yazılıma hangi dillerden başlanmalı

Fsburak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
377
üni de yazılım mühendisliği istiyorum fakat yazılım hakkında az çok bi fikrimin olması ve üni de çok zorlanmamak adına lisedeyken hafiften öğreniyim diyorum sizce hangi dili öğrenmeye başlıyım ve o dilde mi ustalaşıyım yoksa yeni diller de öğreneyim mi? ne önerirsiniz?

üni de yazılım mühendisliği istiyorum fakat yazılım hakkında az çok bi fikrimin olması ve üni de çok zorlanmamak adına lisedeyken hafiften öğreniyim diyorum sizce hangi dili öğrenmeye başlıyım ve o dilde mi ustalaşıyım yoksa yeni diller de öğreneyim mi? ne önerirsiniz?
python ve ya c dir nerden öğreneceğini biliyor musun ? istersen söyeleyebilirm

Benim önerim C# ya da Java ve bence Youtube dan Engin Demiroğ'nun videolarına bak

intro.png

frontend (1).png

backend (1).png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazılıma resimlerde gönderdiğim gibi başlayabilirsin. W3Schools adında bir web sitesi var oradan öğrenebilirsin. Yazılımda ki en önemli şey araştırmaktır. Soruların olursa konu altına veya özel mesaj olarak gönderebilirsin.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XDEV
hiçbir fikrim yok yazılımla ilgili söylerseniz sevinirim
develetim udemiyden aldığı dersler var 1 milyon istihdam sitesi var oraya kayıt ol eğer -18 isen kayıt yerinde ebeveyn onayı var ordan onaylicaksın.1 sürü ders var içerde hepsi bedava

Python

katılıyorum bence en kolay olduğu için python mantıklı bii seçim ya da c
Bence C# ya da Java dan başlayabilir, ben de biraz bakmıştım bu yazılım işine, Java ile Engin Demiroğ videolarını izleyerek başladım anlatılanları anlayabiliyordum, zaten bu iki dil birbirine çok benziyormuş sanırım birini öğrensen diyerini de cebinde say.

Linux işletim sistemi kurmakla işe başlayabilirsiniz mesela windows yanına kurulum yönergeleri var netten öğrenin. Python dili ve opensource kaynaklarını kullanmanız başlangıç ve ilerisi için hayırlı olacaktır. Beraberinde C++ v.b yazılım geliştirmelerinide aynı şekilde linux sistemleri üzerinde de kullanabilirsiniz. İyi Forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,241
Üyeler
188,220
Son üye
neo-
Geri