Nerden ücretsiz İncil alabilirim?

Oku,Yaratan Rab'ın adıyla oku biz onu alak tanesinden oluşturduk, incili okumak günah değil zaten çoğunluğu isanın hayatı.
Günah olduğunu söylemedim zaten, değiştirildiği için okumak günah değil ama doğru olmayan şeye inanmak dinden çıkarır.

Günah olduğunu söylemedim zaten, değiştirildiği için okumak günah değil ama doğru olmayan şeye inanmak dinden çıkarır.
Büyük ihtimalle inanmayacaktır, ince bir kitabın onu tatmin edeceğini sanmıyorum zaten çoğunluğu İsa'nın hayatı ve saçma şeyler de var Kutsal Ruh gibi Kutsal Ruh, Oğul ve BABA bu üçleme tanrının bir parçası olarak yazıyor incilde.

18 İsa Mesih'in doğumu şöyle oldu: Annesi Meryem, Yusuf'la nişanlıydı. Ama birlikte olmalarından önce Meryem'in Kutsal Ruh'tan gebe olduğu anlaşıldı. 19 Nişanlısı Yusuf, doğru bir adam olduğu ve onu herkesin önünde utandırmak istemediği için ondan sessizce ayrılmak niyetindeydi. 20 Ama böyle düşünmesi üzerine Rab'bin bir meleği rüyada ona görünerek şöyle dedi: “Davut oğlu Yusuf, Meryem'i kendine eş olarak almaktan korkma. Çünkü onun rahminde oluşan, Kutsal Ruh'tandır. 21 Meryem bir oğul doğuracak. Adını İsa koyacaksın. Çünkü halkını günahlarından O kurtaracak.”

22 Bütün bunlar, Rab'bin peygamber aracılığıyla bildirdiği şu söz yerine gelsin diye oldu: 23 “İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacaklar.” İmmanuel, Tanrı bizimle demektir.

24 Yusuf uyanınca Rab'bin meleğinin buyruğuna uydu ve Meryem'i eş olarak yanına aldı. 25 Ama oğlunu doğuruncaya dek Yusuf ona dokunmadı. Doğan çocuğun adını İsa koydu.

Bu incilden bir parça, MATTA incili bak isanın hayatını anlatıyor.

25 İsa'nın yaptığı daha başka çok şey vardır. Bunlar tek tek yazılsaydı, sanırım yazılan kitaplar dünyaya sığmazdı, bu sözün de insan sözü olduğu belli baksana burada yaptığı şeylerin çok azının yazıldıgı söylenmiş ve Tanrı hiç şöyle der mi? ; Yazılsaydı sanırım dünyaya sığmazdı.

Ne alaka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam değiştirilmemiş yok sadece Peygamber ve Kur'an'ın bahsedildiği bir İncil var Vatikanda, bir Yuhanna incili.
Tamam da değiştirilmemiş İncil istiyor ya Caner
Mantıken her ikisi de Allah tarafından indirilen kitaplar, değiştirilmemişinin en yakın örneği Kur-an oluyor bu durumda, çünkü değiştirilmediğine inanıyoruz.
İçerik bakımından aynı olmasada fikir vs. aynı olmak zorunda.
Amaç zaten öyle bir İncil olmamasına dikkat çekmekti.

Tamam da değiştirilmemiş İncil istiyor ya Caner
Mantıken her ikisi de Allah tarafından indirilen kitaplar, değiştirilmemişinin en yakın örneği Kur-an oluyor bu durumda, çünkü değiştirilmediğine inanıyoruz.
İçerik bakımından aynı olmasada fikir vs. aynı olmak zorunda.
Amaç zaten öyle bir İncil olmamasına dikkat çekmekti.
Evet amaca bakarsak zaten Zebur bile Kur'an ile aynı fakat içerisi, öğütleri ve yasakları değişik.

Elhamdülillah Müslümanım. Merak ettiğim için İncil de ne var ne yok kendim görmek istiyorum o yüzden okumak istiyorum. Onları okursan dinden çıkmazsın. Onlara iman edersen dinden çıkarsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten o yüzden soruyorum.
Kanka kuranda incil değiştirilmiştir diyor müslüman olup değiştirilmemiş incil aramakta garipmiş

Mümkünse değiştirilmemiş(zor evet) ücretsiz kargo ücreti falan olmadan nerden İncil alabilirim?
İncil'in aslı yani Peygambere gelen vahiyler bazı sebeplerden dolayı kitaplaştırılmamıştır.Şu anki incilleri havariler veya öğrencileri yazmıştır ve Hz.İsa'dan 70-80 yıl sonra öğretileri ve hayatı yazılmıştır.Kısacası İncil'in aslına ulaşamazsın.

Son düzenleme:
Yanlışım yoksa kiliselere giriş veya çıkışlarda ücretsiz veriyorlardı.
İçeride de verenler oluyor.

Bu tamamen ücretsiz olarak mı geliyor? Öyleyse neden ücretsiz
Evet tamamen ücretsiz geliyor. @Caner Kösedağ arkadaşların paylaştığı siteden alabilirsin. Yani kutsalkitap.org üzerinden ben oradan aldım. @Letrion ücretsiz olmasının nedeni dini yaymak için. Amaç misyonerlik zaten. Ayrıca Kutsal kitabın ücretsiz olması gerekir adı üstünde kutsal kitap. Kur'an ülkemizde parayla satılıyor ama İncil ücretsiz ilginç :)

Evet tamamen ücretsiz geliyor. @Caner Kösedağ arkadaşların paylaştığı siteden alabilirsin. Yani kutsalkitap.org üzerinden ben oradan aldım. @Letrion ücretsiz olmasının nedeni dini yaymak için. Amaç misyonerlik zaten. Ayrıca Kutsal kitabın ücretsiz olması gerekir adı üstünde kutsal kitap. Kur'an ülkemizde parayla satılıyor ama İncil ücretsiz ilginç :)
@FPU/CACHE

Telefon falan istiyor. Bunlar misyonerlik yapıp sürekli aramaz sms göndermez dimi?
Ya da her ay hristiyanlık yayını göndermez değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,428
Üyeler
187,048
Son üye
punkrocker
Geri