

Ben 2 yıl önce Asus Strix 960 kullanırken 60 ı geçtiğini görmemiştim.(MX-2 sürmüştüm) Müthiş bir karttı 2 GB olması haricinde tabi

Ben 2 yıl önce Asus Strix 960 kullanırken 60 ı geçtiğini görmemiştim.(MX-2 sürmüştüm) Müthiş bir karttı 2 GB olması haricinde tabi
Yakında açıp bir tekrar değiştirecem bakalım ne olacak.

Macundan dolayı olabilir. Aynı modelin 1660 versiyonu var. Oyun dışında render için de kullanıyorum işimden dolayı zorlasam max. 70 dereceyi görüyorum. Bu modelin de çok ısınan videosuna rastlamadım.

Macundan dolayı olabilir. Aynı modelin 1660 versiyonu var. Oyun dışında render için de kullanıyorum işimden dolayı zorlasam max. 70 dereceyi görüyorum. Bu modelin de çok ısınan videosuna rastlamadım.
Umarım MX-4 sürünce düzelir.

Geri