Sadece Dolar Değil Türk Lirası Japon Para Birimi Karşısında da Değer Kaybetti

Ben sadece bulgar levası artıyor demedim ki. Bulgar levası BİLE 6.5 olmuş dedim. Hani şu edirneden ucuz diye gidilip alışveriş yapılan bulgar var ya hah o. Şimdi adamlar bize geliyor ucuz diye.
Eğer Türkiye’de daha ucuz ise gelmeleri gayet normal bir durum.

Eğer Türkiye’de daha ucuz ise gelmeleri gayet normal bir durum.
İşte bu da bizim paramızın ne kadar değersizleştiğini gösteriyor zaten. Zamanında biz onlara giderdik orası ucuz diye. Şimdi onlar geliyor. Adamların paraları da çok değerli değil. Ama artık bizimki çok çok daha değersiz.

Neden diğer ülkelerin para birimleri dolara bağlı olsun? Her ülkenin para birimi ülkenin piyasadaki ekonomik durumuna bağlı. Sen aşağı doğru gidiyor ve bunun farkında değilsen diğer herkes yükseliyormuş gibi gelir. Sen aşağı gittiğimizin farkında değilsin. Bulgar levası bile 6 buçuk lira oldu.
Çünkü dünyayı Amerika yönetiyor :)

Venezuela bolivarı.png

Evet aslında doğru tabir o olması lazımdı. ''Türk Lirası Japon Para birimi karşısında da değer kaybetti'' Doğru cümle bu düzeltiyorum hemen
Doğru tabir bu değil. Dolar yada Yen karşısında değer kaybetmiyor TL. Tüm Dünya para birimleri karşısında değer kaybediyor. Olay onların paralarının değerlemesi değil. Bizim paramızı değersizleşmesi. Onların paraları yine aynı.

Kısa bir örnek vereyim ki olayı iyice kavrayın.

Dolar arttığında Türkiye'deki fiyatı artar. Yani Dolar Türkiye sınırları içerisinde 11 TL küsür. Bu Yen içinde Pezo içinde geçerli.

TL ise tüm Dünyada değer kaybeder. Siz Gabon'a da gitseniz dün aldığınız fiyattan bir şey alamazsınız, Japonya'ya gitseniz de alamazsınız, Çin'e de gitseniz alamazsınız...

Kısaca TL Japon Yen'i karşısında da değer kaybetti doğru bir ifade olmayacaktır. :) Zira TL aynı anda tüm Dünya'da değer kaybediyor.

karşısında da
Buradaki ''da'' nın anlamını biliyorsundur umarım. Dahi yani başka yerlerde değer kaybetti japon yeninde dahi değer kaybetti. Söylediklerin zaten benim cümlemin açıklaması ama yine doğru bir açıklama değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doğru tabir bu değil. Dolar yada Yen karşısında değer kaybetmiyor TL. Tüm Dünya para birimleri karşısında değer kaybediyor. Olay onların paralarının değerlemesi değil. Bizim paramızı değersizleşmesi. Onların paraları yine aynı.

Kısa bir örnek vereyim ki olayı iyice kavrayın.

Dolar arttığında Türkiye'deki fiyatı artar. Yani Dolar Türkiye sınırları içerisinde 11 TL küsür. Bu Yen içinde Pezo içinde geçerli.

TL ise tüm Dünyada değer kaybeder. Siz Gabon'a da gitseniz dün aldığınız fiyattan bir şey alamazsınız, Japonya'ya gitseniz de alamazsınız, Çin'e de gitseniz alamazsınız...

Kısaca TL Japon Yen'i karşısında da değer kaybetti doğru bir ifade olmayacaktır. :) Zira TL aynı anda tüm Dünya'da değer kaybediyor.
Yani senin bu kadar anlattıklarını ben ''DAHİ'' anlamında kullandığım -de -da ekini ayırarak anlatmış oldum.

Yav arkadaş biz köleliği kabul etmediğimiz için paranın sahibi parayla oynuyor. Dize gelirsek bizde de normallesir. Örneğin Rusya. Onunda parası değer kaybediyor. Et patates ekran kartı ugruna kimseye laf etmeyin.

Yav arkadaş biz köleliği kabul etmediğimiz için paranın sahibi parayla oynuyor. Dize gelirsek bizde de normallesir. Örneğin Rusya. Onunda parası değer kaybediyor. Et patates ekran kartı ugruna kimseye laf etmeyin.
OK.

NE

Ekler

• 1637259536335.png
    1637259536335.png
    320.4 KB · Hit: 28
AHAHAHAHA

Geri