G3 Sistem Gigabyte OC 2060 Kart Undervolt 5-7 C Düşürdüm

DeveloperRedneck

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,832
Bu konu rehber değildir sadece kişisel tecrübelerime dayanarak fikir edinmeniz amacıyla oluşturulmuştur. Kendi deneyimlerimi aktaracağım, sorumluluk kabul etmiyorum.
Bu kart DA-G3 sistemde bulunan OC sürüm karttır ve Rev2 olarak gelmektedir alındığı zaman o Rev1'di ısınır o model söylemlerini illaki görmüşsünüzdür ancak kart Rev2. Rev2 de olsa ısınıyordu HeavenBenchmark testinde 82-83 dereceleri rahatlıkla görüyordum, eğer yük bindirmeye devam edersem de Mhz düşüyordu yani throttle çünkü kart 83'e sabitliyordu. Şu an ise 77-79 arasında değerler görüyorum son ayarlamalarımdan ötürü. İnternette rehberlere baktığımda fan çok gürültülü oluyordu çünkü ALT tuşu ile -birazdan buraya değinmiş olacağız- MHz arttırdığımız grafik çok yatay kalıyordu bizim daha büyük eğime daha dik grafiğe ihtiyacımız var.
Ayarları her seferinde teste sokarak hangi değerlere getirebildiğimi gördükten sonra yaptım bu değerler karttan karta değişmekte olup bu değerleri sizin öğrenmeniz gerekiyor çünkü rehber bir konu değil bu.
MSI Afterburnerda;
Afterburner üzerinde CTRL+F yaparak Frequency/Voltage grafiğini açıyoruz.
Afterburner üzerinde Core Clock -250 (eksi olduğuna dikkat ediniz) veriyoruz ve ayarları onaylıyoruz, grafiğin değiştiğini göreceksiniz. Bu adım grafiğin daha eğimli olmasını sağlamak içindir.
Ben kademe kademe verdim daha stabil ve fps kaybı olmaması adına.
mV/MHz olmak üzere Voltajdaki sayının denk geldiği kutucuğu bulup yanında yazdığım MHz seviyesine getirdim.
850-1866
875-1872
900-1878
925-1884
950-1890
Bu ayarlarla görüntü bozulması almadım ve şu an HeavenBenchmark testinde 76-78 sıcaklık değerlerine ulaşmaktadır ortalama 6 derece düşüş güzel bir şey diye düşünüyorum.
HeavenBenchmarkta custom değil de hazır preset ayarlardan Extreme olarak test edip sıcaklık ve fps değerlerini karşılaştıracağım.
Default Ayar
default ayar.PNG
Undervolt Ayar
undervolt ayar.PNG
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Önemli Güncelleme: Akşam düşen hava sıcaklığından dolayı 75'te takıldı test, anlık 76 oldu.

Yani bunun sıcaklığını nasıl düşürebilirim ki?
Voltaj/MHz ayarlayarak işte

Ne kadar derece düşer?
Maks 10 derece kadar eğer sağlam bir UV yaparsan. (Performans kaybı olmadan)

Bu işlerden hiç anlamam. İtopya ile görüşüp, ekran kartımı değiştirirler mi ve ya tamir ederler mi?
Tamir ne alaka ekran kartın böyle zaten :D kartı değiştirselerde bir şey değişmez aynı kart aynı model gelecek sonuçta

Bu işlerden hiç anlamam. İtopya ile görüşüp, ekran kartımı değiştirirler mi ve ya tamir ederler mi?
Değiştirmezler, tamirlik bir durum da yok. Ürün stock hâlde böyle geliyor. Ben de hiç undervolt yapmamıştım bilmezdim de 1-2 gün uğraştım yaptım sonuçta 83'ten 75'e indik 1-2 gün için değer mi, değer.

Maks 10 derece kadar eğer sağlam bir UV yaparsan. (Performans kaybı olmadan)
Hocam öyle olması için grafik biraz daha yatay olur fan sesi çok olur ben de başta daha serin yapmıştım ama çok sesli olmuştu şu an gayet ideal sıcaklık ve ses seviyesine indiğimi düşünüyorum.

Değiştirmezler, tamirlik bir durum da yok. Ürün stock hâlde böyle geliyor. Ben de hiç undervolt yapmamıştım bilmezdim de 1-2 gün uğraştım yaptım sonuçta 83'ten 75'e indik 1-2 gün için değer mi, değer.
Peki izlediğin videoların veya okuduğun yazıları söyler misin bende hiç bilmiyorum da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,134
Üyeler
187,455
Son üye
Miracbugra
Geri